Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Primul amplificator pe tuburi !

Raresh Alexa

Postări Recomandate

Vizitator victor ponta

Nu le-am izolat deoarece , o sa le fac carcasa din plastic pentru a le acoperi . Va multumesc ! 

Si ce daca. Pana atunci raman neizolate....

Dezvata-te de a termina adresarea catre cineva cu ''va multumesc'',''n-am cuvinte''. Le folosesti prea des si denota ...cum sa-ti spun? Un fel de   :freaza: combinata cu  :inger finalizata cu  :da & :95

Hai ca te-am coafat destul. :rade:  Spor la treaba si pune scheme cu ce faci. Poate mai vor si altii sa-ti urmeze exemplul.

Link spre comentariu

Spor la treaba si pune scheme cu ce faci. Poate mai vor si altii sa-ti urmeze exemplul.

Postat 09 iunie 2015 - 09:53

Buna seara ! Am finalizat un amplificator stereo cu tuburi electronice in configuratie SE ( Single End ) . Tuburile electronice sunt : doua 6P14P-EV (pentoda) finala , un ECC83 (dubla trioda) prefinala si doua ochiuri magice EM84 

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Cauta la secțiunea tuburi amplificator cu 6H13C,6H9C,5T3C.Am făcut eu unu acum sase ani,cinta și acum în dormitorul meu.Pina la urma a rămas doar cu 2X6H9C & 1X6H13C,2X2,5W.

post-176980-0-15891100-1441902115_thumb.jpg

Editat de viobio
Link spre comentariu

Cauta la secțiunea tuburi amplificator cu 6H13C,6H9C,5T3C.Am făcut eu unu acum sase ani,cinta și acum în dormitorul meu.Pina la urma a rămas doar cu 2X6H9C & 1X6H13C,2X2,5W.

Va multumesc ! Ce transformatoare de iesire ati folosit ?
Link spre comentariu

Rareş, ce boxe folosesti?

Ar trebui sa vorbim si despre boxele audio, pentru ca de ele depind 80% din calitatea auditiei.

Am inteles lucrul acesta cand am facut teste pe un amplif. PP cu 6p3CE, facut de mine, dar folosind boxe de top Canton. 

Cablare boxe cu fir  Ag , interconect RCA profesional ( Au) etc...(Toate acestea mi-au fost puse la dispozitie pentru diverse teste de catre un prieten audiofil.)

E bine sa cunosti si aceste aspecte, iti vor fi de mare folos chiar daca acum ti se par "de vis", dar te vor orienta spre o directie buna cu rezultate care se vor apropia tot mai mult de ideal.

http://www.hifi-stereo.eu/forum/index.php

PS: Da, si audiofilii sunt ciudati in pasiunea lor gata sa cheltuiasca mii de euro pe aparatura de top.

Editat de Cristian74
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Rareş, ce boxe folosesti?Ar trebui sa vorbim si despre boxele audio, pentru ca de ele depind 80% din calitatea auditiei.Am inteles lucrul acesta cand am facut teste pe un amplif. PP cu 6p3CE, facut de mine, dar folosind boxe de top Canton. Cablare boxe cu fir  Ag , interconect RCA profesional ( Au) etc...(Toate acestea mi-au fost puse la dispozitie pentru diverse teste de catre un prieten audiofil.)E bine sa cunosti si aceste aspecte, iti vor fi de mare folos chiar daca acum ti se par "de vis", dar te vor orienta spre o directie buna cu rezultate care se vor apropia tot mai mult de ideal.http://www.hifi-stereo.eu/forum/index.phpPS: Da, si audiofilii sunt ciudati in pasiunea lor gata sa cheltuiasca mii de euro pe aparatura de top.

Idealul în sunet este o utopie,fiecare din noi auzim diferit,avem preferințe muzicale personalizate. Am mai spus și o mai spus,nici o inregistrare nu suna ca un live. Maestrul Celibidache spunea "pe înregistrări se pierde 40% dim emoția și mesajul sonor"
Link spre comentariu

Pentru Rareș,o mica donație.

Va multumesc ! :) Transformatoarele de iesire ce date au ? Pentru a le construi . Ma refer la numarul de spire , sectiune .... 

Ar trebui sa vorbim si despre boxele audio, pentru ca de ele depind 80% din calitatea auditiei.

Am inteles lucrul acesta cand am facut teste pe un amplif. PP cu 6p3CE, facut de mine, dar folosind boxe de top Canton. 

Cablare boxe cu fir  Ag , interconect RCA profesional ( Au) etc...(Toate acestea mi-au fost puse la dispozitie pentru diverse teste de catre un prieten audiofil.)

E bine sa cunosti si aceste aspecte, iti vor fi de mare folos chiar daca acum ti se par "de vis", dar te vor orienta spre o directie buna cu rezultate care se vor apropia tot mai mult de ideal.

PS: Da, si audiofilii sunt ciudati in pasiunea lor gata sa cheltuiasca mii de euro pe aparatura de top.

Acestea sunt boxele care le folosesc : 

O pereche de boxe Sony - putere 50W / 6 Ohmi 

O pereche de boxe Telefunken -Putere 15W / 4 Ohmi 

Atasez poze :

http://postimg.org/image/krh3ve8g5/

http://postimg.org/image/y17aag93l/

Link spre comentariu

@Cristian74 boxele au un aport poate mai important decat 80%, cineva de aici spunea ca fiecare amplificator are difuzoarele lui si nu spunea in necunostinta de cauza!Restul cu fire de argint si mufe aurite, directionare pe fire  si alte minuni ,,,sunt Petre Ispirescu si nu ma asteptam de la tine sa aflu astea!

Link spre comentariu

Hai sa nu cerem unui copil care isi pastreaza banii dati de parintii lui pentru un corn , o coicolata sau un suc  sa-si cumpere piese pentru a face un amplificator. Sa stiti ca Rares are o ambitie de nedescris . 

Saptamana trecuta am avut onoarea sa stau fata-n fata cu acest copil ............este un copil extraordinar .

Stima pentru acest copil cu ambitie .

Link spre comentariu

Sunt firme specializate care le comercializeaza un interconect cu fir ce contine Au (nu aurit!) sunt foarte scumpe. http://www.ebay.com/itm/262003001656?rmvSB=true

Legat de firele cu Ag chiar am fost surprins sa constat ca este o diferenta clara in sunet.

Comparatia am facut-o pe acelasi sistem cu fire Cu si apoi fire Ag. Chiar eu l-am cablat era jobul meu, constatarea a fost insa de comun acord cu beneficiarul.

Nu se face doar impresie "manelistica" ca audiofilii care se respecta au fire cu Ag si Au, ei fac investitia pentru ca se merita.

Link spre comentariu

Boxele pe care le am sunt suficiente pentru mine . Cel mai mult imi plac boxele Telefunken , deoarece se aud foarte bine fata de cele Sony . Nu am nevoie de boxe de sute de mii de euro sau conductoare cu Ag . Sunt multumit de putinul pe care il am . 

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări