Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Primul amplificator pe tuburi !

Raresh Alexa

Postări Recomandate

Vizitator Hobbyzaurul

Am urmarit acest topic cap-coada;n-am sarit nici macar peste informatiile inutile;si trebuie sa spun ca mi-a starnit curiozitatea...nu m-am apropiat niciodata de lampi,pentru mine au fost un fel de voodoo al electronicii dar cand am vazut cu cata ardoare se vorbeste despre lampi,am decis ca trebuie sa aflu mai multe despre ele.Voi cauta cat mai mult material didactic si de ce nu,poate voi reusi sa trec si la realizari practice.Nu stiu ce m-a facut sa urmaresc acest topic dar ma bucur ca am facut-o! As avea totusi o intrebare...se pot folosi lampi din televizoare pentru a realiza amplificatoare?

Link spre comentariu

Nu prea se justifica 6J1P, au putere mult prea mica...stiu ca a fost recent o discutie despre 6N1P cu transformator de iesire....cred ca userul @LMO a vorbit despre ea...schema de OTL pt. casti mi se pare riscanta - daca apare vreo problema cu condensatorul de iesire, o sa ai jumatate din anodica pe iesirea de casti...Niste trafo de iesire bobinate pe miezuri de cadre TV ar fi mai mult decat suficient pt. un amplificator excelent...

Link spre comentariu

.....schema de OTL pt. casti mi se pare riscanta - daca apare vreo problema cu condensatorul de iesire, o sa ai jumatate din anodica pe iesirea de casti...

Pai R9 ce pazeste?

Link spre comentariu

Buna seara ! 

Va rog frumos, puteti sa imi simulati si mie o schema pentru un amplificator cu niste tuburi 6J1P pentru niste casti cu o impedanta de 32 de ohmi ? 

As dori ca schema sa contina si un VU-metru cu un tub EM84 .

Va multumesc ! 

Rares ti-a simulat cineva schema ceruta?

Ca................... eu nu o vad .

Link spre comentariu

Pai R9 ce pazeste?

La 111V cadere de tensiune pe R9 (10K)  poti fi electrocutat bine de tot in zona cea mai sensibila a urechilor...Eu nu as baga urechea acolo cand acel condensator "ar vrea sa ma omoare".

Editat de Cristian74
Link spre comentariu

La 111V cadere de tensiune pe R9 (10K)  poti fi electrocutat bine de tot in zona cea mai sensibila a urechilor...Eu nu as baga urechea acolo cand acel condensator "ar vrea sa ma omoare".

Iata-ma in viata de vreun an de zile,chiar si cu un condensator ars ,ca era vechi si vai de el. Acum are un Elna.

Epcos ,scuze.

Link spre comentariu

Iata-ma in viata de vreun an de zile,chiar si cu un condensator ars ,ca era vechi si vai de el. Acum are un Elna.

Epcos ,scuze.

Cred ca nu asa se pune problema deoarece curentul este si va fi nemilos...La prima ocazie te va ucide la propriu!

Am cunoscut pe cineva care a decedat pe bloc orientand o antena, electrocutat fiind din cauza celor doi condensatori de 2,2nF din selectorul TV(cu lampi), pe care i-a eliminat intentionat ca sa nu aiba atenuare pe semnalul de intrare...

Link spre comentariu

Sa ne scuze Rares,sarim si peste chestiunea cu linia de tramvai..... Stau si ma intreb,Oare Morgan J. ala de o facut schema,avea ganduri necurate?

O fi psihiatru la baza si s-a gandit cum sa ne dea niste socuri la tample.

Link spre comentariu

Am glumit cu linia de tramvai...foarte rar se intampla sa intre-n scurt un condensator, mai ales daca tensiunea lui de lucru de e 2-3 ori mai mare decat tensiunea unde e pus el sa lucreze.

Si-apoi, daca se intampla sa ajunga pe casti 100-200V, nu cred ca o sa ne curenteze la tampla..in cel mai rau caz se arde bobina castilor.

Daca pui un condensator de calitate si la tensiune mult mai mare, cum am spus, sansele cred ca sunt extrem de mici sa se strapunga dielectricul.

Link spre comentariu

In nestiinta mea profunda in ale electronicii,ma gandeam ca e vreo chestie si mor cu muzica-n urechi.

Tot asteptam sa explice careva cum ajunge tensiune la cerebelul meu. Oricum,nu mai ascult la el decat cu fesul pe cap.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări