Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Primul amplificator pe tuburi !

Raresh Alexa

Postări Recomandate

Cu designul vei evolua în timp, cineva spunea că în timp vei cunoaşte oameni, care la un moment dat te vor ajuta şi la capitolul ăsta...tu te pripeşti, vrei ca toate să se întâmple într-un timp foarte scurt, toate astea vin în timp, vorbim de ani aici...învaţă să ai RĂBDARE!!!

Link spre comentariu

Of, of, of ! Si eu sunt nerabdator in anumite situatii, si tocmai atunci dau gres. Nimeni nu s-a nascut invatat . Asa cum au spus si colegii, trebuie rabdare si ambitie. Nu te supara pe tine ca esti cu designul la pamant. Usor usor, o sa perfectionezi si treaba asta. O sa postez ceva poze cu SE-ul meu, care a "intepenit" pe o placa de komatex, dar i-mi place cum se aude. La un moment dat, am vrut sa renunt, dar citind pe forum, am ajuns la concluzia ca trebuie sa merg mai departe. Ambitioneazate si vei reusi, atat pe plan scolar cat si ca hobby. Succes si nu renunta ! Cu stima, Dragos.

LE: fiica mea are 17 ani, dar din pacate niciun hobby. Uneori mai vine langa mine si se uita ce mesteresc, stramba din nas si pleaca, asa ca, Rares ai talent, nu renunta !

Link spre comentariu

Rares, nu doresc sa-ti dau sfaturi fiindca cred ca te-ai saturat de ele asa ca fa ce crezi ca este mai bine si considera tuburile ca ceva distractiv, partea de design este mai dificila decit constructia amplificatorului si cred ca cel mai bine se poate rezolva prin colaborarea cu cineva pasionat si priceput.Mult mai importanta este trecerea la alte abordari, vesnicele scheme de PP si SE au fost facute in cele mai multe cazuri prin metoda copy/paste insa descoperirea altor aspecte poate fi interesanta, pentru aceasta ar fi nevoie de acumularea cunostintelor tehnice si mai ales aparate de masura dar ai tot timpul la dispozitie sa le obtii, mie imi place cum lucrezi...

Link spre comentariu

Dar pentru ce sa postez daca eu stau cu design-ul la pamant ?

Mai bine imi vad eu de viata mea .... si le las deoparte ....

Va multumesc ! 

Sa stii ca majoritatea celor care construiesc se lovesc de acest impediment numit carcasa!Cele de cumparat sunt scumpe sau nu se potrivesc scopului.Felicitari pentru realizarile de pana acum,nu renunta,te vei perfectiona,iar urmatoarele constructii vor arata din ce in ce mai bine!

Ar fi de ajutor un topic  despre cum sa construim carcase in regim diy.

Cu stima,Viorel

Editat de vio2007
Link spre comentariu

Dar pentru ce sa postez daca eu stau cu design-ul la pamant ?

Mai bine imi vad eu de viata mea .... si le las deoparte ....

Va multumesc ! 

Cind aveam ani tai foloseam hirtiile cu litere cumparate de la librerie cu ajutorul caruia realizam panoul aparatelor .......nu stiu daca se mai gasesc si acum, era cel mai simplu , trasferam fiecare litera de pe hirtie pe panou apasand cu un creion....asta dupa ce ai facut toate gaurile si inainte de montajul componentelor ,si la sfirsit mai acopeream cu un strat de vopsea transparenta .....ca sa nu se ia scrisul prin frecare .

Acum ai net informatii cit cuprinde numai sa vrei sa faci.....

Link spre comentariu

O carcasa presupune reguli simple respectiv echilibru si ergonomie ,adica o forma placuta ochiului si o functionalitate fireasca . Nu vreau sa critic pe nimeni ,chiar admir vointa userului Rares Alexa insa nu este suficient sa faci un panou frontal iar restul amplificatorului sa arate mai putin ingrijit ! Inainte de a concepe  o carcasa ,daca stai mai putin bine cu imaginatia ,nimeni nu te opreste sa te uiti pe internet si sa vezi o multime de modele care mai de care ... 

Dar nu asta ar fi problema sursa de inspiratie ci rigoarea cu care executi ceea ce ti`ai pus in cap . Rigoare inseamna sa masori de 5 ori inainte de face o gaura pentru un surub sau un soclu sau un potentiometru . Sa fii foarte pretentios cand este vorba despre tot ce tine de echidistanta  dintre componentele care se vad pe panoul de  deasupra carcasei .  Este adevarat ca exista si design care nu tine cont de distante egale  insa si acolo sunt reguli precise . Toate astea se invata cu rabdare si vointa si daca te vei obisnui sa fii riguros in ceea ce faci, vei capata un  avantaj enorm pentru viitorul tau.

Link spre comentariu

Rares,eu mi-am luat o super carcasa de la supermarket. Ieftina si buna. In primul rand ma intereseaza ca montajul sa sune bine,sa functioneze in parametrii doriti.

Daca le fac pentru a le vinde,e alta mancare de peste. Atunci comanzi o carcasa exact cum visezi. Pacat ca nu pot pune poze cu carcasa mea culinara.Posted ImagePosted Image

Carcasa e doar un accesoriu neimportant in drumul tau spre cunoastere.

Cam in genul asta e. Dar pe alta culoare. :rade:

Posted ImagePosted Image

Editat de Ali G
Link spre comentariu

In ICE cel mai de succes amplif a fost o schema frantuzeasca, totul pe o singura placa. Totul era scump atunci daca nu aveai relatii pe la magazii. Am cumparat totul si din cauza carcasei am renuntat dupa 1 an.

Ce sa mai spun cu ce surse alimentez montajele de 30 ani, unele puse pe forum. Am gasit cu greu 2 buc LM317(de fapt unele din Germania Democrata, LM-uri am vazut dupa 90).

Acum am aruncat peste 100 carcase ATX, dar mi-a fost lene sa mut montajele din cutiile de alimente.

Posted Image

Link spre comentariu

Rares, ultimul tau amplificator arata mai bine de 10 ori decat flasneta mea in sertar.

Ar fi bun un topic despre construirea carcaselor DIY, eu dupa 25 de ani de munca si experienta, tot imi vine greu sa fac o carcasa beton. Iar jumatate din acest lucru se datoreaza lipsei sculelor si a spatiului de lucru, la bloc nu poti face prea multe. "Sertarul" ala l-am facut in fata blocului cu ciocan, pila, smirghel, masina de gaurit alimentata la bateria masinii, vopsea la spray.

Cutiile alea peste trafuri sunt tot de mine facute, cea pt traful de retea (cubica) am facut-o dintr-o tabla perforata de la un filtru de ulei de ceva raba sau masina mare. Vopsit, arata super!

Cutiile de pe trafurile de iesire sunt din doua bucati de tambur de aluminiu recuperat de la un xerox defect, peste are am pus doua capace din aceeasi tabla perforata din care am facut cutia pt traful de retea.

Totul e sa ai ambitie si rabdare, ca talent ai, doar asa vei evolua. Nu s-a nascut nimeni invatat sau maestru de design.

Posted Image

Posted Image

Editat de Untold
Link spre comentariu

Ali G @  citez,,Carcasa e doar un accesoriu neimportant in drumul tau spre cunoastere,, Nu este deloc adevarat ....asemenea aberatii urmeaza tu .

Carcasa este la fel de importanta ca si partea electronica a unui amplificator si nu numai .Daca te formezi cu gandirea in felul acesta,   mai bine lasa`te de meserie si du`te la prasit sau la vaci  .... Uite fix din asemenea motive nu merge nimic in tara asta ! Amplificatoare de audiofrecventa cu lampi  in tigai de copt sau de gatit fripturi ...atata poate sa va duca inteligenta !!!!

Aha ha ha .............................

Editat de romicap
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Ali G @  citez,,Carcasa e doar un accesoriu neimportant in drumul tau spre cunoastere,, Nu este deloc adevarat ....asemenea aberatii urmeaza tu .

Carcasa este la fel de importanta ca si partea electronica a unui amplificator si nu numai .Daca te formezi cu gandirea in felul acesta,   mai bine lasa`te de meserie si du`te la prasit sau la vaci  .... Uite fix din asemenea motive nu merge nimic in tara asta ! Amplificatoare de audiofrecventa cu lampi  in tigai de copt sau de gatit fripturi ...atata poate sa va duca inteligenta !!!!

Aha ha ha .............................

Romi"cop" ,multi nu au bani sa aibe carcase foarte frumoase,te intreb pe tine ,ai da 150..200 euro pe carcasa gata tacuta ?

Nu mai judeca pe altii ca imi aduc aminte de mizeria aia de traf de iesire,care arata ca dracu.

Link spre comentariu

Romi"cop" ,multi nu au bani sa aibe carcase foarte frumoase,te intreb pe tine ,ai da 150..200 euro pe carcasa gata tacuta ?

Nu mai judeca pe altii ca imi aduc aminte de mizeria aia de traf de iesire,care arata ca dracu.

Nu este vorba de bani aici ...aici am facut referire la cu totul altceva dar la nivelul tau e greu sa intelegi ....nu inteleg ce motive ai sa ma sicanezi mereu ! Probabil te deranjeaza ca spun lucrurilor pe nume? Ce motive ai !? Te deranjeaza ca ti`am facut amplificatorul de ras (ala de suna ca din fundul oalei...?)Sau ca atunci cand am cumparat de la tine niste amarate de 6P6S ti`ai permis sa ma smenuiesti  cu toate ca ti`am trimis curierul acasa ?!   las`o balta ca nu e nici o afacere ceea ce faci ! Despre AAFuri pe lampi sunt altii care pot sa vorbeasca , nu tu!

Daca tu ai impresia ca tu esti buricul pamantului in materie de amplificatoare cu lampi , ei bine pot sa `ti spun si cred ca stii si tu ca sunt constructori de scule (chiar si in Bucuresti) mult peste panaramele tale  ...te bagi in seama degeaba !

PS 

De ce romi`cop ? Eu am scris viobou (e doar un exemplu nu sunt eu ala care sa se exprime astfel...) vreodata ?!

asta este transformatorul ala mizerie...

Posted Image

Editat de romicap
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări