Raresh Alexa Postat Aprilie 19, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2016 @Untold Stati linistit ! Am stiut ca glumiti . Va multumesc ! Link spre comentariu
albasete Postat Aprilie 19, 2016 Partajează Postat Aprilie 19, 2016 Faina flasneta hibrida. Antena din spatele ei ...la ce serveste ? Este si un radio cu lampi in zona ? Link spre comentariu
Dumitrache_S Postat Aprilie 19, 2016 Partajează Postat Aprilie 19, 2016 Daca ar sti bunica..... Link spre comentariu
Untold Postat Aprilie 19, 2016 Partajează Postat Aprilie 19, 2016 Faina flasneta hibrida. Antena din spatele ei ...la ce serveste ? Este si un radio cu lampi in zona ? Antena este pt UL la minicombina ce se vede un colt din ea in film. A avut antena cadru originala pt UM si UL dar nu a ajuns la mine. Cu antena aia merge stas Antena Satelor! Va fi si un radio cu lampi...dar cand ii va veni timpul. @Dumitrache_S: Chiar bunica mi-a dat sertarul cand traia, era plin cu ciorapi de lana facuti de ea si cu flori de levantica impotriva moliilor. Dupa ce-am rupt toti ciorapii, am pus flasneta in sertar. Link spre comentariu
Raresh Alexa Postat Aprilie 20, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2016 (editat) Buna seara ! Din acest moment eu nu mai postez nici un amplificator cu tuburi construit de mine pe acest topic . Mi s-a luat sa ma chinui sa fac un amplificator din ce in ce mai frumos ( ma refer la design ) .....iar unor domni ..... sa nu le placa deloc . (Eu stau cu design-ul la pamant ) Bine ... Cum ati fi vrut sa fac carcasele ? Prin gravare CNC ? Eu ma las de construit .... si imi vad de treburile mele . Va doresc multa sanate . Va multumesc pentru descurajarile primite..... Editat Aprilie 20, 2016 de Raresh Alexa Link spre comentariu
Dan Minciu Postat Aprilie 20, 2016 Partajează Postat Aprilie 20, 2016 Stai puțin! TU faci amplificatoare pentru laude? Nu cred că e bine. Și dacă e așa, mai bine apucă-te de fotbal...acolo n-ai nevoie de prea multe cunoștințe. Îmi pare rău că atunci când ai fost la liceu la acel concurs m-am bucurat enorm că există copii care văd si altceva decât manele și semințe... te-am stimat și te-am apreciat mult. Sau poate ești doar supărat? Atunci acceptă-mi scuzele și încearcă să demonstrezi că pe lângă rezultate bune la școală poți avea și o activitate extrașcolară ... aproape unică în România...și că poți acumula aceste cunostințe, fără să te superi pe oamenii care-ți vor binele, chiar dacă uneori explicațiile si sfaturile lor sun mai cu "spini". Drumul succesului nu este ușor. Demonstrează-ți în primu rând ȚIE că ești CEL MAI BUN, și atunci -când TU nu vei avea nimic de obiectat realizărilor tale- vei fi convins că CEILALȚI vor fi uimiți de ele (realizările tale). Atât am avut de zis. Cu stimă, Dan Minciu Link spre comentariu
Raresh Alexa Postat Aprilie 20, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2016 Nu le fac pentru laude ! Doamne fereste ! Manele nu le suport .... eu nu pot sa imi dau seama cum pot asculta unii asa ceva . Eu sunt multumit de ce am facut pana acum .... Mie imi place ce am facut ... Link spre comentariu
dinozoff Postat Aprilie 20, 2016 Partajează Postat Aprilie 20, 2016 Rares, felicitari din partea mea. Este cel mai tare amplif pe tuburi, atat sonic, cat si ca aspect pe care l-am intalnit. Eu nu as fi in stare de asa ceva si am de 2,5 ori varsta ta. Conteaza mai putin aspectul si mai mult ce este sub capota. Gandeste-te ca zeci sau sute de mii de constructori in intreaga lume au amplifuri de casti ChuMoy bagate in cutiute metalice pentru bombonele mentolate. Si se mandresc cu ele. Conduc cu ele casti GradoLabs (studio reference cu 5 - adica cinci membrane) care costa poate de sute de ori mai mult decat un bax de cutiute de bomboane mentolate (pline). Exista firme care vand ampliful Chu Moy (care are un AO si cateva rezistente) si cutiuta metalica cu peste 100 de dolari. Si oamenii chiar dau banii astia si se mandresc cu cutiutele lor de dropsuri. Exista galerii foto cu muuulte cutiute de dropsuri. Ei se lauda cu acele cutiute. Ce ai facut tu imi place foarte mult. Se vede ca este DIY si tocmai asta il face foarte valoros. Diy-constructorul pune mult timp, toate cunoștintele sale si toata pasiunea sa pentru un produs UNIC si NEPRETUIT. Industria are roboti si masini CNC care fac carcase perfecte. Au computere si analizoare cu care culeg datele tehnice. Unde vezi tu ca apare SUFLETUL, PASIUNEA in industrie. Nu abandone si mergi mai departe. Chiar poti sa ajungi cineva. Ma inclin in fata realizarilor unui copil (sper sa nu te superi ca te numesc astfel pentru ca ai varsta pe care o are fiica mea), REALIZARI DE CARE MULTI ADULTI (PRINTRE CARE MA NUMAR SI EU) NU LE-AU ATINS SI NU LE POT ATINGE POATE NICIODATA. Cu stima. Link spre comentariu
Raresh Alexa Postat Aprilie 20, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2016 Va multumesc ! Eu o sa merg mai departe .... dar nu prea o sa mai prezint ... Link spre comentariu
mcl2k6 Postat Aprilie 20, 2016 Partajează Postat Aprilie 20, 2016 Salutare Rares, Te rog frumos, sa nu faci greseala asta! Considera criticile primite drept unele constructive, care sa iti deschida ochii, ca intotdeauna este cale de imbunatatire, si ca nu e bine sa te impotmolesti la un anumit nivel. Nu numai tu stai cu designul la pamant. Uita-te, ca eu de vreo 3 ani ma chinui cu un amplificator, acelasi amplificator, si inca nici nu mi-am pus problema in ce carcasa s-o montez. Uita-te la mine pe topic, in ce hal arata! Totul e montat pe o placa de PAL, cu firele in aer, si rezistente lipite peste. Arata oribil, e adevarat, dar e doar un prototip, si cred ca inca ceva vreme va ramane un prototip, pe placa PAL. Am primit si destule dusuri reci, si aici, si pe un alt forum, pentru ca lipseau lucruri esentiale (ex. orice fel de masuratori). Am mai lucrat, mult, chiar foarte mult, si inca mai e de lucru. Intre timp am invatat sa folosesc un simulator de circuite, am invatat cum sa "citesc" schemele facute de altii, am inceput sa pricep principiile de functionare. Am invatat ce fel de transformatoare sa-mi comand - si aici nu prea era margine de eroare, atat din pdv. electric, cat, mai ales, din pdv. material - ca jucariile acelea costa destul de mult. In final, am obtinut ceva decent. Dar astea doar prin multa munca si invatat, ca altfel nu merge. Nimeni nu se naste cu cunostinte depline pe amplifuri pe tuburi (ori orice alt domeniu). Cand primesti critici, este de obicei, nasol. Insa, daca iei criticile astea "pe bune", si te uiti ce e in spatele lor, mai si compari cu ce au obtinut altii, ar trebui sa ajungi la concluzia ca este nevoie de mai multa munca. Nimeni nu ti-a zis, ca nu ai facut bine. Unii chiar si dupa multi ani, abia pot sa inoade 2 lampi, sa faca un SE de cativa wati. Uita-te la tine, anul trecut pe vremea asta tu deja aveai asa ceva, intre timp ti-ai mai facut si niste PP-uri. Acuma, aveai planuri despre ampuri cu tuburi TV, care nu sunt deloc usoare, dar realizabile, si cu rezultate bune spre excelente. Poate ar trebui sa o iei un pic mai moale o perioada cu electronicele, sa te concentrezi pe scoala. Cred ca ti s-au strans multe ganduri in legatura cu ele, ai multe proiecte in cap, dar astea au dat navala peste tine, si te-au coplesit. Ia-o mai incet o perioada, intre timp sa iti mai asculti amplifurile alea, sa iti dai seama ce ai realizat, iar dupa aia ia un nou inceput, cand ti s-au limpezit un pic lucrurile! Pana atunci, vezi ce chestie ordinara am reusit sa inod si eu pe aici (si sunt mandru de asta, oricat de nasol ar arata): Deci chill out. Link spre comentariu
TON Postat Aprilie 20, 2016 Partajează Postat Aprilie 20, 2016 Placerea de a construi cu mainile tale ceva care si functioneaza nu se compara cu nici cel mai scump obiect cumparat de-a gata .Incet incet vei acumula experienta vei cunoaste oameni situatii favorabile ....totul se cladeste cu rabdare ,sudoare si speranta., Ia aminteste-ti cum arata primul amp......si compara-l cu ultimul realizat de tine . Link spre comentariu
Dan Minciu Postat Aprilie 20, 2016 Partajează Postat Aprilie 20, 2016 (editat) Dacă nu prezinți e ca și cum n-ai făcut...nimeni nu te poate sfătui...nimeni nu te poate ajuta... Multe din visele mele din tinerețe s-au înecat la mal... pentru că nu eram decât eu și un prieten foarte bun, cu care am făcut aproape toată școala împreună, cu care puteam să mă sfătuiesc... Dacă aveam și noi posibilitățile tehnice și de comunicare de acum....altele erau rezultatele. Documentație: aveam "Tehnium" (citește tu 24 de pagini până luna viitoare când POATE apare următorul număr...), RADIO-URSS, aveam ceva cărți, în rest mai nimic. Tu acum în schimb ai toată lumea la un click distanță...doar să vrei. Și dacă nu știe nimeni ce ai construit, se numește că n-ai construit.... Vezi că timpul zboară! dacă acum nu înveți, mai târziu va fi foarte greu, dacă nu chiar imposibil...Știu ce-ți spun... TOTUL trebuie învățat acum, școală, hobby, dar nu te automulțumi....nu-i bine. Din nemulțumiri se naște progresul. Și da. TON are perfectă dreptate...Fă comparația și ai să vezi progresul... Editat Aprilie 20, 2016 de Dan Minciu Link spre comentariu
dinozoff Postat Aprilie 20, 2016 Partajează Postat Aprilie 20, 2016 SE-ul meu mi-e si rusine sa-l arat. E pe o placa de parchet laminat. Cosele de montaj sunt niste bucle de sarma pe care am facut conexiunile. Trafurile de iesire sut niste trafuri de cadre sau de sonerie (nu mai tin minte). Sursa este una in comutatie (inlocuitor sursa TV turceasca). Suna bine. Mie imi place. Intra pe AUDIOFANATIC, TNT AUDIO sau alte site-uri de lampi sa vezi amplifuri facute pe bucati de piatra (travertin) sau marmura. pANOUL FRONTAL SI CEL DIN SPATE M-AU DAT PE SPATE, CU SCRISUL CALIGRAFIC. Consider ca este o tampenie sa dai cateva zeci de dolari numai pe un buton (knob). Nu canta knob-ul Link spre comentariu
mcl2k6 Postat Aprilie 20, 2016 Partajează Postat Aprilie 20, 2016 Inca ceva, am re-citit cateva posturi din topicul meu. Postasem prima versiune de amplif, anuntand cu mandrie "80W, bas profund, etc". Cateva persoane mi-au atras atentia, ca ok ok, dar dovedeste si tu ceva pe acolo. Unii s-au indoit de puterea obtinuta, altii de calitatea amplifului, iara altii de corectitudinea solutiei de alimentare. Am primit destule pe obraz, ca mi-am permis sa ma mandresc si eu cu niste chestii. Atunci m-am ofticat foarte tare pe cativa oameni, care mi-au luat la purecat proiectul pe care pe vremea respectiva l-am vazut ca ceva uber-realizare. Asta era in 2014. Am vrut atunci sa las totul balta. Pana la urma cineva m-a trezit un pic la realitate, mi-a explicat 2-3 chestiuni, printre altele ca nu-i bine sa renunti asa de usor. Am mai pus mana, am studiat, am citit internetul de 10x cap-coada, am mai dat jos niste PDFuri cu manuale si carti. Ideea e ca n-am renuntat dupa primul dus rece primit de la niste oameni mult mai versati ca mine, ca acuma nu de multa vreme, sa-mi dau seama ca aveau ei dreptate pe acolo. Si cu masuratorile, si cu altele (ma rog, in afara de solutia de alimentare, care-i si mai cu exces de zel acuma). Parca vad, ca postasem poza aceea, imediat o sa sara peste mine, ca e un exemplu de cum sa nu faci montaje pe tuburi (in fond vor avea dreptate, ca nu-i OK sa ai in aer 520V doar asa, cum e la mine). Criticile si sfaturile acelea nu ti s-au dat, ca sa te simti prost, si mai ales, nu din rautate. Ca unii mai fac cate o gluma proasta, se mai intampla. In schimb, daca le dovedesti, ca esti bun in ce faci, si vrei sa ajungi ca ei, sa vezi ca o sa o ia si ei mai moale. Oricum, in viata o sa ai parte de multe situatii similare, esti abia la inceputuri. Link spre comentariu
Untold Postat Aprilie 21, 2016 Partajează Postat Aprilie 21, 2016 ............................... Considera criticile primite drept unele constructive, care sa iti deschida ochii, ca intotdeauna este cale de imbunatatire, si ca nu e bine sa te impotmolesti la un anumit nivel. Rares, subscriu si eu la cele spuse de @mcl2k6, dealtfel parca ti-am mai spus si eu. Si ti-am mai spus ca doar prietenii te critica, iar aici e sensul criticii! Eu cand eram de varsta ta am facut un radio portabil cu 2 tranzistoare alimentat la 1,5V care a incaput cu tot cu baterie intr-o cutie de chibrituri! Si stii ce ma fuduleam cu el pe la scoala cand ascultam in ore muzica de la radio??? Mamaaaaaa Nu mai facuse nimeni din toata scoala, nici chiar cei din cls a 12-a (eu eram intr-a 10-a) asa ceva... Spor la invatatura in primul rand si la constructii de amplificatoare! Si sa postezi aici tot ce faci, chiar si-un amplificator de casti intr-o cutie de Tic Tac. Link spre comentariu
Postări Recomandate