Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Primul amplificator pe tuburi !

Raresh Alexa

Postări Recomandate

Imi cer scuze ..... m-am exprimat gresit ..

Boxele mele Telefunken WB60 au o banda de frecvente limitata ( parerea mea ) , din cate am vazut pe internet ... pe site-ul radiomuseum ..... adica 40Hz-18KHz ..... Dar sunt multumit de ele .... :)

Va multumesc .

Link spre comentariu

Primul amplificator pe tuburi SE cu 6p14p si ecc83 , traf toroidal 150w rebobinat acasa si traf-uri out cadre tv rom deasemeni rebobinat secundar

Cu carcasa si cablaje a durat 10 zile, dupa ce in prealabil a fost construit pentru probe pe placi de test .

Se aude foarte bine brum insesizabil cu urechea lipita de boxa  http://imgur.com/a/Z25Gj

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Primul amplificator pe tuburi SE cu 6p14p si ecc83 , traf toroidal 150w rebobinat acasa si traf-uri out cadre tv rom deasemeni rebobinat secundar

Cu carcasa si cablaje a durat 10 zile, dupa ce in prealabil a fost construit pentru probe pe placi de test .

Se aude foarte bine brum insesizabil cu urechea lipita de boxa  http://imgur.com/a/Z25Gj

Oare sa mai fie nevoie de o tabla ecran pentru a proteja termic conzii din sursa tinand cont ca lampile sunt in interior ?

Am observat ca la o folosinta mai indelungata se incalzeste atmosfera binisor !

Link spre comentariu

E lucrat ingrijit... cablarea imi plaace ,felicitari  @cababilu !!!aerisire/racire nu prea e ..........

Multumesc pentru felicitari, racirea e doar pe laterale daca ati observat carcasa, cred ca am sa pun tabla perforata si deasupra si probabil o sa pun ecrane si la 6p14 ,nu vad ce poate sa dauneze . Pe urmatoarea un PP cu EL84 o fac cu tuburile '' pe capota '' , dar  pana atunci bag in lucru un preu de doza cu PCF 802

Link spre comentariu

Personal as face o serie de gauri doar deasupra tuburilor... ideea cu ventilator e ok, dar produce zgomot mecanic, care la pasaje piano, devine suparator... am facut-o in ampliful meu si nu mi-a placut...chiar cu reducerea turatiei prin reducerea alimentarii (ex. ventilator de 12V la 6,3V)...

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Buna seara !

Am mai lucrat putin la amplificatorul push pull cu 6P3S .

Momentan am facut fata amplificatorului :

http://postimg.org/image/w73rovwgj/

Acum trebuie sa mai fac spatele amplificatorului ....

Astept parerile dvs .

Va multumesc !

Imi place ambitia ta Raresh , amplificatoarele cu tuburi au o imagine estetica atunci cind cerintele tehnice sint in armonie cu designul lor, o rama din aluminiu este disgratioasa daca nu are forme rotunjite si nu se potriveste deloc cu inscriptionarea caligrafica, exista rezolvari pentru acest aspect daca  gasesti pe cineva cu o educatie estetica potrivita, doar munca nu este o rezolvare , intelegi ?

Link spre comentariu

Inteleg . Mai am de lucrat la design-ul carcaselor ....

Eu sunt multumit de amplificatoarele mele cu tuburi .

Eu sunt multumit de putinul pe care il am . :)

Editat de Raresh Alexa
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări