Vizitator Postat Aprilie 4, 2015 Partajează Postat Aprilie 4, 2015 Raresh, schema unui amplificator cu tuburi este de regula extrem de simpla, sfatul meu este sa te axezi pe studiul sistemelor de alimentare si in special de protectie in cazul tuburilor si nu uita sa lipesti un rezistor de 150-220k in paralel pe condensatorii de filtraj ,este OBLIGATORIU ! Link spre comentariu
Raresh Alexa Postat Aprilie 5, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2015 Va multumesc pentru sfat ! O sa fac asa cum ziceti ! 1 Link spre comentariu
Cristian74 Postat Aprilie 8, 2015 Partajează Postat Aprilie 8, 2015 (editat) Poti sa-i faci si un videoclip, cu timpul vei trece si la alte proiecte si este placut sa-ti amintesti de primul tau amplificator cu lampi. Din pacate eu nu am avut posibilitatea sa filmez primele mele lucrari...Dar imi aduc aminte cu placere de fiecare realizare. Daca te hotarasti sa-I faci un videoclip poti sa-l postezi aici. Editat Aprilie 8, 2015 de Cristian74 Link spre comentariu
Raresh Alexa Postat Aprilie 8, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2015 O sa incerc sa postez un video ! Link spre comentariu
Dumitrache_S Postat Aprilie 8, 2015 Partajează Postat Aprilie 8, 2015 Astept sa-l vad. si in vacanta poate vii pe la bunica si poate ajungi pe la micul neu atelier (am niste surprize pentru tine) vad ca ai multa ambitie si ma incita foarte mult . Felicitari si ne mai auzim. Link spre comentariu
Raresh Alexa Postat Aprilie 8, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2015 Va multumesc ! Link spre comentariu
Cristian74 Postat Aprilie 10, 2015 Partajează Postat Aprilie 10, 2015 (editat) Pentru inspiratie iti postez primul meu amplificator SE cu 6f3p (ECL82), stereo, facut cam prin 2011: Functioneaza si astazi cu aceleasi lampi! Incepusem cu un proiect 3D: Cand vei asculta stereo pe tuburi atunci vei intelege cu adevarat diferenta de restul amplifurilor cu CI sau tranzistori. Editat Aprilie 10, 2015 de Cristian74 Link spre comentariu
Cristian74 Postat Aprilie 11, 2015 Partajează Postat Aprilie 11, 2015 (editat) Mai postez inca un amplif stereo SE 6p14p (EL84), tot pentru inspiratie (pe o carcasa de DVD): Editat Aprilie 11, 2015 de Cristian74 Link spre comentariu
Raresh Alexa Postat Aprilie 11, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2015 Va multumesc ! Imi place foarte mult ideea cu carcasa unui dvd ! Link spre comentariu
Raresh Alexa Postat Mai 4, 2015 Autor Partajează Postat Mai 4, 2015 Buna ziua ! Am si eu un transformator de alimentare dintr-un aparat de radio pe lampi ! Aparatul radio este Weimar ! Problema mea este ca nu stiu unde trebuie sa alimentez primarul acestui transformator ! http://postimg.org/image/aglmpkw05/ http://postimg.org/image/6uftcxpmt/ http://postimg.org/image/5tfknt8n9/ Va multumesc ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 4, 2015 Partajează Postat Mai 4, 2015 Indentifica infasurarea cu conductorul cel mai gros, acea trebuie sa fie pentru filament 6,3v si va trebui sa o conectezi la infasurarea tot de 6,3v a unui alt transformator apoi cu mare grija masoara celelalte infasurari indentificate in prealabil cu ohmetrul pentru continuitate. Atentie mare fiindca vei gasi tensiunea de 230v si probabil 2*250v pentru anodica dar repet operatiunea este periculoasa, nu este de glumit !! iar dupa ficare operatiune opreste totul si izoleaza infasurarile indentificate, poate ar fi bine sa le conectezi intr-o regleta cu suruburi, masurarea este mai usoara si mai sigura Link spre comentariu
zal Postat Mai 4, 2015 Partajează Postat Mai 4, 2015 (editat) Întîi măsoară cu ohmmetrul toate înfăşurările şi fă-ţi o schemă cum sînt legate, vei înţelege apoi foarte uşor care e primarul şi secundarul de tensiune anodică. Din ce poze puchinoase sînt pe net, la toate variantele acestui radio, primarul e unic cu mai multe prize sau e format din 2 înfăşurări cu mai multe prize fiecare şi legate în serie sau paralel în funcţie de tensiunea reţelei (110, 127, 220, 240V). În poze, cele două grupe de fire aflate mai spre ''cotorul'' carcasei reprezintă primarul, ar trebui la o măsurătoare să ai pe fiecare 20+4 Ohmi (de exemplu). Secundarul de tensiune anodică va avea cea mai mare rezistenţă dintre toate înfăşurările şi e simetric, nu cred că are un curent mai mare de 100mA, deci o rez ce poate depăşi lejer 100 Ohmi. Ptr filamente există un secundar unic, cel aflat la exterior şi vizibil în poze, probabil ptr 3A, cu o rez sub 1 Ohm. Nu e un trafo complicat, singura problemă e fazarea primarului. Editat Mai 4, 2015 de zal Link spre comentariu
Raresh Alexa Postat Mai 4, 2015 Autor Partajează Postat Mai 4, 2015 Filamentele si tensiunea anodica le-am aflat . facut cum mi-a zis domnul Popa Marius . Am alimentat in secundar cu 6,3 V CA de la un alt transformator , la firele albastre unde au fost legate filamentele . Tensiunea anodica este 233 V CA . Va multumesc pentru sfaturi ! O sa fac o schema si o s-o postez ! Rezistenta ohmica la secundarul pentru tensiunea anodica este : 87 ohmi ! Secundarul pentru filamente are rezistenta ohmica 2,5 ohmi . Imi cer scuze ! rezistenta ohmica la secundarul pentru filamente este suub 1 ohm ! Imi cer scuze daca am suparat pe cineva ! Va multumesc ! Link spre comentariu
zal Postat Mai 4, 2015 Partajează Postat Mai 4, 2015 Cine să se supere? Cu cîteva excepţii sîntem oameni serioşi aici. .................. Nu toate multimetrele măsoară fix de la zero, majoritatea includ şi rez firelor de test, mai e şi toleranţa datorată bateriei. Link spre comentariu
Raresh Alexa Postat Mai 4, 2015 Autor Partajează Postat Mai 4, 2015 http://postimg.org/image/ns3ia37h7/ Am realizat o schema a transformatorului de alimentare , asa cum ati spus dvs ! Va multumesc ! Link spre comentariu
Postări Recomandate