dan stanciu Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Daca lucreaza cu componente recuperate,uneori inscriptia mai putin vizibila, cred ca-i va fi de folos. Nici eu nu-l folosesc mereu,dar am cu cine ma consulta in caz de nevoie. In cazul condensatorilor e de un real folos. In urma cu 30 de ani nu aveam aparat de masura si tot realizam ceva,dar asta nu inseamna ca azi ,atii,sa procedeze la fel. Cred ca as umple un camion de sticle si borcane adunate si vandute pentru a cumpara piese electronice si baterii. Link spre comentariu
fcon Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Am intrat la facultate in anul 1973 si toata lumea ma felicita. O prietena de-a familiei, din Rusia, a venit la noi cu un pachet mare si mi-a zis: "Pentru ca ai intrat la facultate, ne-am gandit sa-ti facem un cadou, sa-ti luam ceea ce-ti doresti tu mai mult!". A desfacut pachetul si inauntru era... o geanta diplomat! Faina, este drept, insa eu imi doream... un magnetofon sau casetofon! --------------- Hai sa vedem ce isi doreste cu adevarat Rares si sa-l ajutam exact cu ce-i trebuie. Uneori ne entuziasmam prea mult. Oricum, daca doreste intr-adevar ESR-metru, n-am nimic impotriva, dupa cum am si afirmat. Link spre comentariu
Untold Postat Noiembrie 9, 2015 Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 Poate un catometru?Ar fi poate mai util decat esr-metrul...Concepuse Dl. Lazaroiu o schema simlpla si eficienta... Link spre comentariu
George Postat Noiembrie 9, 2015 Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 Sau poate un osciloscop? Link spre comentariu
Untold Postat Noiembrie 9, 2015 Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 Si osciloscopul face parte din infrastructura, dar e varful piramidei... Despre catometru, il rugam pe Dl. Lazaroiu sa reposteze schema, noi, colegii de forum strangem piesele: tuburi, socluri, etc si le trimitem la Dl. Dumitrache. Traful, carcasa si montajul le pot face Raresh si Dl. Dumitrache intr-un week-end la Dl. Dumitrache in atelier, are toate dotarile necesare si-n plus, il va ajuta cu placere pe Rares cum a facut-o in repetate randuri. Iar daca ii prinde noaptea lucrand la catometru, pot adormi usor cu capu' pe masa de lucru si cu pistolul de lipit in mana, ni s-a-ntamplat multora treaba asta si-nca suntem teferi... Link spre comentariu
dan stanciu Postat Noiembrie 9, 2015 Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 Eu zic asa,hai sa concretizam intentia initiala,o ducem la bun sfarsit.Suntem prea multe moase si ramane copilul cu buricul netaiat. O punem si de un catometru,rapid si fara sa-si dea seama. 1 Link spre comentariu
Dumitrache_S Postat Noiembrie 9, 2015 Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 Eu zic asa,hai sa concretizam intentia initiala,o ducem la bun sfarsit.Suntem prea multe moase si ramane copilul cu buricul netaiat. O punem si de un catometru,rapid si fara sa-si dea seama. Este adevarat , un Super Multi Tester este de ajuns , Rares trebuie sa invete si sa termine liceul apoi mai vedem.............. Link spre comentariu
Bad Luck Postat Noiembrie 9, 2015 Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 Si eu sunt interesat de schema acelui catometru. Il rog pe domnul Lazaroiu sa reposteze schema. Link spre comentariu
Cristian74 Postat Noiembrie 9, 2015 Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 Rares este singur capabil sa-si construiasca un Catometru la fel cum si-a construit singur atatea amplifuri... Trebuie doar sa spuna ce are nevoie pe langa componentele pe care le are deja in dotare. Link spre comentariu
vivian Postat Noiembrie 9, 2015 Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 Salut. Am vorbit cu @taxdorustana la telefon si problema sta in felul urmator: nu este OK ca noi sa ii trimitem fiecare sepatat banii in cont deoarece la fiecare tranzactie banca ii percepe un comision de 4ron. Asa ca parerea mea este de a stringe banii unul dintre noi caruia banca nu ii percepe comision la tranzactie(depinde de contractul fiecaruia cu banca) si respectivul sa ii trmita toti banii lui Doru, urmand ca el sa expedieze pachetul lui Rares(cu tot ceea ce este necesar functionarii lui). Stima. Link spre comentariu
flomar60 Postat Noiembrie 9, 2015 Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 Scuze ca intervin , din cate stiu eu , colegul Doru Stana comercializeaza aparatul fara carcasa!...am cumparat si eu de la dumnealui si ,la pretul respectiv, aparatul a fost livrat fara carcasa...poate , dumnealui are si in carcasa la un alt pret....dar, daca este cel fara carcasa , eu propun ca unul dintre noi sa primeasca aparatul , sa-l puna intr-o carcasa si apoi sa-l trimita la Rares ...eventual, cel care expediaza suma , sa primeasca aparatul, sa-l puna in carcasa si apoi sa-l expedieze lui Rares...zic si eu! Link spre comentariu
carageae Postat Noiembrie 9, 2015 Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 Cine contesta utilitatea unui asemenea multitester in laboratorul unui incepator inseamna ca nu a pus mana pe unul. Eu mi-am facut singur unul din asta, din kit luat de la chinezi...sunt foarte multumit de el, chiar daca vad ca intre timp au mai aparut si modele mai destepte...ce-mi lipseste la al meu e factorul de pierderi in izolatie la condensatoare...exact pentru cele folosite la cuplaj intre etaje la lampi, unde rezistenta izolatiei e importanta. Poate mai sunt interesati si altii de site-ul asta, e plin de minunatii utile electronistilor, plata se face prin paypal si singurul dezavantaj e ca piesele vin cam peste o luna si trebuie platit vama pt. ele - de obicei doar TVA_ul pt. coletele mici. E mai bine sa ai mai multe colete mici, sub 10 euro, ca sunt scutite de vama... http://www.banggood.com/DIY-Meter-Tester-Kit-For-Capacitance-ESR-Inductance-Resistor-NPN-PNP-p-929603.html Dupa ce am comandat am vazut ca exista si varianta cu tot cu carcasa: http://www.banggood.com/86-Plastic-Shell-DIY-Meter-Tester-Kit-For-Capacitance-ESR-Inductance-p-956240.html Link spre comentariu
Raresh Alexa Postat Noiembrie 9, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 Rares este singur capabil sa-si construiasca un Catometru la fel cum si-a construit singur atatea amplifuri... Trebuie doar sa spuna ce are nevoie pe langa componentele pe care le are deja in dotare. Va multumesc pentru incurajare . Link spre comentariu
Raresh Alexa Postat Noiembrie 9, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 Sa fiu sincer cu dvs chiar m-ar interesa un mic catometru ..... astept schema conceputa de domnul Lazaroiu . Imi cer scuze daca v-am suparat cu ceva . Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 9, 2015 Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 Eu m-am gandit la un ESR-metru ca un circuit a carui iesire sa fie citita de un voltmetru pt ca toata lumea are asa ceva. Am primit o schema de la colegul meu mai pregatit dar nu mai pot face montaje si este alimentat la 4 acum li-ion. Avantajul este ca i-am cerut sa-l fac cu piese recuperate sau din cele ce am cantitati mari. Dar lf357 se gaseste si cred ca sant alte circuite moderne ce-l pot inlocui. Deci cineva ar trebui sa faca prototipul sa vedem ce hibe are. Nu reusesc sa vad schema ... se poate ( eventual ) reposta in format mai mare , inteligibil ? ... Cu multumiri anticipate ! Link spre comentariu
Postări Recomandate