Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Primul amplificator pe tuburi !

Raresh Alexa

Postări Recomandate

Vizitator victor ponta

Rares,daca ai nevoie de elemente din lemn pentru carcasa,le desenezi si-mi dai pe privat.

In limita timpului disponibil,le fac si ti-le trimit. Totul gratis. 

Vreau sa te preocupe si latura estetica a realizarilor tale,precum si calitatea sunetului.

Sa nu cumva sa-mi citezi postul scriind multumesc, ca ma apuca  :nerv

Schitezi ce cum ai nevoie si vb pe privat. Scurt si la obiect.

Editat de victor ponta
Link spre comentariu

DOMNULE @CRISTIAN 74 , de ce stricati dumneavoastra topicul acestui copil intrucat nu are banii necesari pentru a cumpara ceea ce spuneti pe acest topic . S-a ajuns ca @Viobio sa nu-i mai raspunda acestui copil la mesaje deoarece dumneavoastra poluati topicul cu "cablurile si placile" dumneavoastra.

Cand va avea banii necesari pentru a cumpara materialele pe care i le sfatuiti le va cumpara .

CU RESPECT @CRISTIAN74  te rog sa comentezi cu referire doar la lampi  , in rest ...

Multumesc celor care au donat cate ceva lui Rares, are si pick-up si cabluri si lampi...Eu am deschis discutia Rares le-a primit. :rade:

Copilul nu ar fi indraznit niciodata sa ceara asa ceva desi stie si el ca ii sunt de mare trebuinta, deh modestia.

Ma bucur ca am putut sa-l ajut fie si indirect. Cei care au donat au inteles foarte bine de ce are nevoie Rares.

Pe viitor va rog sa il ajutati 100% cu tot ce are nevoie si voi stiti mai bine pentru ca aveti experienta in domeniu.

Si eu va promit ca nu mai intervin dacat asa pe ici pe colo cu o apreciere sau incurajare.

Editat de Cristian74
Link spre comentariu

Uite Rares de ceva vreme vreau sa construiesc un Amplituner DAB cu lampi...

Proiectul meu consta in realizarea unui PP- stereo cu EL84 sau 6P14P si pe intrarea amplifului unui modul DAB/FM cu afisaj, integrat in aceiasi carcasa.

Tu cum ai vedea un asemenea proiect?

Sunt curios sa vad cum il gandesti sau cum l-ai construi tu...

Dupa regula brainstormingului: orice idee este retinuta si nu se critica.

La urma se face sortarea.

Editat de Cristian74
Link spre comentariu

Uite Rares de ceva vreme vreau sa construiesc un Amplituner DAB cu lampi...

Proiectul meu consta in realizarea unui PP- stereo cu EL84 sau 6P14P si pe intrarea amplifului unui modul DAB/FM cu afisaj, integrat in aceiasi carcasa.

Tu cum ai vedea un asemenea proiect?

Sunt curios sa vad cum il gandesti sau cum l-ai construi tu...

Dupa regula brainstormingului: orice idee este retinuta si nu se critica.

La urma se face sortarea.

M-am gandit la ceva ... nu prea e o idee stralucita . Asezarea tuburilor electronice : ar fi sus pe carcasa ( cum le montez si eu ) ..ar fi 2 triunghiuri echilaterale in varfurile triunghiurilor ar fi prefinalele ( de ex : ECC83 ,  nu stiu ce prefinale o sa folositi dvs. ) iar la baze finalele ( EL84 / 6P14P ) . In spatele tuburilor electronice ar fi montate transformatoarele de iesire iar intre ele cel de alimentare , Transformatorul de alimentare se monteaza intre transformatoarele de iesire , axele tolelor trebuie sa fie la 90 de grade intre ele .

Pe fata carcasei ar fi montat modulul DAB/FM cu afisaj ( ar fi asezat in centru , in partea de sus a fetei carcasei . Iar in partea de jos in centru ar veni potentiometrul de volum .  

Link spre comentariu

OK, Rares asa va fi...cand va fi gata si carcasa iti postez o poza, imi place modul de amplasare expus de tine.

Pentru traful de alimentare incerc sa il introduc in interiorul carcasei intre trafurile de iesire se va crea spatiu si va fi mai aerisit pe exterior.

Editat de Cristian74
Link spre comentariu

Traful de retea nu introduce brum daca e amplasat intre sau langa cele de iesire? Eu l-as monta in carcasa, cat mai departe de trafurile de iesire. E doar o parere.

Da asa am spus si eu traf de alimentare in interiorul carcasei pe mijloc. Trafurile de iesire in extreme pe exterior.

Transformatoarele de iesire le-ati cumparat gata facute pentru acest push pull cu el84 ?

Le am de la unele proiecte mai vechi intr-un sertar.

A fost o vreme cand bobinam trafuri doar pentru experimente...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Munca multa, bani putini, cum se zice :)

Eu am facut carcase pt trafuri dintr-o plasa cu gaurele. Acea plasa am gasit-o intr-un filtru de motorina mare, de la un camion, ceva masina mare.

Am desfacut filtrul si am scos acea plasa care e destul de rigida. Am croit cubul, pe muchiile interioare am lipit o sarma de Cu de 2mm, asta-i confera rigiditate.

Apoi, am vopsit cu spray negru mat.

Succes!

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări