Untold Postat Septembrie 16, 2015 Partajează Postat Septembrie 16, 2015 (editat) Il rog pe Rares sa nu se supere! Daca tot a deviat subiectul la cabluri, va spun ce cabluri mi-am facut eu: Cablul ce vine din monitor spre calculator - VGA - l-am "belit" si in interior am gasit mai multe fire si cabluri, din care un cablu rosu, unul albastru si celalalt alb (sau gri, am gasit si alb si gri). Ei, acele cabluri rosu, albastru si gri/alb sunt cabluri ecranate si sunt pt semnalul RGB (red, green si blue), sunt foarte flexibile si de calitate, tresa avand-o din cupru stanat (cel putin ce-am gasit eu) iar miezul este din cupru multifilar/litat. Cablurile au doar un miez si un ecran/tresa fiecare. Pe cel rosu si pe cel albastru le-am impletit/rasucit intre ele si la capete le-am pus mufe RCA "haurite" cumparate de la magazinul Dioda. Din cablurile alb/gri (am "belit' doua cabluri de monitoare) mi-am facut un cablu cu mufa jack stereo de 3,5mm la un capat si 2xRCA-uri la celalalt capat, astea doua fiind singura mea "conectica", cablurile pt boxe sunt din cele litate, cu sectiunea de 1,5 mm², cumparat tot de la Dioda. Ideea este ca muzica se aude fara nici cea mai mica depreciere a sunetului, fara brum, fiss, bazz sau alte "mizerii" si ca, din recuperari poti face niste cabluri mai mult decat decente cu conectica ieftina, la 3-5 lei/mufa. Monitoarele "donatoare" au fost din cele vechi. CRT, aruncate de vecini, pe care nici nu m-am obosit sa le probez, desi cred ca au fost uzate doar moral. Mai e o chestie: cu cat cablul VGA de la monitor este mai gros, cu atat este mai calitativ, am gasit si foarte subtiri, de care insa nu m-am "atasat" atat de tare incat sa le pun mufe... P.S. Dupa amiaza o sa pun doua poze cu cablurile mele, spre edificare. Editat Septembrie 16, 2015 de Untold Link spre comentariu
Cristian74 Postat Septembrie 16, 2015 Partajează Postat Septembrie 16, 2015 Parerea mea este ca improvizatia ramane tot...improvizatie. Nu recomand la nimeni improvizatii si manele cu titlu de "lucru bine facut". Link spre comentariu
THOMAS Postat Septembrie 16, 2015 Partajează Postat Septembrie 16, 2015 (editat) Una dintre marile probleme ale acestui forum ar fi ca nu este definit de la bun inceput cam ce se vrea el,forumul; adica,trebuie sa intelegem ca in toate domeniile ca si in electronica in speta electronica audio,exista categorii profesionale de aparatura sau SDV-uri,sisteme si SDV-uri de casa/domestice ambele categorii avand produse fabricate industrial,insa numai a doua categorie adica cele domestice pot fi realizate artizanal deoarece sunt acceptate de cel care le realizeaza sau de catre prieteni lor. Pasiunea de a realiza unele lucruri sau cum se spune de a mesteri cate ceva ,reprezinta esenta acestor realizari,ele putind fi creatia unor oameni de o cu totul alta pregatire in afara unei meserii/profesii de specialitate. Sunt foarte sigur ca multi colegi imi vor da dreptate si sigur au acele trairi dupa realizarea unui montaj,mai mult sau mai putin estetic,mai mult sau mai putin avand parametri de varf,dar reprezentand CREATIA ficaruia dintre noi bineinteles la limitele materiale ce si le poate permite fiecare si pot spune fara sa gresesc ca reprezinta chiar personalitatea noastra. Deci parerea mea este ca acest forum sau cel putin aceasta sectiune are un farmec aparte prin definitia acestui DIY sau "Build one",adica ceva facut cu mintea si mainile noastre,chiar incepand de la un simplu si improvizat cablu de semnal,pana la urma TOTA realizarea,sau TOT proiectul este o improvizatie,sau de ce nu ... o serie zero,sau un unicat care are o valoare absolut inestimabila pentru fiecare dintre noi.Tehnic vorbind,se poate considera ca tot ce nu este omologat si/sau inregistrat OSIM este o improvizatie. Sa nu uitam de o alta categorie/clasa de pasionati ai acestor constructii si anume cei care sunt si comercianti,dar asta-i treba lor,personal ii felicit si ma bucur ca au puterea si curajul de a aborda aceasta categorie/clasa,este o resposabilitate foarte mare. Editat Septembrie 16, 2015 de LMOlimpiu 1 Link spre comentariu
Raresh Alexa Postat Septembrie 16, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2015 Un prim pas spre interconectica de calitate. Rares ar trebui sa vorbim si despre ce sursa de semnal folosesti^pentru amplifurile tale^ Eu folosesc ca sursa de semnal calcutorul (computer-ul) si cateodata telefonul . Il rog pe Rares sa nu se supere! Daca tot a deviat subiectul la cabluri, va spun ce cabluri mi-am facut eu: Cablul ce vine din monitor spre calculator - VGA - l-am "belit" si in interior am gasit mai multe fire si cabluri, din care un cablu rosu, unul albastru si celalalt alb (sau gri, am gasit si alb si gri). Ei, acele cabluri rosu, albastru si gri/alb sunt cabluri ecranate si sunt pt semnalul RGB (red, green si blue), sunt foarte flexibile si de calitate, tresa avand-o din cupru stanat (cel putin ce-am gasit eu) iar miezul este din cupru multifilar/litat. Cablurile au doar un miez si un ecran/tresa fiecare. Pe cel rosu si pe cel albastru le-am impletit/rasucit intre ele si la capete le-am pus mufe RCA "haurite" cumparate de la magazinul Dioda. Din cablurile alb/gri (am "belit' doua cabluri de monitoare) mi-am facut un cablu cu mufa jack stereo de 3,5mm la un capat si 2xRCA-uri la celalalt capat, astea doua fiind singura mea "conectica", cablurile pt boxe sunt din cele litate, cu sectiunea de 1,5 mm², cumparat tot de la Dioda. Ideea este ca muzica se aude fara nici cea mai mica depreciere a sunetului, fara brum, fiss, bazz sau alte "mizerii" si ca, din recuperari poti face niste cabluri mai mult decat decente cu conectica ieftina, la 3-5 lei/mufa. Monitoarele "donatoare" au fost din cele vechi. CRT, aruncate de vecini, pe care nici nu m-am obosit sa le probez, desi cred ca au fost uzate doar moral. Mai e o chestie: cu cat cablul VGA de la monitor este mai gros, cu atat este mai calitativ, am gasit si foarte subtiri, de care insa nu m-am "atasat" atat de tare incat sa le pun mufe... P.S. Dupa amiaza o sa pun doua poze cu cablurile mele, spre edificare. Nu ma supar ! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 16, 2015 Partajează Postat Septembrie 16, 2015 (editat) Parerea mea este ca improvizatia ramane tot...improvizatie.Nu recomand la nimeni improvizatii si manele cu titlu de "lucru bine facom ut".Eu nu vad nici o improvizație. Cablurile de magazin au fost tot un mosor cu cablu ecranat, mufele au stat frumos într-o cutie,a venit un nene și a tăiat o bucata de cablu la care a montat doua mufe,gata cablul.Dl Cristian74, dacă aveți ceva de spus legat de acest subiect spuneți, dv credeți ca noi astea mai bătrâni nu am experimentat tot felul de sarme?Sincer eu am obosit, sa ma exprim elegant,sa va citesc postările academice care sunt gen Gica contra.Dacă vreți sa scrieți de dragul scrisului,deschideți un topic despre ce vreți dv și împărtășitine toate experientele dv. Editat Septembrie 16, 2015 de viobio Link spre comentariu
Cristian74 Postat Septembrie 16, 2015 Partajează Postat Septembrie 16, 2015 (editat) Nu sunt contra nimanui. Faptul ca se poate si mai bine iarasi repet sunt sfaturi pentru Rares. Si faptul ca Rares foloseste o sursa de semnal gen calculator putem spune ca sunt placi audio dedicate care sunt de dorit pentru astfel de aplicatii. Deci urmatoarea intrebare era ce placa audio ai, iar ca raspuns: ce poti sa faci cu ea sau cauta una mai buna. Daca Rares v-ar spune ca are o placa audio "praştie", oare nu s-ar oferi cineva sa-i faca un upgrade pc-ului cu o donatie. (La fel ca si celelalte componente pentru amplif-uri.) Din toata discutia de aici cel mai castigat este Rares ( a primit si o donatie de cabluri de buna calitate, de ce nu ar primi si o placa audio mai buna...) PS. Eu aş prefera ca sursa de semnal pentru un astfel de amplificator un DVD Player cu performante mult peste un calculator sau un Pickup Editat Septembrie 16, 2015 de Cristian74 Link spre comentariu
Raresh Alexa Postat Septembrie 16, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2015 Nu sunt contra nimanui. Faptul ca se poate si mai bine iarasi repet sunt sfaturi pentru Rares. Si faptul ca Rares foloseste o sursa de semnal gen calculator putem spune ca sunt placi audio dedicate care sunt de dorit pentru astfel de aplicatii. Urmatoarea intrebare era ce placa audio ai, iar ca raspuns: ce poti sa faci cu ea sau cauta una mai buna. Eu prefer ca sursa de semnal pentru un astfel de amplificator un DVD Player cu performante mult peste un calculator sau un Pickup http://shop.pc-warehouse.co.uk/GEMBIRD-PCI-51-SOUND-CARD Aceasta este placa audio care o folosesc . Link spre comentariu
Cristian74 Postat Septembrie 16, 2015 Partajează Postat Septembrie 16, 2015 (editat) Sunt placi audio cu performante bune cat de cat de top, de tip Asus de exemplu, care isi merita locul pentru aplicatia la care le folosesti. de ex: http://www.dc-shop.ro/placi-de-sunet/placa-de-sunet-asus-xonar-d2-l/ ...sau de ce nu o placa Creative Sa ai un calculator cat de cat mai performant, in ziua de azi nu e un moft ci o necesitate; Ar trebui sa fie o prioritate pentru tine. Editat Septembrie 16, 2015 de Cristian74 Link spre comentariu
Untold Postat Septembrie 16, 2015 Partajează Postat Septembrie 16, 2015 Eu as folosi ca sursa de semnal un CD-player (lampizat) ca cel de aici: http://www.elforum.info/topic/107603-cd-player-philips-cd-380/?do=findComment&comment=1237604 Deh, fiecare cu pasarelele lui.. 1 Link spre comentariu
Raresh Alexa Postat Septembrie 16, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2015 (editat) Sunt placi audio cu performante bune cat de cat de top, de tip Asus de exemplu, care isi merita locul pentru aplicatia la care le folosesti. de ex: http://www.dc-shop.ro/placi-de-sunet/placa-de-sunet-asus-xonar-d2-l/ ...sau de ce nu o placa Creative Sa ai un calculator cat de cat mai performant, in ziua de azi nu e un moft ci o necesitate; Ar trebui sa fie o prioritate pentru tine. Dl Cristian74 , fara suparare daca as avea banii acestia (ma refer la pretul acestei placi audio , asus) as face un amplificator cu tuburi electronice mai deosebit , poate cu EL34 .... (care sunt scumpe 50/100 lei bucata ) decat sa imi cumpar acea placa audio . Editat Septembrie 16, 2015 de Raresh Alexa Link spre comentariu
Cristian74 Postat Septembrie 16, 2015 Partajează Postat Septembrie 16, 2015 (editat) Nu e un secret, un proiect vandut cu cca 400lei, ti-ar aduce acea placa foarte performanta care te-ar ajuta si la alte chestii, sa sti sa te folosesti de calculator e aur curat si pentru angajatori. Pe de alta parte poti sa strangi bani sa investesti in tuburi, investitia nu se pierde dar nu te-ar ajuta ca un calculator performant care se cere pentru aplicatiile din astă zi. E cumva o plafonare. Pentru noi care am trecut ceva prin viata, ne-am realizat "merge" o astfel de pasiune destul de statica. Majoritatea de pe elforum care posteaza mesaje chiar si in acest topic, daca ai sa-i cauti pe net ai sa vezi ca isi vand proiectele pe diverse site-uri chiar si la audiofilii pe care aici ii snobesc. Editat Septembrie 16, 2015 de Cristian74 Link spre comentariu
Raresh Alexa Postat Septembrie 16, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2015 Nu e un secret, un proiect vandut cu cca 400lei, ti-ar aduce acea placa foarte performanta care te-ar ajuta si la alte chestii, sa sti sa te folosesti de calculator e aur curat si pentru angajatori. Pe de alta parte poti sa strangi bani sa investesti in tuburi, investitia nu se pierde dar nu te-ar ajuta ca un calculator performant care se cere pentru aplicatile din astă zi. E cumva o plafonare. Pentru noi care am trecut ceva prin viata, ne-am realizat "merge" o astfel de pasiune destul de statica. Dl Cristian 74 , fara suparare ..... dupa parerea mea eu nu am nevoie de aceasta placa audio . cum sa dau 569 de lei pe o placa audio pentru calculator ? plus transportul .... se ajunge la 610 / 620 de lei .... nu stiu , poate dvs va permiteti o asemenea placa .... dar eu in nici un caz . Link spre comentariu
Cristian74 Postat Septembrie 16, 2015 Partajează Postat Septembrie 16, 2015 (editat) Eu as folosi ca sursa de semnal un CD-player (lampizat) ca cel de aici: http://www.elforum.info/topic/107603-cd-player-philips-cd-380/?do=findComment&comment=1237604 Deh, fiecare cu pasarelele lui.. Nu e o idee rea! Dl Cristian 74 , fara suparare ..... dupa parerea mea eu nu am nevoie de aceasta placa audio . cum sa dau 569 de lei pe o placa audio pentru calculator ? plus transportul .... se ajunge la 610 / 620 de lei .... nu stiu , poate dvs va permiteti o asemenea placa .... dar eu in nici un caz . De acord cu tine, nu iti permiti acum. Baiatul meu ca sa invete cateva limbaje de programare a dat 300lei numai pe carti. Bani ii dai doar cand ai nevoie. Probabil mai tarziu, dar la cum vad ca ai pasiunea asta va fi totusi destul de curand. Pasiunea iti schimba mentalitatea. Te gandeai tu ca o sa poti fi in stare sa dai 100lei pe lampi. Un coleg cand le vede da cu ele de pamant si rade...O lampa nu valoreaza nimic pentru el. Editat Septembrie 16, 2015 de Cristian74 Link spre comentariu
Raresh Alexa Postat Septembrie 16, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2015 Nu e o idee rea! De acord cu tine, nu iti permiti acum. Baiatul meu ca sa invete cateva limbaje de programare a dat 300lei numai pe carti. Bani ii dai doar cand ai nevoie. Probabil mai tarziu, dar la cum vad ca ai pasiunea asta va fi totusi destul de curand. Pasiunea iti schimba mentalitatea. Te gandeai tu ca o sa poti fi in stare sa dai 100lei pe lampi. Un coleg cand le vede da cu ele de pamant si rade...O lampa nu valoreaza nimic pentru el. Dl Cristian 74 fara suparare , raman la placa mea audio . Pentru mine este suficient . Cu boxele v-am inteles ... au un rol esential .... dar cu cablurile si placa audio pentru calculator nu prea sunt de acord , nu prea vad ca ar avea un rol asa de important pentru mine .... sunt foarte scumpe . V-am mai zis : daca ar fi sa am aceasta suma de bani .... as face amplificator cu tuburi mai deosebit . Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 16, 2015 Partajează Postat Septembrie 16, 2015 Nu sunt contra nimanui. Faptul ca se poate si mai bine iarasi repet sunt sfaturi pentru Rares. Si faptul ca Rares foloseste o sursa de semnal gen calculator putem spune ca sunt placi audio dedicate care sunt de dorit pentru astfel de aplicatii. Deci urmatoarea intrebare era ce placa audio ai, iar ca raspuns: ce poti sa faci cu ea sau cauta una mai buna. Daca Rares v-ar spune ca are o placa audio "praştie", oare nu s-ar oferi cineva sa-i faca un upgrade pc-ului cu o donatie. (La fel ca si celelalte componente pentru amplif-uri.) Din toata discutia de aici cel mai castigat este Rares ( a primit si o donatie de cabluri de buna calitate, de ce nu ar primi si o placa audio mai buna...) PS. Eu aş prefera ca sursa de semnal pentru un astfel de amplificator un DVD Player cu performante mult peste un calculator sau un Pickup ..Eu n-as fi atat de sigur de afirmatia asta. Deocamdata, din tot ce am testat, pick_up_ul nici macar nu poate fi comparat cu nici un CD Player sau sau magnetofon /casetofon. Nu ma refer la ''plastic_bombe'' ci la aparate High_End. Pe de alta parte cel mai ordinar pick_up echipat cu un sistem magnetic (MM) de valoare medie reda frecvente la care posesorii de CDP_uri doar...viseaza, egal cat de ''lampizat'' este CDP_ul sau ce conectica e folosita. Parerea mea e ca un pick_up, urmat de un preamplificator (cu lampi sau fara, egal, dar bun) apoi un amplificator SET si o pereche de boxe bune e cea mai buna alegere in a avea un sistem audio decent. Link spre comentariu
Postări Recomandate