Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

telwin tecnica 164

Sir john red

Postări Recomandate

am refacut lipiturile si acum am

1.. comanda gate Igbt cu 1v/50us

2..tensiune iesire cu 5v/50us

1. Posted Image

2. Posted Image

soda 1:10..

cu 0 la centru

Link spre comentariu

Avem si cu sarcina rezistiva:

Posted ImagePosted Image

Citat: Rezistenta o vad intre colector/colector, probabil ca nu vad eu bine.......

Ai dreptate, m-ai prins cu minciuna. Forma de unda este copiata de pe net si am vrut sa ma impaunez eu cu munca altuia!

Dar ar mai fi o varianta. Te-ai gandit ca dupa poza am sesizat greseala (de fapt nu aveam forma de unda) si am corectat-o?

La cateva zile mai vine cate un Gica-contra si te face sa-ti para rau de incercarile de a ajuta dupa puterile tale. Oricum n-am mai postat nimic la "Totul despre surse..." si ma tot intreb cand o reduc la minim postarile.

De unde doamne iarta-ma ai scos toate astea nu stiu, era doar o "intrebare" timpita........ asta se vede in poza cu "rezistenta in locul primarului trafului", am considerat si consider ca e ceva ce nu inteleg eu:

post-175768-0-10935300-1463492028_thumb.jpg

cum sa procedez ca sa nu supar si sa discutam omeneste?

Editat de nickrvl
Link spre comentariu

deci pana la urma nici un coleg nu imi poate confirma daca aparatul meu  va ''trosni'' sau nu la primul electrod, dupa diagramele postate?

Link spre comentariu

Nu e mai simplu clasic? Adica alimentare separata pentru comanda, autotraf cu bec in alimentarea igbt pentru partea de forta si rezistente resou la iesire? Asa poti sa vezi mai indeaproape defectul, fara sa faci "colier" de igbt-uri. D-l @em2006 avea o metoda destul de detailata prezentata in paginile forumului referitor la testari.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Buna seara! Am si eu la reparat un telvin prestige 144,schema de la telwin tecnica 144-164 se potriveste. Am gasit puntea in scurt , igbt-urile in scurt si cam atat. Am dat comanda de punte noua si igbt-uri IRGP4068D. Ce as putea verifica inainte sa ii montez ca sa nu se arda din nou.

Link spre comentariu

Buna seara. Prestige este același cu Tecnica. Trebuie verificate cu atenție driverele sa scoată semnal de comanda așa cum trebuie. Aveți mai sus oscilograme cum trebuie sa arate semnalul la igbturi. Altfel se lasă cu o noua trosneală .

Link spre comentariu

Lasa stabilizatorul pe pozitie si alimenteaza cu o tensiune alternativa sau continua (18-24V) direct unde vine tensiunea recuperata din traf. Scoti firele de la traf si le lasi in aer....iar acolo alimentezi. Daca alimentezi cu tensiune continua trebuie sa tii cont de polaritate...minusul la masa si plusul pe anodul diodei redresoare.

Apoi vei putea vedea cu osciloscopul daca sunt semnale in portile igbt-urilor.

Link spre comentariu

Buna seara! Pe timpul cat am facut masuratorile cu sursa externa ,fara igbt-uri  ledul galben sta continuu aprins, iar in xt2 in loc de 3,7v am 15v , in rest tensiunile sunt in regula. In aparat a mai fost umblat si au fost schimbate diodele antiparalel cu fes8jt ,m-am uitat pe datasheet au aceleasi caracteristici cu mur860. Sa le las pe cele care sunt sau sa le schimb cu cele originale?

Editat de onoselaurentiu
Link spre comentariu

Pai ledul galben sta aprins pt ca nu ai tensiune pe iesire(nu e alimentata forta cu 310v), iar aparatul simte ca și cum ai avea termicul declanșat. Ar trebui strapat ieșirea optocuplor pc817 sa se stingă led galben. 

Diodele fes8jt dacă sunt ok le poți lasa așa cum sunt.

Editat de cipriyan123
Link spre comentariu

Le-am masurat si sunt in regula. Nu mai strapez optocuplorul vedem ce se intampla cu forta. Am vazut ca,catodul de la diodele antiparalel da catre carcasa nu stiu daca au avut mica pentru izolarea fata de radiator.

Editat de onoselaurentiu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări