Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

telwin tecnica 164

Sir john red

Postări Recomandate

Pune un condensator de 50-100nf /100v intre bornele plus si minus de la iesire si apoi masoara cu aparatul. Spune-ne daca tensiunea este fixa si ce tensiune este acolo. Condensatorul il pui de proba doar sa masori tensiunea... pe urma il scoti.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Din ce-am vazut in schema acele IGBT-uri sunt actionate de un modul driver. De obicei cand se impusca igbt-urile nu prea scapa cuser nici acel modul.

Schema la modul vad ca nu exista. Cum este acel modul..ai acces la el sau este turnat in epoxi?

Link spre comentariu

Pana la urma ... n - am inteles , sudeaza ?  Daca da ... lasa - l asa .  Daca nu , e destul de greu ... Inteleg ca e prima reparatie la un invertor . Nu e imposibil ... mai mult probabilistic .

Link spre comentariu

cu un condesator de 100n/250v , am o tensiune stabila de 86v.

am acces la modul...

n

Pana la urma ... n - am inteles , sudeaza ?  Daca da ... lasa - l asa .  Daca nu , e destul de greu ... Inteleg ca e prima reparatie la un invertor . Nu e imposibil ... mai mult probabilistic .

inca nu l-am incercat, deoarece nu am posibilitatea de a face proba cu sudura  in casa...in weeek-end plec la tara..dar am observat aceste anomalii si am vrut sa le verific innainte de a distruge inca o data aparatul de sudura..

Link spre comentariu

Tensiunea este ok....in jur la 80 volti trebuia sa fie. S-ar putea sa mearga aparatul sau nu. La prima sudura sa trosneasca iar. Nu stiu ce se afla in acel modul si nici cum este facuta comanda igbt-urilor. Trebuie verificat si daca lucreaza protectia. Destul de greu daca nu ai aparatul in fata..mai ales ca nu au postat schema driverelor. Era bun si un osciloscop....

Editat de mac01
Link spre comentariu

Tensiunea este ok....in jur la 80 volti trebuia sa fie. S-ar putea sa mearga aparatul sau nu. La prima sudare sa trosneasca iar. Nu stiu ce se afla in acel modul si nici cum este facuta comanda igbt-urilor. Trebuie verificat si daca lucreaza protectia. Destul de greu daca nu ai aparatul in fata..mai ales ca nu au postat schema driverelor. Era bun si un osciloscop....

osciloscop am...

am verificat forma comenzii primite de IGBT-uri  si este ok...am comparat-o cu cateva imagini facute de un rus intr-un ghid de reparatie , pe internet.

oricum, astazi voi reincepe un pik sapaturile pe placa, innainte de a-l pune l-a treaba..

Link spre comentariu

Vezi in driver diode zenere si rezistente..puse in grila igbt-urilor la paralel fata de masa. Daca ai gasit impuscate rezistentele R70 si R71 de 1ohm din grila igbt-urilor atunci mai mult ca sigur sa dus tensiune mare si in driver si a facut prapad si pe acolo. Obiceiul igbt-urilor este sa se puna in scurt cand se distrug...

Editat de mac01
Link spre comentariu

Am pus la "Totul despre surse..." masuratori de la depanarea unui inv sudura.

Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

Prima fara traf, cu rezistenta de 125 ohm in loc de primar.  50V/div  In colector IGBT de jos.

A treia--tens la iesire, 50V/div   zero pe mijloc.

A patra-tens comanda poarta--10V/div.  Zero pe mijloc.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Personal , am mai " troznit "invertoare care din punctul meu de vedere erau absolut O .K . ( dupa reparatie ... ) . Mai ales marci mai obscure ... nu cred ca se poate afirma cu siguranta de 100 % ca orice invertor va functiona in parametri , doar prin masuratori efectuate inainte de primul " aft " . Sant zone din schema care nu pot fi testate in regim static ( sau  nu m - am priceput eu ... ) . Mai ales la scheme "stufoase ", gen Fronius , Selco , Rehm , Mahe & comp . Chinezariile nu le mai aduc in discutie ... Ma rog , experiente personale ... nici pe departe nu sustin ca ar fi regula !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Posted Image

Prima fara traf, cu rezistenta de 125 ohm in loc de primar.  50V/div  In colector IGBT de jos.

Rezistenta o vad intre colector/colector, probabil ca nu vad eu bine.......

In cea ce priveste "troznitul" luati in considerare si piese proaste chiar daca sint noi, un astfel de moment mi-l amintesc cu niste MosFet de la TME care au pleznit din prima, am presupus ca de vina am fost eu insa din cei vechi am recuperat citiva care pusi la locul lor au functionat excelent, am pus din nou noi si au facut si acestia plici....., am inlocuit cu altceva si functioneaza si azi.

Link spre comentariu

Desigur , aveti dreptate ... parca totusi mai am indoieli . In fine , intre timp ( am mai scris ... ) am rarit - o drastic cu sudura , problema componentelor ar fi ( si ea ) una dintre cauze . Minora , dar exista ... ma rog , ma ocup cu alte chestii . Scuze pentru off - topic ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Avem si cu sarcina rezistiva:

Posted ImagePosted Image

Citat: Rezistenta o vad intre colector/colector, probabil ca nu vad eu bine.......

Ai dreptate, m-ai prins cu minciuna. Forma de unda este copiata de pe net si am vrut sa ma impaunez eu cu munca altuia!

Dar ar mai fi o varianta. Te-ai gandit ca dupa poza am sesizat greseala (de fapt nu aveam forma de unda) si am corectat-o?

La cateva zile mai vine cate un Gica-contra si te face sa-ti para rau de incercarile de a ajuta dupa puterile tale. Oricum n-am mai postat nimic la "Totul despre surse..." si ma tot intreb cand o reduc la minim postarile.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări