Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AMD 5450 vs NVIDIA 8600GT

K1nderu

Postări Recomandate

Salutare! Intrebarea mea este: Care dintre astea doua e mai buna? Pe game debate reiese ca 8600GT e mai buna dar din ce-am vazut AMD 5450 ruleaza mai multe jocuri,voi ce ati alege dintre astea doua pentru un gaming ocazional fara pretentii? Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• George(sb)

3

• K1nderu

3

• Th3_uN1Qu3

2

• belasajgo

1

Top autori în acest subiect

Da,dar de ce Nvidia si nu AMD? Sau de ce AMD si nu Nvidia,care este diferenta dintre alea doua,dupa mine AMD-ul ar fi mai bun pentru ca chipul grafic e mai nou chiar daca are busul de 64,tehnologia este pe 40nm,shader 5.0,directx 11,consum mic de 19w fata de 8600GT unde sta mai bine pe partea de bus si memorie.

Link spre comentariu

Ultraperformantele nu ma pasioneaza, ce pot sa iti spun e ca Nvidia sunt mai fiabile in timp. Cred ca sunt gandite in asa fel incat sa lucreze la o temperatura pe cat posibil sa reziste cam cat dureaza perioada garantiei. tare mi suspect ca sunt placi de acum 10 ani care inca mai functioneaza iar astea noi pica pe capete

Link spre comentariu

De ce 8600 mai buna in jocuri? Si 5450 in filme? Ma intereseaza un raspuns bine argumentat,ca sa pot face o alegere buna dintre cele doua.

Editat de DragosMarian
Link spre comentariu

La partea de gameing nu ma prea pricep, la gameing nu ma pricep, as merge pe Nvidia pentru ca sunt mai fiabile(rezistente in timp). In ceea-ce priveste filmele, as opta pentru i5 - i7, ssd, ram gramada, iar pentru cei mai pretentiosi iesire HDMI si obligatoriu sa fie din gama profesionala

Link spre comentariu

Nvidia 8600 era buna acum 7-8 ani. ATI HD5450 este mult mai recenta, si are suport DirectX 11. Practic cu nvidia aia nu mai joci nimic din ultimii 2 ani (nici macar fifa 15) din cauza lipsei suportului DX11.

Unde mai pui ca seria 8000 de la nvidia este cea mai afectata de faimosul defect de fabricatie care provoaca dezlipirea interna a cipului. Eu cand aud de nvidia seriile 6000-9000, fug.

Link spre comentariu

6800 Ultra a fost o placa exceptionala la vremea ei.

8600M (mobile)series au avut probleme pe platforma Laptop, fiind o placa fierbinte.

Problemele cele mai multe au fost din cauza colmatarea racirii, ventilatie neadecvata, inclins, deslipire GPU.

Link spre comentariu

8600 lucra la temperatura normala pentru clasa ei. Pentru oricare alte cipuri grafice 70-80C nu era o problema. Aceste cipuri au avut un defect de fabricatie din cauza caruia incepeau sa se deterioreze la 65C.

Link spre comentariu

daca se scria si memoria+tip era mai bine...un tabel comparativ:

http://www.hwcompare.com/460/geforce-8600-gt-512mb-ddr2-vs-radeon-hd-5450/

Nvidia 8500 GT am avut ,de la Gigabyte si nu m-a dezamagit.

la Nvidia memoria este pe 128 bit,ajuta la miscare mai fluenta. si TEXEL RATE care este mai mare decat AMD- imaginea este mai viu colorata,clara.

AMD-ul oscileaza la dx.11,open GL.3.2- pentru jocuri,procesorul un pic mai puternic decat Nvidia,dar il trage in jos bus-ul 64 bit al memoriilor.

as miza pe Nvidia,este mai bunisoara( nu buna) decat AMD-ul.

Editat de ovy83
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări