Vizitator Stefan Ene Postat Martie 31, 2015 Partajează Postat Martie 31, 2015 Buna ziua am prin casa un TRANSFORMATOR TOROIDAL 220/12V 200W cu care vreau sa alimentez 5m de banda led care are nevoie de mun. 72w...intrebarea e daca se poatte sau e o vreo problema ca cei 200w sunt prea multi ? Multumesc. Link spre comentariu
Mishu_17 Postat Martie 31, 2015 Partajează Postat Martie 31, 2015 Buna ziua. 200W nu sunt prea multi pentru o banda led care consuma 75W. Dar trebuie sa ne spuneti la ce tensiune se alimenteaza banda led ? Nu puteti alimenta direct din transformator, tensiunea alternativa din secundarul transformatorului trebuie redresata si filtrata. Link spre comentariu
iop95 Postat Martie 31, 2015 Partajează Postat Martie 31, 2015 (editat) Curentul sau puterea necesara sunt stabilite de consumator nu de sursa! Puterea sursei arata valoarea maxima suportata, consumatorul poate avea orice valoarea intre 0 si puterea indicata. Exista unele tipuri de surse care necesita un consum minimal pentru a functiona corect. Legat de LED-uri - aveti nevoie de sursa de curent constant. Editat Martie 31, 2015 de iop95 Link spre comentariu
Vizitator Stefan Ene Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 Banda led merge la 12v...iar transformatorul ma ajuta sa o alimentez la 220v...multumesc de ajutor Link spre comentariu
cristi7521 Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 Probabil banda cu LEDuri contine si rezistente pentru limitarea curentului prin LED, dar iti trebuie tensiune continua si stabilizata de 12V Link spre comentariu
marius75 Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 De obicei dupa voltaj (V) se trece si ce fel este el ...este curent alternativ sau continuu. (Vca/Vcc). Daca alimentati banda LED la 12Vca in curand o sa fie nevoie de alta. Poate aveti noroc si este 12Vcc Link spre comentariu
Vizitator Stefan Ene Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 Banda ledSpecificatii:Tensiune: 12 VPutere: 14.4 WmTip LED: SMD 5050 Temperatura de culoare: 6000 KCuloare: Alb rece Flux luminos: 1080 lmNr. LEDuri pe m: 60 Grad de protectie: IP65 Lungime: 5 mLatime: 10 mmGrosime: 2.5 mmDurata de viata: 50000 hIar transformatorul meu l=am folosit anterior la alimentarea a 6 spoturi si nu au fost probleme...dc a mers pt spoturi, e posibil sa nu mearga pt led-uri ? Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 Probabil banda cu LEDuri contine si rezistente pentru limitarea curentului prin LED, dar iti trebuie tensiune continua si stabilizata de 12V Subscriu. Traful cu siguranta merge, dar trebuie punte redresoare, condensator de cateva mii de uF, poate ca nici nu e nevoie de regulator, oricum tensiunea de la traf e mica si nu prea ai rezerve nici chiar pentru comutatie, in cel mai rau caz o rezistenta de putere inseriata cu acea alimentare... Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 Merge doar o punte de minim 10 A si fara filtraj. 1 Link spre comentariu
albasete Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 Acele spoturi se alimentau cu tensiune alternativa, de aceea au functionat cu acel transformator. Urmeaza sfaturile colegilor. Link spre comentariu
Vizitator Stefan Ene Postat Aprilie 3, 2015 Partajează Postat Aprilie 3, 2015 Buna ziua, v-am ascutat si am luat o sursa pt banda led...am alta problemă, nu stiu sigur cum se leaga firele...eu am inteles asa: L = + N = - Semnul după ele = masă -V= 2 iesiri pt minusul de la banda led +V = 2 iesiri pt plusul de la banda led E corect ? Dc da, am pus un stecher pe un fir si cum leg cele doua fire (maro si albastru) ale acestuia la sursa, care la + si care la - ? + de la banda led il leg pe una dintre iesirile +V, iar - de la aceasta la una dintre iesirile -V ? Multumesc mult pt ajutor. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 3, 2015 Partajează Postat Aprilie 3, 2015 Rețeaua de curent alternativ nu are (+) și (-) ci Fază (L) și Nul (N). Legi cablul de alimentare la L și N. Bornele de (+) și (-) sunt dublate pentru a putea lega doi consumatori.Din potențiometrul semireglabil (Adj.) poți regla în limite mici tensiunea de ieșire.Banda o legi cu plusul la borna (+) a sursei și minusul la (-). Link spre comentariu
Vizitator Stefan Ene Postat Aprilie 3, 2015 Partajează Postat Aprilie 3, 2015 Ok...cu banda led am inteles + la + si minus la - Dar la alimentarea de 220v sa inteleg ca nu conteaza cum leg firele albastru și maro din poza la L și N? Multumesc. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 3, 2015 Partajează Postat Aprilie 3, 2015 După preferințe....eu leg faza la albastru și nulul la maro Curentului nici că-i pasă de asta.... Link spre comentariu
Vizitator Stefan Ene Postat Aprilie 3, 2015 Partajează Postat Aprilie 3, 2015 Mii de multumiri pt ajutor Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum