Vizitator leonard75 Postat Martie 31, 2015 Partajează Postat Martie 31, 2015 Buna ziua! De mult ma bate gandul sa imi construiesc un amplificator audio.Din lipsa timpului si a materialelor necesare as opta pe un kit de amplificare care se gaseste de cumparat .Mentionez ca prima componenta achizitionata este transformatorul care are iesire dubla de 38 volti ,deci cu punte si filtrarile necesare ,posibil sa imi urce tensiunea la 45 vcc.Rugamintea mea este daca puteti sa imi recomandati un kit audio care sa se incadreze in tensiunea scrisa de mine,ce am gasit eu suportau tensiuni de max 27-35 vcc. As prefera ceva pe 4ohmi deoarece boxele mele din casa sunt pe 4.Multumesc! Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Martie 31, 2015 Partajează Postat Martie 31, 2015 Tensiunea dupa filtrare si redresare va fi in jur de +-52 V. Sunt scheme si pentru o astfel de alimentare, probabil din cei care au experimentat mai mult ca mine, va va recomanda ceva. Ce putere are traful din curiozitate??? Link spre comentariu
Vizitator leonard75 Postat Martie 31, 2015 Partajează Postat Martie 31, 2015 400wati....transformatorul provine dintr-un amplif vintage tehnics,dezmembrat de o cunostinta si vandut pe bucati...eu am mai apucat doar traful din pacate.Nu stiu cat de exact e multimetrul meu,dar imi indica 1,6 amperi pe iesire...e posibil aceste kituri de care vorbeam sa ceara mai mult amperaj? Link spre comentariu
zal Postat Martie 31, 2015 Partajează Postat Martie 31, 2015 Cum ai măsurat 1,6A? Am o bănuială... Link spre comentariu
Marian Postat Martie 31, 2015 Partajează Postat Martie 31, 2015 Curentul de care este capabil un traf de retea nu prea se masoara, ( sau oricum nu e nevoie ) e suficient sa masori grosimea sarmei cu care este bobinat si calculandu-i sectiunea stii cam cu ce ai de-a face avand in vedere o densitate de curent pe mm^2 maxim acceptata, aleasa de obicei in jur de 3-4A. Link spre comentariu
Vizitator leonard75 Postat Martie 31, 2015 Partajează Postat Martie 31, 2015 amperajul l-am masurat cu multimetrul pus pe sectiunea ''amp'' in serie cu un consumator,in cazul meu un bec...daca am gresit ,va rog sa nu radeti de mine,de asta am postat aici ,sa cer un sfat,...un ajutor. Vad ca discutia incepe sa degenereze de la subiect...eu doar am intrebat de un kit audio cu o tensiune de alimentare in jurul valorii de 40-42vcc maxim. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 31, 2015 Partajează Postat Martie 31, 2015 "Degenerarea" este in interesul tau pentruca tocmai ce ai mai invatat ceva, si anume ca desi ai masurat corect, totusi rezultatul nu spune mare lucru, deoarece acela este curentul tras de catre acel consumator, dar nu si maximul disponibil de la traf. Link spre comentariu
marius75 Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 (editat) Deja s-a mai spus...la trafo pe care il aveti folositi formula 38Vca / 0,7 = 54Vcc. Cel mai sanatos ar fi sa folositi o schema alimentata la maxim +-60V. Daca vreti sa folositi o schema alimentata la maxim +-42Vcc, se va lasa cu fum. Tensiunea (maxima) de alimentare a schemei trebuie sa fie superioara tensiunii (maxime) debitate de trafo. +-54Vcc in cazul de fata. Editat Aprilie 1, 2015 de marius75 Link spre comentariu
Dumitrache_S Postat Aprilie 5, 2015 Partajează Postat Aprilie 5, 2015 Ca raspuns la intrebarea ta ia legatura cu @marian si te rezolva . Eu asa am facut si sunt foarte mutumit Stima Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum