Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

mb irda pinout's ?

yo6ghd

Postări Recomandate

salutare.cautand pe net in diverse locuri am descoperit ca sunt mai multe feluri de terminale irda pe placile de baza. sunt cu 4, 5 terminale in linie sau in forma de "L".studiind un pic varianta cu 5 (asa am eu la mb-ul meu) am inceput sa ma intreb respecta standardul de iesire al pinilor? [1=Vcc; 2=neconectat; 3=RX; 4=GND; 5=TX].daca are careva o ideea astept parerile voastre.doresc sa fac un montaj (cel cu led-uri, despre care s-a discutat pe forum) pt. mb-irda, dar nu vreau sa gresesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo6ghd

9

• Yo4You

3

• Blind

2

• MifTy

1

Top autori în acest subiect

dumnezeu ştie!!crede-mă că n-am văzut în viaţa mea "ceva" conectabil la mufa aia, chit că nu există placă de bază fără aşa ceva!!!şi nu numai eu...sunt destul de sceptic şi dacă ar respecta vre-un standard, ceva, mufa aia...cel mai sigur, vezi în manualul plăcii de bază, acolo scrie măcar semnificaţia exactă a pinilor, dar cum se folosesc, nu se ştie... (am auzit vag de posibilitatea de folosire a chestiei ăleia pentru comunicarea cu telefoanele mobile cu interfaţă IR... dar e aşa de vagă treaba, că aduce mai mult a mit urban!!! ) :smt005

Link spre comentariu

Eu am realizat un astfel de montaj pentru placa de baza, cu rezultate satisfacatoare avand in vedere vechimea calculatorului respectiv (un k6-2 la 450).

Ca sa aflii ordinea pinilor, cauta pe net manualul placii de baza din calculatorul tau. Acolo sunt informatii precise.

Schema circuitului se gaseste pe undeva pe situl http://www.electronics-lab.com , aici mai exact. Este testat de mine si functioneaza

Link spre comentariu

multam de sfaturi.cred ca stiti si voi ucm e sa ai o "mancarime" dpdv hobby, cum e electronica pt. mine. La fel de mult ma roade si dupa un an ce am incercat schema de la adresa data de tine, blind. atunci era alt mb.am comandat tdfs4500, am facut montajul si surpriza, a iesit fum. :banghead: .acum am alt mb.financiar nu-mi pot permite nici macar un cablu "compatibil" daramite unul original. serial nu am curaj sa-mi mai fac unul, cu max232, tensiunile sunt prea mari si risc sa-mi parlesc telefonul (sagem myx5-2). :toimonster: "asul" din maneca este o alta schema cu un sn74ls14, si ceva leduri infrarosii. ramane sa vad cum merge.o sa fac shema in eagle si o s-o postez pe aici sa vad ce ziceti si voi. poate aveti mai multa inspiratie decat am avut eu.tinem legatura pe forum.[/u]

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

cu TFDS nu iese fum, am facut mai demult montaje de astea de vanzare si toate mergeau brici :smt003 Ai facut tu ceva greseala acolo si ce mai posibila e ca ai incurcat alimentarea cu masa

Link spre comentariu

Daca nu esti convins de acea schema, foloseste schema din datasheet. Daca nu incurci alimentarea nu are cum sa iasa fum. Daca incurci pinii de date intre ei nu se intampla nimic, insa oricum nu iese fum.

Cu putina atentie iti merge din prima http://www.alldatasheet.com/datasheet-p ... S4500.html

Mi se pare ca un echivalent este tfdu4100, la care difera doar aranjarea pinilor.

Link spre comentariu

salutare.revin pe aceasta cale, fara sa deschid un nou topic, cu o alta schema luata de pe net de pe un forum (concurent).am realizat montajul intocmai conform schemei, mai putin, receptorul si emitatorul irda, la care am folosit ce am gasit (pt emisie un led ir gen telecomanda iar la receptie in loc de BP103B, am folosit ROL031).schema am refacut-o in eagle, si o supun atentiei voastre (ATENTIE din lipsa in librariile eagle, dioda 1N4004 este defapt 1N4007).din pacate ceva nu functioneaza asa cum as vrea eu. spre stupoarea mea placa mea de baza respecta standardul cu 5 pini la conectorul irda. (1=Vcc; 2=nc; 3=Tx; 4=GND; 5=Rx).daca a realizat cineva acest montaj astept un raspuns cu parerile voastre.de sub poalele tampei, yo6ghd.

Link spre comentariu

Salut Eu am construit ceva cu 2 tranzistoare o fotodioda si un led IR ptr a adapta pe placa de baza si nu a mers Din cate am observat pinii nu au aceai caracteristica la diecare placa de baza deci montajul cu TFDS4500 trebuia sa mearga :smt003 Ash dori sa atasati schema jpg deaorece nu am licentza la eagle si a expirat .Stima

Link spre comentariu

salutare.dupa postul meu anterior, m-am infuriat :snakeman: si am trecut la treaba. am lipit fire, am facut conexiunile la placa de baza si am plecat la drum.spre marea mea surpriza, FUNCTIONEAZA BINE.e adevart din pacate nu la 115.200 bps ci la 57.600eu zic ca e bine si asa. am descarcat pozele, agenda, sunete. am facut si sincronizare cu programul telefonului.maine o sa revin cu poze. tot maine o sa fac la job o exportare a circuitului in format jpg. acolo am un calc mult mai puternic decat ce am acasa.este cred cel mai ieftin montaj de irda. poate ca variantele cu tfds4500 sau tfdu4100 care costa ceva roni, dar poate sunt mai simple.singura problema minora la schema este alinierea cu telefonul, din cauza rol031 care se pare ca nu l-am nimerit chiar foarte bun. poate o sa-l schimb si o sa mearga mai bine. ramane de vazut.pt. toti cei care vor sa faca montajul pot sa ofer detalii oricand. fie pm, fie pe forum fie e-mail.de la poalele tampei, 73! de yo6ghd.

Link spre comentariu

pfff sarumana domle ai facut o treaba buna imi dai idei sa imi fac si eu acest montaj.Apropo pot schimba melodiile la winamp cu montajul asta??? :smt003Se vede ca atzi facut si d-voastra acelasi montaj care l-am facut si eu ala cu 2 tranzistori o fotodioda si un IR se vede in ultima poza in care sta telefonul peste schema si montajul :weedman: Sa presupun ca nu a functionat nici mie nu mi-a mers :d

Link spre comentariu

salutare.recunosc.monatjul respectiv, cu doi trz si diode ir nu functioneaza sau n-am avut eu rabdare sa-l studiez klumea. hitot ce pot sa spun, ca montajul cu integrat functioneaza bine. sunt nu multumit, ci foarte multumit, tinand cont de faptul ca eu caut o astfel de schema de vreo 2 ani.cu rabdare si tutun, am reusit si acum sunt multumit.sper sa-ti reuseasca si tie cum am reusit si eu.iti urez macar pe 1/2 din starea pe care am avut-o eu cand am vazut ca "merge".succese depline. 73! de yo6ghd.

Link spre comentariu

pt. yo4you.pentru chestia cu winamp cauta un pic altceva. e un montaj cu tsop 36 sau 38 (in coada; recomand 38) si girder ca program.interfata respectiva e pt legatura seriala pe rs232. o sa caut (sper sa si gasesc prin arhive) si poate o sa postez special schema respectiva sau un link, cu acordul celorlalte parti (elforum in special).un picut de rabdare.73! de yo6ghd

Link spre comentariu

Yo6Ghd ma gadesc ca ar fi mers si cu asta dar nah , acuma ma faci sa caut un RX IRDA in capsula eu ma chinuiam pe acasa sa fac cu un receptor de IRDA scos dintr-un TV telefunken vechi are un TCA440 si un BE555.Intrebarea mea este nu as putea folosi un receptor IR dintr-un TV??? trebuie musai un TSOP38 sau cum se numeste (nu am chef de umblat la magazine dupa un rahat de integrat) :drinkers:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări