Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

modificare sharp aquos cu led

vali35

Postări Recomandate

Buna ziua .Am un tv lcd sharp , model lc32d44e-bk la care sunt terminate neoanele si incerc sa-l modific pe led . Problema este ca fara neoane poneste si dupa cateva secunde intra in stand-by . Va rog  o solutie de anulare  a intrari in stand-by  . Va multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vali35

5

• BUGHIU

4

• dan-a2

1

• dan cod

1

Zile populare

Pana nu montati banda de leduri si sursa de alimentare a ledurilor ...tot asa va face!!! Nu puteti atasa pur si simplu o banda de leduri la partea de alimentare a invertorului fara a verifica daca corespund tensiunile de alimentare. Va trebuie si sursa pentru leduri,alimentata din sursa tv si bineinteles facute legaturile pentru comenzile on/off si dimmer!!

Editat de BUGHIU
Link spre comentariu

banda cu leduri am montat-o , o alimentez pentru probe dintr-o sursa de alimentare de 12 v externa , se lumineaza displey-ul, am imagine acceptabila dar intra in stand-by

Link spre comentariu

Displayul ramane iluminat banuiesc si cand tv-ul intra in st-by,sau nu?!?! Normal ar trebui sa ramana iluminat deoarece este alimentat din sursa externa si aceasta ar fi una din cauzele treceri in st-by a tv-ului. Procesorul primeste informatia ca pe bara de alimentare a invertorului NU exista consum si blocheaza sursa.Incercati alimentarea benzi de leduri din sursa tv.Suplimentar TREBUIE sa faceti adaptarea pentru comanda on/off si dimmer,altfel situatia se repeta!! Sper sa nu fie mai complicat: consumul (curentul) necesar functionari diodelor led este mult mai mic decat cel al neoanelor si sa nu incurce si acest lucru. Si asta s-ar putea rezolva marind nr. de leduri. Dar pana acolo incercati rezolvarea treceri in st-by asa cum v-am sfatuit!

Editat de BUGHIU
Link spre comentariu

Ledurile nu le pot alimenta de pe tens. care alimenteaza invertoarele pentru ca este de 60 v si ar fi complicat  , ati putea sa-mi dati varianta de rezolvare a stand-by si dimmer..

Link spre comentariu

am facut acest lucru de mai multe ori dar pana la urma au cedat , sunt negre la capete .problema este ca nu se gasesc aceste tipuri de neoane ..am montat leduri si nu stiu cum as putea" pacali " controlerul bd9883 , am anulat firul ERR , dar tot asa , am deconectat tensiunea de 60 v de pe tz . in inv . ,nimic, m-am blocat .........

Editat de vali35
Link spre comentariu

Pai chiar asta e ...''problema''!! Controllerul si implicit TOT invertorul trebuie sa dispara din ecuatie!!! Alimentarea invertorului si implicit al controlerului + functiile de on/off-dimmer trebuiesc preluate de noul ''invertor'' pentru leduri!!! Atata timp cat sursa de alimentare este cuplata la invertorul original,nefunctional nu aveti nicio sansa sa pacaliti procesorul!!! 

Nu stiu ce fel de banda led folositi,dar va pot spune ca simpla alimentare a ei  cu ''+'' / ''-" fara comenzile de on/off nu va functiona in tv,mai ales Sharp!! Exista tv led Sharp care au asa ceva INVERTOR LED pentru iluminarea cu leduri :

http://images10.okr.ro/serve/auctions.v7/2014/dec/07/7a116e2b9e6cd9ce8afc03c880c2bdb2-7238951-1000_1000.jpg

P.S.-Nu este chiar asa de simplu!!!

Editat de BUGHIU
Link spre comentariu

vali35 v-am trimis MP în legătură cu tv-ul.Am un astfel de tv funcțional doar ecranul lovit.Ați avea și lămpi și module perfect funcționale, eu nu sunt interesat să-l repar pe al meu.E prea mare momentan pentru garsoniera mea, în plus nu agreez tv-urile LCD, neavând acces la canale digitale de la firma de cablu, deci imaginea cu rezoluție redusă s-ar vedea oribil la mine.

Link spre comentariu

Din SM pinul ERR e:

-high in mod normal

-low in mod eroare

Apoi REG2,presupun a e pentru modul de control

Vad ca e high pe schema,pus la 3.3V

-high external PWM

-low analog control

ADIM presupun ca e pentru dimming.

lamp current

-high 12mA

-low 8.5mA

OFL (PWM light control signal input)

dar pentru cine e input? e pentru invertor sau motherboard? Are 2 metode de control? si PWM si dimming?

-high Lamp ON

-low Lamp OFF

Eu as forta pinul ERR in high

Vezi si OFL si ADIM ce valori au.

Editat de gabiz_ro
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări