Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentator "home use" pentru amplificator auto

Postări Recomandate

Salutare !

Cu ce as putea alimenta amplificatorul de mai jos pentru a-l putea folosi in casa ?

Am incercat cu o sursa mai veche (300w, 12v 17A), dar la nici un sfert din volum statia intra in protectie.

Ce alimentare imi recomandati ? Minim cati amperi i-ar trebui ? Ar merge cu un traf mai mare ?

Statie: Konig kb 150 300w (am impresia ca e no name, nu am gasit nimic pe net despre ea)

Difuzor Subwoofer 10 inch Peiying PY-BC250

Multumesc !

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Cu ce as putea alimenta amplificatorul de mai jos pentru a-l putea folosi in casa ?

Multe astfel de amplificatoare au în compunere un convertor de tensiune care face din 12 V ai bateriei +24V, 0, -24V (a doua poză).

Dacă ești în stare să identifici ieșirea din acest convertor a celor 3 tensiuni (+24V, 0, -24V) atunci îl alimentezi dintr-o sursă exterioară cu aceste tensiuni. 

Sursa poate fi aceasta: (Prima poză)

post-228692-0-70168700-1427731008_thumb.jpg

post-228692-0-11200500-1427731140_thumb.jpg

Editat de Mircel
Link spre comentariu

Va rog sa faceti poze sa vedem si noi. Ca si eu am vreo doua surse vechi pe acasa care au doar cativa amperi pe linia de 12V "grosul" fiind pe cea de 5V. Pana la Pentium 4 procesoarele erau alimentate din linia de 5V, iar AGP-urile din linia de 3.3V. Dupa dezvoltarea Pentium 4 si ulterior PCIEx s-au schimbat standardele si de la ATX 2.0 incoace liniile de 3.3V si 5V au fost "reduse" pentru alimentarea consumatorilor mari folosindu-se acum linia/liniile de 12V. Si abia la ATX 2.2 sau 2.3 s-a ridicat restrictia de 20A pe linia de 12V.

Link spre comentariu

Un transformator sanatos cu o punte redresoare si niste condensatori buni cred ca vor avea cam acelasi pret cu o sursa serioasa.

Dar sigur nu vei avea zgomote din sursa în comutație improvizată.

„Un link cu un transformator recomandat ?” După ce afli cu ce tensiune trebuie alimentat (cei 24V din exemplul meu au fost doar...o vorbă aruncată-n vânt) comanzi un transformator toroidal de la Petra (http://www.petra-toroid.ro/) sau de la un magazin de electronice din orașul tău sau magazin on line: Adelaida, Tehnoelectric, Mivarom,

„Piese electronice”, ConexElectronic, Tme.eu/ro ș.a. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări