Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nelamurire alimentare amplificator.

Postări Recomandate

Salut. Am un transformator toroidal cu doua infasurari separate in secundar, ambele cu priza mediana, dar tensiunea la iesire nu este egala. Eu vreau sa ma folosesc de ambele infasurari, pentru alimentarea unui amplificator la maxim +- 90V. Am facut o simulare si este posibil daca incrucisez cate jumatate din fiecare infasurare, e corect? Ce probleme ar putea sa apara in acest caz? atasez o poza sa fiu mai explicit.Alimentare_varianta 2.pdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

În schema pe care ai pus-o lucrează ( furnizează putere ) doar înfășurarea de sus ( cea de jos stă degeaba ) . Dovada e chiar la tine pe schemă : ai 60Vac adică rms (simulatorul a calculat corect după datele tale ) . Asta corespunde la 1.41*60V = 85Vpk , adică exact ce obții.

Și încă ceva , în primar nu ai 220pk (ci 325Vpk ), ai 220Vrms

Link spre comentariu

Se poate folosi acel fel de alimentare doar ca infasurarea cu tensiune mai mare va suporta tot curentul de sarcina, pina cind IN SARCINA, tensiunea va scadea pina la valoarea celeilalte infasurari, abia atunci vor lucra impreuna (cit de cit).

Link spre comentariu

Redresează fiecare secundar cu o punte şi uneşti plusurile şi minusurile pe o singură pereche de cond, tensiunea în gol va fi cea dată de secundarului mai mare, apoi o va ajuta şi cea dată de secundarului mai mic, diferenţa nu e mare şi nu crapă nimic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări