Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ma apuc de pescuit

daniels

Postări Recomandate

Nu e vorba de traista, cu benzina, cu taxa, cu ce-am bagat prin scule ies mai bine daca-mi cumpar un peste proaspat. Atunci nu imi venea sa cred ca sunt asa de strain de pescuit. Am avut rame proaspete de balegar si o momeala cu aroma de vanilie. Pentru urmatoarea iesire mi-am cumparat pufuleti roz cu aroma de usturoi, cineva mi-a spus ca sunt buni.

Link spre comentariu

@manolo, nu raspund la provocari!

@daniels, nu stiu ce monturi folosesti, dar tine cont de ce-am spus mai sus in legatura cu finetea sculelor. Diferenta dintre un carlig mai mare si unul mic, ca si diferenta dintre un fir de 0,25 mm cu care este legat acesta si unul de 0,16-0,18mm, pot face o iesire la pescuit productiva sau nu. 

Sunt curios cu ce fir si cu ce carlig a scos Giongiu acel ciortan de 2 kg! Nu cred ca a avut fir gros si carlig mare.

Link spre comentariu

Cred ca ai pus punctul pe i, referindu-te la finete...Si eu cred ca e foarte importanta, cel putin la crap. Am folosit la ultimele partide de pescuit, doua bete. La unu fir de 0,20, la celalalt, 0,35. Toate trasaturile, la 0,20. Carligul folosit, de 10, plute de 0,5-1 grame, momeala, porumb de conseva, Bonduell, cate doua-trei boabe pe carlig, sa nu traga carasul. Ca o curiozitate, pe acelasi canal, intr-un loc mult mai accesibil, deci frecventat de pescari, se prinde si la fir gros, 0,35-0,40. Sunt exemplare care rup insa chiar si aceste fire.Cu ani in urma, pe un alt canal, am observat acelasi fenomen...Crapul nu punea gura, daca era folosit fir gros, sau carlig mare. Cum schimbam firul si carligul, aveam trasatura ...si ruptura, de cele mai multe ori. Am colegi, pescari, care nu pun fir subtire, de teama sa nu-l rupa pestele. Eu unul,prefer sa-mi rupa, decat sa nu am trasatura toata ziua. Apropo de fire rupte, estimez ca avea cca 4-5kg...https://www.youtube.com/watch?v=sQpyCuZXr_c

Editat de giongiu
Link spre comentariu

CIBY2 nu este nici o provocare,inseamna ca nu cunosti "aspectul" sirma de snagov erau cele mai bune undite de trestie, o trestie roscata care crestea undeva pe malul lacului cu pricina ,asta era pe vremea cind ajungeam la capatul lui Colentina cu 2 masini de noapte CsiD si luam o IRTA ,un TV hodorogit in care trebuia sa fi atent sa nu-ti cada unditele prin gaurile din podea si asa ajungeam la 5:30 pe baltile din Afumati ,era vremea cind se mai prindea si caracuda si plecam fericit acasa cu 2-3 kg de caras frumos.

Tot in perioada aceea in vacanta ma duceam la un unchi in Galati ce avea servivi in Zaclau si cind si cind ne duceam la pescuit la Latime ,care era ca o mica delta cu canale ca degetele de la o mina ,facea el rost de o lotca ,si dupa ce prindeam citeva mini de jai ,cu o bucata de tifon si un botz de mamaliga ,plecam pe canale si amindoi cu cite o undita prindeam rosioara de 500-800g la jai,asta nu o voi uita niciodata.

Era pe vremea cind in Delta ,cit stateam o saptamina,10 zile si mergeam in fiecare zi cu lotca, daca intilneam vo 3-4 barci cu motor si alea cu un amarit de veterok de cel mult 4CP,ma duceam mai mult sa prin rapitor ,dar cel mai mult imi placea sa merg pe canale si tot felul de ghioluri ascunse,sa vad natura.Acum Delta a ajuns un jeg comercial ,si sa fi deranjat de tot felul de parveniti care isi etaleaza barcile lor cu zeci sau sute de cai putere.

Iar asta cu poze cu "trofee" si asta cu selfie-uri video mi se pare de o greata imensa , ca sa ce? parerea mea ramine in continuare ,miroase urit ,e de neam prost.

Asa ca domnu CIBY2 poti sa reclami unde vrei tu ,am o opinie si o mentin.

Link spre comentariu

Nu opiniile deranjeaza ci modul cum se vrea a fi expuse!

Si cu asta am incheiat cu off-topic-ul.

Cu trestie de balta am dat mult timp iar primele unditi erau facute cu trestie din acoperisul bunicii.

Editat de CIBY2
Link spre comentariu

Aha sa inteleg ca iti place aia "Amice esti idiot" ca sa inchei si eu off-topic-ul.

Unditi (corect undite) din acoperisul bunicii nu se compara cu sirma de snagov,nenea care le aducea cauta cotoare ,mijloc si virfuri de radacina ,care erau mult mai groase in carne fata de alte trestii.

Link spre comentariu

Citatele se pun intre ghilimele si se indica autorul,iar pentru bataturi exista alifii ,dar pentru dorinta de a te da "mare" si sa iesi in evidenta cu orice pret nu exista medicamente.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

pune pozele cu monturile.

crap nu am reusit sa prind, cu toate ca mi-am propus. intr-o vreme foloseam carlige de 3/0 si de 4/0.  Acum mai mult 1/0 si 2/0. De 10 nici nu-mi dau seama cat sunt de mici.

la crap foloseste cineva montura "hair rig" ? cum blochezi boaba sa nu alunece ?

manolo, interesanta ar fi si o poza cu un "varf de radacina"

Link spre comentariu

la crap foloseste cineva montura "hair rig" ? cum blochezi boaba sa nu alunece ?

unul din diversitatea de modele de opritor

http://www.okazii.ro/pescuit/accesorii/set-63-bucati-opritoare-t-pentru-boiles-pelete-sau-porumb-a165653066

sau alt model

http://www.directorproduse.ro/articole-sportive/maver-carp-stoper-boilies-galben-100-plic-ut333-4374112/

Editat de mihaighe
Link spre comentariu

pune pozele cu monturile.crap nu am reusit sa prind, cu toate ca mi-am propus. intr-o vreme foloseam carlige de 3/0 si de 4/0.  Acum mai mult 1/0 si 2/0. De 10 nici nu-mi dau seama cat sunt de mici.

Crapul e extrem de pretentios si circumspect. Cand nu ai trasaturi, foarte posibil ca firul e prea gros,sau carligul prea mare. Cineva imi povestea recent ca a prins crap de 4Kg, la varga de 4m, cu fir de 20 si carlig atat de mic, ca incapea o singura boaba de porumb, probabil nr 12...
Link spre comentariu

pune pozele cu monturile.

crap nu am reusit sa prind, cu toate ca mi-am propus. intr-o vreme foloseam carlige de 3/0 si de 4/0.  Acum mai mult 1/0 si 2/0. De 10 nici nu-mi dau seama cat sunt de mici.

manolo, interesanta ar fi si o poza cu un "varf de radacina"

Asta era prin `65 si ghinion mi-am uitat mobilul acsa si nu am facut poza. Cit despre montura fir de par ,e deajuns sa dai o cautare pe net si vei gasi o diversitate ,ce te va face sa te iei cu miinile de par  ,iti recomand cele mai simple ,foloseste materiale bune si vei avea scuccesuri, mai cauta si accesorii monturi si vei gasi tot ce vrei.O montura cu leadcore ,un plumb inline,un ac bun te duce undeva pe la 12-15 lei ,eu folosesc in general pentru monturi fire textile de la "sufix".

Asta cu "hair rig" a venit de la doi englezi pri anii 70 si ceva ,ideea a fost sa desparta momeala de ac,initial firul de par a avut vo 7cm lungime ,acum in functie de marimea momelii variaza intre 1,5 -2,5cm .

Link spre comentariu

Eu nu sunt pescar de din 65 , ci de mult mai putin timp. Probabil ca din cauza asta nu realizez cum poti scoate un peste de 4 kg cu ac nr 12, dar pare interesant si abia astpt sa incerc. Am gasit ace nr 8, cele mai mici.

Nu stiu exact ce e leadcore si inline..

Stiu cu plumbul la captul monturii si cu plumb culisant in forma de ou (din astea am destule) Folosesc fire textile de vreo 3 ani, de fapt am renuntat rapid la nailon pentru fire. Cel care imi place cel mai mult pana in prezent e super 8 slick de la powerpro. E un pic mai scump decat sufix advanced superline care mie mi-a parut un pic mai "batzos".

Pentru monturi, cand folosesc, pun fir fluorocarbon.

Daca incerc cu braided am parte numai de noduri greu de desfacut care imi papa timpul degeaba.

Poti sa pui o poza cu montura cu fir textil ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări