Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ma apuc de pescuit

daniels

Postări Recomandate

Incepe intai cu pescuitul la varga.

Sunt unii care au inceput cu pescuitul la varga si dupa ani de zile, tot aici au ramas. Sa scoti ciortan de cateva kg, cu varga si un fir de 0,20 ca la altceva mai gros nu pune botul, e o senzatie cu totul aparte, pe care cu siguranta, unii o cunosc. O captura recenta...https://www.youtube.com/watch?v=m3PErrVcEtc
Link spre comentariu

Si e cu barca aia echipata cu motorul ala brushless de 2CP de-l opresti cu mina si regulatorul de 120A care acum sper ca a sosit de la HK? de ai speriat doua forumuri cu realizarile tale de top.

Editat de manolo
Link spre comentariu

Am folosit o camera Gopro Hero 3, dar nu montata pe cap,ar fi incomod sa stai asa ore intregi, ci prinsa cu un snur de gat, filmarea e facuta de la nivelul pieptului. Pestele a ajuns in juvelnic, n-am ajuns la nivelul sa eliberez ceea ce prind. Oricum, in 24 de ore, am doar cateva trasaturi, iar exemplarele mai mari, trecute de 3-4 kg, reusesc de cele mai multe ori sa scape, rupand firul. Poate acesta e farmecul pescuitului la varga, pestele are mai multe sanse, fata de lanseta.

Si e cu barca aia echipata cu motorul ala brushless de 2CP de-l opresti cu mina si regulatorul de 120A care acum sper ca a sosit de la HK? de ai speriat doua forumuri cu realizarile tale de top.

Nu, barca e echipata cu doua vasle...
Link spre comentariu

Aici discutam despre pescuit, daca ai totusi o fixatie, discutam despre motoare brushless, sau ce vrei tu, pe privat sau unde vrea muschii tai.

Link spre comentariu

Upsss ! Nu va infierbantati prea tare, ca ne "arde" moderatorul. 

Adevarat, la varga are si pestele sansa lui, dar se mai intampla si la lanseta. Din barca nu am pescuit niciodata, nu am avut ocazia. Fir intins !

Link spre comentariu

Am folosit o camera Gopro Hero 3, dar nu montata pe cap,ar fi incomod sa stai asa ore intregi, ci prinsa cu un snur de gat, filmarea e facuta de la nivelul pieptului. Pestele a ajuns in juvelnic, n-am ajuns la nivelul sa eliberez ceea ce prind. Oricum, in 24 de ore, am doar cateva trasaturi, iar exemplarele mai mari, trecute de 3-4 kg, reusesc de cele mai multe ori sa scape, rupand firul. Poate acesta e farmecul pescuitului la varga, pestele are mai multe sanse, fata de lanseta.Nu, barca e echipata cu doua vasle...

Ce undita ai avut ca vad ca se comporta bine ,face o flexatie ca la carte.

Link spre comentariu

Varga e din carbon, dar ma indoiesc ca de calitate, a costat destul de putin, acum vreo doi-trei ani. Avantajul acesteia, e foarte flexibila, dar din aceasta cauza nu prea ai control asupra pestelui.

Posted Image

PS

Acum una costa 130 lei... http://www.premiumfishing.ro/undita-varga-rubeziene/fibra-de-carbon/varga-undita-aqua-pole-fl-carbon-7-metri-husa-din-piele-ecologica-blank-slim

Editat de giongiu
Link spre comentariu

O fi ea flexibila dar se pare ca la dril te-a ajutat acest fapt .Eu am un Uranus de la Baracuda dar este cam rigida ,la pesti mici le cam rupe gura la intepat.Acum m-am obisnuit cu ea,dar la o partida a tinut-o si altcineva in mana si expresia lui a fost: cei cu fierbetonul asta.

Link spre comentariu

Varga e intradevar rezistenta si cu siguranta isi merita banii,am scos cu ea crap de aproape 4 kg, dar...Acolo unde pescuiesc, un canal, crapul mananca de regula in papuris. Cand a tras, trebuie intepat cat mai rapid si adus spre mijlocul canalului, altfel intra in papura sau stuf, rupe firul si e salvat. De aceea eu unul as prefera o varga ceva mai rigida...Ceva de genul...https://www.youtube.com/watch?v=WZx9N8zYzbw

Editat de giongiu
Link spre comentariu

Ceva imi scapa! Cred ca am fost singurul de pe balta care nu a prins nimic!

Daniele, nu trebuie sa fii disperat! Toti am inceput la fel! Tare as vrea sa-l vad pe acela care spune ca la prima lui partida de pescuit la prins pe "tartorul" baltii!

Pescuitul nu trebuie vazut ca un mod de ati procura hrana zilnica, ci ca un mod de relaxare! Tu si undita, tu si balta, tu si pasarile, tu si rasaritul soarelui. Tu si gandurile tale! Evita baltile cu plata, supraaglomerate si cauta locuri unde sa nu fii deranjat de prea multi "ghiolbani"!

De cate ori n-am mers acasa cu traista goala?!

Ultima iesire a fost pe o balta salbatica in padure, undeva langa Paradisul Verde al lui Tantareanu. Eu doi carasei, juniorul, unu. Dar m-am bucurat de iesirea in natura si de faptul ca juniorul nu s-a mai vaitat ca a mers vreo 4 km dus si alti 4 intors. Chiar i-a placut!

Cand vei vedea lucrurile astfel, vei intelege ce am vrut sa spun. Baboiul pus in juvelnic este un bonus!

Si acum despre pescuit.

Finetea sculelor este un factor determinant. Degeaba ii pui tu in carlig o delicatesa (care in paranteza fie spus, iti creeaza tie pofte) daca prezentarea este ca din topor. Un carlig fin, un fir subtire, cel putin de la firul principal care trebuie sa fie destul de gros ca sa suporte greutatea plumbului la lansare, un viermisor, doi, sau o rama proaspata, il va face pe cumatrul peste sa viziteze si sculele tale.

Evita ramele care sunt in perioada de imperechere. Le deosebesti de restul dupa inelul mai gros, situat cam la o treime din lungimea corpului. Acel inel secreta o substanta otravitoare care face ca si gainile sa le evite, daramite pestele care este foarte sensibil la chimia apei.

Mai incearca sa pui in carlig cocolos de mamaliga pentru peste. Eu nu am o reteta anume si chiar folosesc mamaliga ramasa de la masa pe care o framant bine cu miez de paine pana are o consistenta de nu cade din carlig. Pune in loc de plumb un momitor arc, in care introduci nade cumparate sau pregatite de tine din mamaliga cu ceva arome (vanilie, capsune, etc) si tarate sau diferite seminte. Alta momeala care poate fi pusa in carlig, dar care poate fi folosita si ca nada, sunt boabele de porumb conservate. Nu vorbesc aici de cele speciale pentru pescuit, scumpe ca dracu si tari ca piatra, ci la porumbul ce-l pun mamele sau soatele noastre in salate (Bonduelle si alte marci). Dintr-o cutie poti folosi cam 20-30% pentru pus in carlig iar cu restul momesti locul. Care pentru una si care pentru cealalta, vei afla cand vei desface cutia.

Cu siguranta, odata cu trecerea timpului, vei invata sa prinzi si peste, dar, vei invata si sa pescuiesti, sau mai bine spus, sa mergi la pescuit, pentru tine, nu pentru traista!

Nu uita sa tragi apa dupa tine,mirosi urit.

Pentru aceste vorbe am raportat postarea si am cerut un ban pentru tine Manolo!

No offence!

Editat de CIBY2
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări