daniels Postat Mai 12, 2015 Autor Partajează Postat Mai 12, 2015 Zilele astea mi-a venit lanseta , mulineta, firul si un set de naditoare,. Dupa lungi "studii" facute pe net privind lansarea azi am fost pe un camp pentru antrenament. Am reusit sa pierd 2 naditoare. Unu a ramas in varful unui copac , iar celalalt probabil s-a rupt cu tot cu fir in momentul lansarii si nu stiu unde s-a dus. Am vazut pe un site de pescari ca unii pun primii metri fir textil sa preia sarcinile mari din momentul lansarii. Cred ca asa am sa fac si eu. Link spre comentariu
albasete Postat Mai 13, 2015 Partajează Postat Mai 13, 2015 Pentru Dana-2: am inteles ca se prinde ceva peste la Boldesti - Gradistea. Personal nu am fost, dar am avut un coleg pescar si spunea ca se prinde peste. Din 2010 s-a deschis o balta la Mehedinta (Ploiesti - Lipanesti - Podenii Vechi - Mehedinta). Vineri merg cu un prieten sa vedem balta si conditiile de pescuit. Pe baltile cu plata este bine de pescuit in cursul saptamanii, in weekend furajeaza balta si doar cu ceva noroc se poate prinde si peste. De cate ori am fost in weekend la pescuit am prins numai somn de cateva ore. Dupa mine, pescuitul este un sport/hobby ceva mai scump decat electronica. 2 Link spre comentariu
daniels Postat Mai 17, 2015 Autor Partajează Postat Mai 17, 2015 Ceva imi scapa! Cred ca am fost singurul de pe balta care nu a prins nimic! Link spre comentariu
loleksibolek Postat Mai 17, 2015 Partajează Postat Mai 17, 2015 Daca nu prinzi,ceva e in neregula.Ca sa vezi ce o iei logic,exact ca in electronica:nu functioneaza,verifici prima data sursa,daca tensiunile sunt bune mergi mai departe.... Asa e si la pescuit,prima data schimbi momeala,apoi carligul,nu merge,schimbi firul,nu e nici asta de vina ca nu prinzi,schimbi mulineta,apoi lanseta.Daca nici asta nu da rezultate singurul lucru care mai ramane e sa schimbi pescarul .Poti sa ai sculele lui peste prajit si sa dai cu genunche de sarpe,vine unul la doi metri de tine cu o varga jegoasa si un capat de rama si prinde balena.Asa e la pescuit,nu-ti mai fa probleme. Link spre comentariu
daniels Postat Mai 17, 2015 Autor Partajează Postat Mai 17, 2015 Dupa parerea mea nu stiu cand trage si nu stiu cand sa intep la lanseta. Trebuie sa stau odata pe langa cineva care stie. Link spre comentariu
mihaighe Postat Mai 17, 2015 Partajează Postat Mai 17, 2015 Incepe intai cu pescuitul la varga. Link spre comentariu
albasete Postat Mai 18, 2015 Partajează Postat Mai 18, 2015 ".Poti sa ai sculele lui peste prajit si sa dai cu genunche de sarpe, vine unul la doi metri de tine cu o varga jegoasa si un capat de rama si prinde balena...." Nu am cine stie ce scule, dar asa este. Am facut si schimb de locuri, aceeasi momeala si...nimic. Daniels: La varga / bat, daca a tras pluta la fund, atunci scoti batul din apa, dar fara smuceala, exista riscul sa-i rupi buza pestelui si sa scape. Daca pluta oscileaza sus - jos, inseamna ca este un peste mic care mananca din momeala, neputand sa o inghita. In acest caz, poti scoate batul afara sa verifici daca mai este ceva in ac. La lanseta, daca pestele este mai mare si a smucit bambina, tragi lanseta in sus cu o miscare scurta si rapida apoi mulinezi. Daca bambina oscileaza sus - jos pe fir, tot asa, cu o miscare scurta si rapida tragi lanseta si mulinezi. Fir intins ! Link spre comentariu
Gh Dorian galenistul Postat Mai 18, 2015 Partajează Postat Mai 18, 2015 Eu am o nelamurire, ,,babusca" este acelasi lucru cu ,,caras" ? Link spre comentariu
dan-a2 Postat Mai 18, 2015 Partajează Postat Mai 18, 2015 Pe la noi ii zice rosioara !! Link spre comentariu
Gh Dorian galenistul Postat Mai 18, 2015 Partajează Postat Mai 18, 2015 Eu am inventat o tehnica(cel putin nu stiam de ea pana sa o testez personal) :Iti faci un fir mai mic, pe care pui toate cele necesare pentru o struna de prajina, dupa care nu o mai prinzi de undita, ci o ti direct in mana .Binenteles ca firul nu trebuie sa fie mai inalt ca cel ce pescuieste, si langa mal apa sa fie destul de adanca .Merge spelndid !!! Link spre comentariu
spik Postat Mai 18, 2015 Partajează Postat Mai 18, 2015 Acum 35 ani pescuiam xu trestia, prindeam cateva kg in 2 ore si plecam acasa...cateodata aruncam de pe sticla la crap, citeam o carte, dormeam, iar degetul mic de la picior ma anunta ca s-a agatat unul de 2-3 kg...ehee vremuri frumoase. Acum s-a "smecherit" treaba!!! Link spre comentariu
Gh Dorian galenistul Postat Mai 20, 2015 Partajează Postat Mai 20, 2015 Eu am o carte in care se prezinta modul in care poti sa itri faci diverse unelte necesare anumitor sporturi, printre care si pescuitul .Acolo arata cum sa iti faci un ac, la care daca vine peste si il inghite, sa fie prins automat . Link spre comentariu
daniels Postat Mai 20, 2015 Autor Partajează Postat Mai 20, 2015 E plin netul de astfel de animatii si scheme, am facut cum am inteles eu acele scheme, dar nimic. Link spre comentariu
mihaighe Postat Mai 20, 2015 Partajează Postat Mai 20, 2015 E plin netul de astfel de animatii si scheme, am facut cum am inteles eu acele scheme, dar nimic. Nu esti singurul care nu prinde (sau prinde rar),pana acum am 2 vergi uitate pe balta de suparare. Link spre comentariu
dan-a2 Postat Mai 20, 2015 Partajează Postat Mai 20, 2015 Am fost saptamana trecuta pe un canal la Dridu >> vreo zece bibani cat palma si o stiuca de 1,2 kg la viermus si fara struna ( noroc chior ) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum