daniels Postat Martie 30, 2015 Partajează Postat Martie 30, 2015 Mi-am luat o undita (varga), iar pe maner scrie printre altele action 30-60g. Ce inseamna? Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Martie 30, 2015 Partajează Postat Martie 30, 2015 sensibilitatea la varful unditei. Link spre comentariu
daniels Postat Martie 30, 2015 Autor Partajează Postat Martie 30, 2015 (editat) tot nu am priceput adica se indoaie daca aplic o greutate intre 30 si 60g? Editat Martie 30, 2015 de daniels Link spre comentariu
loleksibolek Postat Martie 30, 2015 Partajează Postat Martie 30, 2015 (editat) Reprezinta greutatea maxima admisa de producator la care varful unditei se va tensiona la 90 grade fata de corp.Mai pe scurt,greutatea care o va avea plumbul sau cosuletul sau ce agati tu acolo in varf (genunche de sarpe sau buza de bibilica)cand lansezi .Si n-ar prea trebui depasita,se poate dar trebuie lansat cu grija. L.E.Uite aici explica Cumpara scule si accesorii,momeli si arome,apoi mergi la pescuit.Sa vezi cum injuri cand vine unul cu o varga rapcigoasa si o mulineta caraitoare langa tine si prinde in timp ce tu le dai cu atractanti si meniu de restaurant .Asta ti-o spun din experienta.Dar in rest e o relaxare super,eu mai merg cand am timp diminetile de vara cand incepe sa se lumineze pe Olt,e superb cand rasare soarele,canta pasarelele,lebede...bine,peste mai putin)) Editat Martie 30, 2015 de loleksibolek 1 Link spre comentariu
giongiu Postat Martie 30, 2015 Partajează Postat Martie 30, 2015 Cumpara scule si accesorii,momeli si arome,apoi mergi la pescuit.Sa vezi cum injuri cand vine unul cu o varga rapcigoasa si o mulineta caraitoare langa tine si prinde in timp ce tu le dai cu atractanti si meniu de restaurant .Asta ti-o spun din experienta.Dar in rest e o relaxare super,eu mai merg cand am timp diminetile de vara cand incepe sa se lumineze pe Olt,e superb cand rasare soarele,canta pasarelele,lebede...bine,peste mai putin))De aceea e bine sa mergi singur la pescuit, macar nu te enervezi ca tu nu prinzi, iar altul prinde. Te enervezi doar ca nu prinzi, dar mult mai putin ca in primul caz.Lasand gluma la o parte,pe mine unul, nimic nu ma relaxeaza si rupe de toate problemele, ca o partida de pescuit. Link spre comentariu
CIBY2 Postat Martie 30, 2015 Partajează Postat Martie 30, 2015 Ce-mi place subiectul! Te asigur ca ai lovit intr-un loc tare dureros pentru multi useri de pe acest forum. Nu dau sfaturi legate de momeli, nade, scule, etc. Am un prieten care are o vorba: "La peste e ca la femei. Prinzi, nu prinzi, trebuie sa te duci!" Pescuitul trebuie sa fie o relaxare, una totala. Esti doar tu, undita, pestele, balta, pasarile si gandurile tale. Acolo ai timp de tine, sa te autoexaminezi, sa-ti vezi bunele si relele. O sa ramai uimit, dar dupa cateva ore de pescuit o sa te simti "resetat", capabil sa iei greutatile in piept si sa gasesti rezolvare pentru mare parte din ele. In timp vei fi in stare sa apreciezi si ciripitul pasarelelor, si faptul ca prin fata ta trec ratele sau lisitele speriindu-ti pestele, si bizamul sau vidra ce ies din apa langa tine, si sarpele ce aproape ca ti se urca pe picioare, si toata natura in splendoarea ei. Sa apuci cateva rasarituri de soare pe balta si sa vezi cum se trezeste natura, cum ti se lasa libelula pe pluta sa-si depuna ponta in apa, sau sa ai norocul ca pe bat sa se aseze un pescarel albastru, asteptand pestisorii din apa pe care sa-i vanaze si sa-i duca la cuib. Am ceva scule de pescuit, merg in Delta Dunarii, am barca si motor, am prins muuuuulte dimineti frumoase pe balta, dar sincer iti spun ca mi-e dor de vremurile cand smulgeam 2-3 trestii din acoperisul bunicii, faceam repede undite din ele si pregateam iesirea de a doua zi de dimineata, pe te miri ce canal. Ce momeli?! Ce nade?! Rame din balegar, un bot de mamaliga si o punga in care sa punem pestele. Pentru noi, nu luam nici macar o sticla cu apa, daramite de mancare! Pestele ce-l prindeam nu satura nici pisica! Dar ne laudam fiecare ca am prins un clenisor, un carasel, pietrosel, sau ce prindeam noi, copii fiind. Si, cel mai important, am vazut o vulpe, sau o caprioara, sau o rata salbatica! Te asigur ca daca mergi la pescuit fara gandul de a prinde peste, vei trece si peste galagia facuta de ciobanii de alaturi, si peste faptul ca te intorci cu traista goala acasa. Dar vei avea un suflet mai plin. 2 Link spre comentariu
manolo Postat Martie 30, 2015 Partajează Postat Martie 30, 2015 Frumos spus,daca mai adaugi si o gura de cafea calda cind se ingina noaptea cu ziua ..... diminetile sint superbe. Link spre comentariu
daniels Postat Martie 30, 2015 Autor Partajează Postat Martie 30, 2015 Multumesc! Am citit articolul, am vazut fimul si cred ca am reusit sa-mi fac o idee. Eu stau pe langa niste balti unde pot merge si cu bicicleta. Am sa incerc sa dau la rama de balegar sau mamaliga. Cei din film prindeau peste mare, eu imi doresc sa prin peste cam cat palma. Am vazul la mare un pescar care prindea guvid. Efectiv cum baga undita cum scotea pestele.El facea spectacol, iar ceilalti nu prindeu nimic. Ma-am dus la el sa vad la ce da si dadea la crevete (ca in poza). Stit de unde se poate procura astfel de momeala? Inca ceva, varga mea este Fone Special, nu am gasit nimic despre ea pe net. E cineva care a utilizat-o? Link spre comentariu
CIBY2 Postat Martie 31, 2015 Partajează Postat Martie 31, 2015 Pe litoralul romanesc, acelor creveti li se spune garizi si sunt cu mult mai mici decat cei din galantarele magazinelor. Asa ii gasesti. Varga poate sa fie orice marca, nu conteaza prea mult, important este sa te intelegi tu cu ea. Nu am inteles daca este o varga pentru lanseta, cu inele si menghina pentru mulineta, sau un bat simplu, telescopic pentru undita. Eu cand spun undita, ma gandesc la nuiaua de alun, sau la trestia cu fir si pluta, inlocuite mai nou cu betele de fibra de sticla sau carbon. Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Martie 31, 2015 Partajează Postat Martie 31, 2015 cel mai frumos hooby de pe lumea aceasta,si eu pescuiesc de 30de ani mai bine spus de cand aveam 10ani(ati ghicit si varstra)dar de fapt ce suntem femei sa ne ferim?spre norocul meu ca mam mutat intrun sat unde este cea mai mare balta din romania si este la 200m distanta de mine si anume (MOSTISTEA)chiar in iarna aceasta care a trecut am achizitionat trei bete de carbon si trei mulinete de firma cu sase rulmenti fiecare la un pret de nimic,daca va intereseaza va dau adresa firmei. Link spre comentariu
daniels Postat Martie 31, 2015 Autor Partajează Postat Martie 31, 2015 Nu este lanseta si nu are inele, este un simplu bat telescopic. Link spre comentariu
Untold Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 Eu, fiind din Bicaz, jud. Neamt, am fost toata vara la pescuit pe lacul de acumulare cu celebrul baraj. Am prins clean, cam cat palma de mare la gandac de colorado, din barca si aruncam aproape de mal. Luam cam 2-3 kg/partida de pescuit. Cand imi era cald, tzup in apa! Fain tare a fost, abia astept vara sa ma duc iar... Nu zic cat de gustos e pestele ala, mai ales ca-i salbatic... Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 si eu am dat toata vara la peste la lanseta si am prins caras la viermisori si la rame pe care le cresc eu in ligheane de plastic,daca sunteti interesati cum le inmultesc va spun cu placere. Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 1, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2015 (editat) Am auzit ca cele mai bune rame sunt cele de balegar sau gunoi de grajd. Daca nu ploua duminica fac o iesire pe balta. Editat Aprilie 1, 2015 de daniels Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 am fost saptamana trecuta la lanseta si nu am vazut nici o trasatura,apa este foarte rece. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum