Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv Galactic 21G180N

alex26

Postări Recomandate

Va salut. Acest tv  a venit cu scurt pe C 551, tensiunea 110V.

Dupa ce am inlocuit condensatorul si verificat si schimbat restul condensatorilor din primar si secundar , tv-ul nu pleaca din standby.

Am inlocuit tranzistorul din primar 2sa1015 cu 1013, verificat tranzistorii V451= D1651 si V503=C5287, totul ok. Am schimbat si LA78040 dar degeaba. Pentru 2,3 secunde ledul se face galben dupa care trece in standby.Am tensiunile

110V Ok

-13,5v am -10,6v

15,5V am 14,7V in standby iar cand ledul este galben, tensiunea variaza intre 8,4 si 14,7V

24v am 127,2V in standby iar cand ledul este galben, tensiunea variaza pe la 22V

13v am 11V in standby iar cand ledul este galben, tensiunea variaza intre 7si 11V

8V am undeva la 6,7V

12V e ok

Rog un pic de ajutor. Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alex26

7

• Radiotelegrafist

5

• dan-a2

4

• dan cod

3

Top autori în acest subiect

Am rezolvat problema. Rezistenta de 2,2 ohmi intrerupta. Acum am alta problema , la o cautare atat automata cat si manuala nu receptioneaza decat 8 posturi pe VHF-L.

Sa fie din dump, exista vreo optiune prin service menu sau tunerul cu probleme?

Link spre comentariu

Tensiuni tuner

pin 1 AGC = 1,8V

pin 2 VT = variaza intre 10,8v SI 27v in functie de programul selectat

SCL = 5,3V

SDA = 0V

Alimentare 5V = Ok

IF= 0V

Tensiunile masurate au fost obtinute cu o memorie goala.

Cu memoria televizorului, tensiunea AGC este 2,2V, iar VT variaza in functie de program de la 9V la 29V

Procesor TDA9351PS/N3/3/1997

Editat de alex26
Link spre comentariu

atunci cauta acea dioda zener de 33v si vezi cat ai pe ia (vezi ca tensiunea asta se obtine din bara b+1 )prin intermediul unei rezistente de 15k nu am schema ca era mai usor de identificat

Link spre comentariu

domnule dan cod nici pe departe nu-mi permit sa va contrazic ca ma consider foarte mic pe langa dstra in domeniul tv,dar am avut ocazia sa intalnesc tv-uri cu acea dioda devalorizata,in loc de 33v avea intre 5 si 7v mai ales pe 11ak30.cauta programe pe toate benzile dar nu memora decat cateva.

Link spre comentariu

Pe UPC574 am 32,6V,deci ok.

Pe SDA am 0V.

Din tensiunea de 5V pleca prin cate o rezistenta spre SDA si SCL, dar la SDA nu ajunge tensiune. Rezistentele sunt identice si sunt ok.

Posibil tuner defect?

Am izolat pinul SDA de la tuner si tot nu am 5V. Acum din tensiunea de 5V pleaca o rezistenta spre SDA si spre procesor. Tind sa cred ca procesorul e problema.

Editat de alex26
Link spre comentariu

Daca pinul SDA de la tuner este izolat si tot nu ajunge 5V si traseul mai duce doar la procesor, nu e procesorul defect?

Am facut rost de un procesor si il schimb acum.

Am schimbat procesorul, tot nu merge, in schimb nu mai functioneaza nici telecomanda, imi trebuie un dump.

Ajung tot la tuner.

Am schimbat si tunerul, dar nu mai gaseste nici un post. Nu am SDA. Acum ce ar mai putea fi?

Editat de alex26
Link spre comentariu

stai mai domnu alex26,chiar esti asa de disperat nu mai te lua dupa urechea ta ca o sa regreti,acesti oameni care sunt mult mai superiori decat mine tiau dat niste sfaturi din cate citesc aici si tu la randul tau ce faci?..........................................

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări