ywar2 Postat Martie 29, 2015 Partajează Postat Martie 29, 2015 ...balarie sau nu? Nu am dorit sa scriu asta in titlu ca sa nu fiu apostrofat. Iata despre ce este vorba. Am achizitionat de curind un Nano V3 si un adaptor ethetnet cu ENC28J60. Cu greu am reusit sa instalez driverele ptr USB si apoi din Bascom am reusit sa scriu o aplicatie simpla care lumina intermitent un LED. Incarcarea codului o faceam de-acolo direct prin USB. Apoi am trecut la comanda lui din internet. Am tot testat diferite variante, defapt una singura, modificata de diferiti experimentatori si am ajuns la concluzia ca in pricipiu merge, nu cum doresc eu, dar merge. Daca tot am Arduino Nano si ENC28J60, hai sa experimentez si mediul Arduino. Am incercat diferite exemple de pe net si la toate am avut eroare: No such file or directory. Am incercat sa import bibloteca, zip sau cpp si h, le-am pus in acelasi director cu programul, le-am dus in directorul Ethernet din ..Program filesetc si rezultatul este acelasi: nimic. Pina la urma cum merge sau ce trebuie sa fac ? Ceea ce imi place la Arduino este multitudinea de 'shield-uri', care simplifica mult proiectele. Recunosc ca mi-a convenit de minune sa achizitionez doua placi si cu minimul de transpiratie am comandat un LED prin internet. De aici la un proiect putin mai stufos de comanda / monitorizare este foarte putin de lucru si cu putina atentie se poate rezolva problema. Daca stie cineva cum pot instala biblotecile ca sa trec odata mai departe la pasul urmator. Multumiri anticipate !!! http://adatum.ru/rabota-arduino-nano-s-setevy-m-kontrollerom-enc28j60.html Link spre comentariu
nico_2010 Postat Martie 30, 2015 Partajează Postat Martie 30, 2015 In functie de OS instalezi librariile in folderul Arduino/libraries. La XP, il gasesti in C-->Program Files--> Arduino-->Libraries (este posibil de asemenea sa gasesi folderul Arduino in Document and Settings), iar in Win7 in Documents-->Arduino -->Libraries. Un bun inceput ar fi lecturarea informatiilor de aici: http://arduino.cc/en/guide/libraries. Link spre comentariu
ywar2 Postat Martie 30, 2015 Autor Partajează Postat Martie 30, 2015 (editat) Salut Nico, regret dar nu merge. Citisem si eu linkul de mai sus, dar nu merge. Poate este prea complicat pentru mine... .... Uitindu-ma la calea unde se afla eroarea in W7 in ..Program Files/.../Libraries, am pus toate librariile acolo. Acum mai rau, imi da un sir intreg de erori, ca si cind codul sursa din librarii este eronat. Arduino: 1.6.2 (Windows 7), Board: "Arduino Nano, ATmega328"In file included from C:Program FilesArduinolibrariesEthernetsrc/etherShield.h:25:0, from sketch_mar30a.ino:1:C:Program FilesArduinolibrariesEthernetsrc/ip_arp_udp_tcp.h:32:66: error: 'prog_char' does not name a type extern uint16_t fill_tcp_data_p(uint8_t *buf,uint16_t pos, const prog_char *progmem_s); ^C:Program FilesArduinolibrariesEthernetsrc/ip_arp_udp_tcp.h:32:77: error: ISO C++ forbids declaration of 'progmem_s' with no type [-fpermissive] extern uint16_t fill_tcp_data_p(uint8_t *buf,uint16_t pos, const prog_char *progmem_s); ^In file included from sketch_mar30a.ino:1:0:C:Program FilesArduinolibrariesEthernetsrc/etherShield.h:34:65: error: 'prog_char' does not name a type uint16_t ES_fill_tcp_data_p(uint8_t *buf,uint16_t pos, const prog_char *progmem_s); ^C:Program FilesArduinolibrariesEthernetsrc/etherShield.h:34:76: error: ISO C++ forbids declaration of 'progmem_s' with no type [-fpermissive] uint16_t ES_fill_tcp_data_p(uint8_t *buf,uint16_t pos, const prog_char *progmem_s); ^Error compiling. This report would have more information with "Show verbose output during compilation" enabled in File > Preferences. Editat Martie 30, 2015 de ywar2 Link spre comentariu
nico_2010 Postat Martie 30, 2015 Partajează Postat Martie 30, 2015 de ce nu postezi tu tot codul? Am impresia ca nu ai inclus <progmem.h> ca header. Link spre comentariu
ywar2 Postat Aprilie 4, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2015 (editat) Scuze de intirziere Nico, dar o raceala cumplita mi-a blocat orice activitate atit acasa cit si la serviciu. Azi cu forte proaspete am reusit sa gasesc 'greseala' din programul in Bascom pe care lucrez eu si in momentul de fata lucreza fara eroare. Legat de cele discutate aici pot afirma doar atit: singurul program care nu mi-a dat eroare la compilare a fost un program care se gaseste in exemplele din Arduino la categoria Ethernet, numit WebServer. Din nefericire acesta este pentru cipuri Wiznet, iar eu folosesc ENC28J60. Am incercat mai multe proiecte de pe net, toate legate de ethernet si nu am reusit niciodata sa compilez unul fara erori. Cred ca este ceva in neregula cu el....sau cu mine, de nu reusesc sa il fac sa mearga. Deoarece viata este prea scurta si Arduino este prea complicat pentru mine, ramin la Bascom. Multumesc pentru ajutorul acordat si cind voi fi in masura sa ajut si eu o voi face negresit . Toata stima !!! ... scuze am ramas dator cu pe care l-am incercat :http://adatum.ru/rabota-arduino-nano-s-setevy-m-kontrollerom-enc28j60.html Editat Aprilie 4, 2015 de ywar2 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum