georgeDRACU Postat Martie 29, 2015 Partajează Postat Martie 29, 2015 Salutare all !! Am achizitionat de curand un difuzor de sub pioneer ts w311d4 ,30 cm 95db w m,400w rms,dual 4 ohm adica 8 sau 2 ohm,momentan sta intr-o incinta de 90 litri pana ii fac incinta finala din mdf dupa winisd.Rugamintea mea catre voi este de a ma sfatuii ce amp pot baga in el pt a il face activ,momentan e conectat la batranul genius de 75w iar rezultattul e destul de bun tinand cont de excrementul asta de amp.As vrea un amp de sub daca stiti sa imi recomandati ceva sau macar ceva din kituri de macar 100w rms 8 ohm ,dar sa aibe functia de autopower la semnal ,daca aveti la vanzare produs finit contactati-ma.Eu am gasit ceva pe net din kit tda 7294 in punte dar nu cred ca ma descurc cu montajul de unul singur de aceea doresc ceva gata facut,sau daca se ofera vre-un mester sa mi-l faca si la ce costuri as fi recunoscator.Subul tre sa tina pasul cu 2 fronturi br de 100w rms si 91 db facute de mn si amplificate de un receiver pioneer vsx 423 2 x100w rms cu iesire semnal pe sub,la volum mic face fata sub dar eu zic ca se poate mai bine tinand cont de ce poate dif de sub,nu vreau full power 400 dar macar 100 120 w rms,iar pe tda asta 7294 singur zbarnaie toata casa dar la volum mare lipseste claritatea...ampu isi da duhul si dif abea se misca..baga distorsiuni sii.. nu vreau sa stric dif.Astept sfaturi si pareri, va multumesc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 29, 2015 Partajează Postat Martie 29, 2015 Am eu unul (TDA7294 bridge) montat pe radiator, cablat, nou. CNX, de Conex electronic. Am sursa (punte 25A + conzi si sigurante, tot CNX) si filtru activ subwoofer cu potentiometri gain si crossover. Am si toroidal 400W 2x24V... bani sa ai. Daca le vrei, MP. P.S. Daca nu, plate amp... Link spre comentariu
georgeDRACU Postat Martie 29, 2015 Autor Partajează Postat Martie 29, 2015 pai la 2x24v dupa redresare ar treb sa am 33,8 aprox,nu cam mult?? pe data sheet tda zicea 30 v la 8 ohm la 35v 16 ohm,tu ai masurat tensiunea dupa redresare? la trafu ala?? Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 29, 2015 Partajează Postat Martie 29, 2015 2x35V, functioneaza ireprosabil, DAR, in 16ohm. Link spre comentariu
georgeDRACU Postat Martie 29, 2015 Autor Partajează Postat Martie 29, 2015 am gasit ceva de genu sam 200 parca de la monacor 200w 4ohm 100w 8ohm,la 550 lei,pe mn ma intereseaza la 8 ohm ca atat este dif meu,astept eventual link cu plate ampuri la pret rezonabil.multumesc Link spre comentariu
maxente Postat Martie 29, 2015 Partajează Postat Martie 29, 2015 (editat) Stai linistit ca am eu doua TDA7294 alimentate in gol la 2x45vcc, merg saracele integrate de cel putin 8 ani si n-au greata Aveam un traf toroidal si n-am vrut sa mai scot din spire, puteam sa mai bag cumva niste spite in primar, dar l-am lasat asa si am zis ce-o fi o fi si le-am alimentat asa O alta chestie e ca nu am mai izolat integratele de radiator, am izolat radiatorul de restul carcasei Mai conteaza si daca integratele sunt ''genuine'' Am uitat sa precizez ca ale mele nu sunt in punte, le folosesc normal, fiecare cu boxa lui Editat Martie 29, 2015 de maxente Link spre comentariu
georgeDRACU Postat Martie 29, 2015 Autor Partajează Postat Martie 29, 2015 eu am inteles ca merge voltaj mai mare,DAR se modifica impedanta si arde tdasau daca e mai mare ca imp dif arde dif..si costa 350lei......am bagat si eu pe genius dif de 4 ohm si se incingea de scotea fum in 10 min:))) acum pe dif pioneer de 8 ohm nu are stres e caldut,spl e distrugator, puterea tda e slabuta de aceea vreau amp mai bun ca geniusu de 75w care are sa zicem 50 60 w rms Link spre comentariu
georgeDRACU Postat Aprilie 1, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2015 astazi am fost la brico si am luat pal laminat de 18mm si am facut incinta pt sub calculata dupa winsd a iesit de 70 litri acordata la 35 hz,incinta este de fapt mai mare dar portul de 40x5 cm ocupa ceva spatiu avand lungime e 52 cm pe 2 laturi,izolate colturi cu silicon,dupa acest program portul este de compatibilitate 0.03 adica f bine,am gaurit incinta si am bagat amplificarea de la genius de 75 w si reszultatul obtinut a fost dezastruos...pt soacramea..erea s afac infard in cealata camera a crezut ca e cutremur....toate clantele a si usile au inceput sa vibreze,iar tot ce era pe cutia sub a cazut de la vibratii,tavanul de rigips a inceput sa sa zgaltaie..,dupa program am la 25 hz 89 db la 30 hz 94 la 40 hz 96 iar la 50 101db/w metru ,nu am putut face sa sune mai liniar,dif asta are o bucla de la 45 hz in sus pana la 70 si nu am cei face..dar oricum muzica se aude super filme inca nu am testat dar urmeaza,oricum de la 45 la 50 hz joaca toate lucrurile prin casa si asta cu geniusu la 75 % si receiveru la volum 60 din 80,iar blana si clar genius 75% si volum receiver 77 dupa care apar mici distorsiuni Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 2, 2015 Partajează Postat Aprilie 2, 2015 Dacă vibrează incinta, ai greșit undeva în execuție... Vibrațiile reprezintă energie pierdută și sunete parazite. Nu e nimic de laudat... Link spre comentariu
bmwh548 Postat Aprilie 2, 2015 Partajează Postat Aprilie 2, 2015 Volum 75% la unul si 77 din 80 la celalalt? Fara distorsiuni? Serios? Link spre comentariu
georgeDRACU Postat Aprilie 2, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2015 (editat) la genius master volum 75 % iar subw volum 55 %,iar pe receiver 77 din 80 si nu distorsioneaza semnalul pt sub din receiver e slabut,daca era mai puternic distorsiona mai devreme de 77 % ,de vibrat nu vibreaza cutia ci tot ce este imprejurul ei sau pe ea,am sigilat bn toate colturile cu degetul cu silicon fara numar, iar suruburile sunt de 5,5 cm galbene pt lemn la 10 12 cm distanta unul de altul,daca depasesc 1 din volume se aude urat,eu m-am referit la receiver ca baga mici distorsiuni nu la genius,ala baga cu duiumu peste 75%,oricum genius nui atat de rau cu un difuzor bun si o incinta corect calculata e a 3 ea incinta folosita cu acest genius si toate sunau mai bn si mai tare ca originalul,celelate 2 proiecte au fost cu 2 ahx 1620 in serie 48 litri ,si 1 sbx 1620 54 litri de la sal dar nu rezista difuzoarele se incing tare si depasesc x max,apropo testu cu soacra-mea era facut pe generator de ton doar sub singur si am bagat pe rand frecvente de la 20 la 70 hz din 5 in 5 hz Editat Aprilie 2, 2015 de georgeDRACU Link spre comentariu
georgeDRACU Postat Aprilie 4, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2015 am vazut astazi filmul ultimul cavaler,redat 5,1 pe receiver mod cinema,si subul te tine neica in suspans,,se aude foarte detaliat,clar si la volum mic,singura problema sunt satelitii spate sunt acoperiti de fronturi si tre sa dau mai incet front si sub ,se rezolva cu nivelul volumului pe fiecare canal,satelitii spate sunt fronturile de la genius..8ohm 15 w,centrul tot genius cu inaltele schimbate se aud chiar ok,pt filme sunt arhisuficiente,momentam o sa raman cu ampul din genius pe sub,din cauza tavanului de rigips care flambeaza destul de tare ,desi sunt mare mester si e facut ca la carte se pare nu rezista asa bn la vibratii puternice se mai scutura si filamentu din spoturi...camera fiind de 14 mpsi stau la curte ...cumpar telecomanda genius 5005 cine are are lasa pm cu pret si contactez eu.multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum