Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inca un Leco Amp V2 de data asta cu transformator retea

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Bună seara. Am fost după componente pentru protecție boxe. Am mers pe varianta de 12 volți pentru ca așa am găsit releu. Momentan are doar unu, dar am dat comanda de relee și voi pune 2. L-am probat și funcționează ok zic eu, nemontat pe amplificator. O sa îl montez și va anunț Cum se comporta. Sau as putea sa simulez un scurt sa văd dacă lucrează?

Editat de Andrei87
Link spre comentariu

Ce scurt bre? Aia e protectie DC.

Sau tu vrei sa arzi finalul si apoi sa testezi protectia pe cazul real?

Daca vrei protectie in loc sa legi iesirea amplificatorului la borna protectiei leaga V+ sau V- din amplif.

Tare ma tem ca nu ti-e prea clar ce face montajul ala, grija sa nu se lase cu fum...

Link spre comentariu

Va salut. Da, m-am exprimat gresit, am facut strap si functioneaza. Rezistenta de 10k este de 0,5w, o sa pun in montajul final de 2 3 w. Montajul asta a fost de test.Foarte clar poate nu imi este, dar cred ca in cazul in care se ard finali, intra protectia pentru a nu arde incinta acustica.

Link spre comentariu

In cazul aparitiei tensiunii continue la iesire fie pozitiva sau negativa (unul din bratele de finali se strapunge), montajul decupleaza difuzorul.

La peste +/- 24Vcc alimentare, recomand 2 relee ca in schema, cu contactele inseriate.

Link spre comentariu

Ce nu imi place la aceasta protectie(parere personala) este faptul ca reactioneaza la praguri de tensiune prestabilite(in functie de Ualimentare)  . Ce se intampla in cazul in care calculezi valoarea rez. de la intrare la 50Vcc, sa zicem,si tensiunea dc la iesire e doar 25Vcc ??? Ledul din optocuplor nu se va putea "aprinde" pentru a putea deschide jonct. C-E ,iar pentru niste incinte de 80-100Wrms , 25Vcc inseamna ceva(ceva mai mult) . Imi cer scuze ca ma bag aiurea si nu vreau sa fiu luat in nume de rau . 

Link spre comentariu

Ledul se va aprinde si la 25Vcc.

Schema de protectie am conceput-o pentru UZ PERSONAL, la tensiunile cu care lucrez (intre +/- 100Vcc si +/-115Vcc), iar cind ceva cedeaza (daca cedeaza) sint finalii, ori scurt cite unul pe fiecare ramura si atunci zboara minim 1 siguranta, celalalt fiind sirma, protectia primeste + sau - Vcc si isi face treaba.

Daca pica doar un final, situatia se repeta.

Schema nu permite la iesire tensiuni mai mici decit bara de alimentare, - caderea de tensiune pe rezi emitor, in caz de defectiune, ceea ce pina acum nu s-a intimplat, de aproape 4 ani de cind am lansat V1.

Am vazut protectii cu trz in fata care decuplau ocazional, din diverse motive, de aceea am conceput aceata schema simpla si eficienta.

Repet, uz PERSONAL, nu este nimeni obligat sa o faca...

Link spre comentariu

In functie de optocuplor pragul e mai sus sau mai jos.

Depinde ce opto alegi. Daca vrei sa cresti sensibilitatea poti folosi o sursa de curent in locul rezistentei de limitare, dar urci si pragul minim cu 2V.

Se poate alege un opto cu 2 leduri, ca sa fie mai putin de lipit.

Link spre comentariu

Si asa, insa eu am folosit ce aveam prin debara, e pacat sa zaca degeaba acolo.

Fiind uz personal, am facut unicat per fiecare amplif realizat, insa schema poate fi dezvoltata uzor cum doreste fiecare, eu tocmai de aia nu m-am complicat.

O sursa de curent constant s-ar putea face cu un FET de min 100V si 2 rezistente, insa pentru mine nu a avut sens sa complic.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Acelor Bd-uri nu le sint necesare radiatoare, deloc.

Opto sint 4N25 sau 4N35.

Pentru a mari diafonia intre canale, recomand masele de forta total separate intre ele.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări