Vizitator Postat Aprilie 5, 2015 Partajează Postat Aprilie 5, 2015 Schema este buna, daca intri pe site la DANYK vei vedea ca este un baiat cu multe reusite. Problema este la tine, vrei sa folosesti trafurile nemodificate (eu asa as sfatui pe nepriceputi pt ca izolarea de retea este o problema foarte serioasa) si te multumesti cu tensiunile ce le poate debita acesta sau vrei niste tensiuni date si te chinui cu modificarea trafo? Spuneti-va doleantele mai detaliat, santeti pe un forum de electronica nu la clasa pregatitoare. Ceaiul de galbenele este bun? Link spre comentariu
xragon Postat Aprilie 5, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2015 eu iubesc mai mult limonada doresc sa folosesc aceste trafuri smps ca trafuri normale cu puterea , tensiunile si curentii pe care aceste le da nemodificand structura trafului , sa gasesc o schema adaptoare pentru aceste trafuri ca atunci cand le alimentez la reteaua de 220 acestea sa functioneze la parametrii date de acestea in conditii normale Link spre comentariu
Baditza Vasy Postat Septembrie 19, 2015 Partajează Postat Septembrie 19, 2015 (editat) Salut! As vrea sa cumpar transformatorul acesta http://olx.ro/oferta/vand-transformator-220v-la-24v-ID4DvGO.html si nu stiu ce scoate. Proprietarul a apus ca a fost folosit la un aparat ce consuma un curent de 11A, dar nu stie sigur cati amperi scoate. A masurat sarma cu un subler si mi-a spus ca aproximativ 2mm, deoarece este digital si nu stie ce precizie poate avea. Mie imi trebuie la o sursa de tensiune ce vreau sa scoata 30V si 10A, dar nu vreau sa il rebobinez, vreau sa il pastrez asa cum este. Daca ati avut un asemenea traf sau stiti ce poate scoate, as vrea sa imi spuneti parerea. Va multumesc!!! Editat Septembrie 19, 2015 de Baditza Vasy Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 19, 2015 Partajează Postat Septembrie 19, 2015 Ai mai deschis un topic și la Alimentatoare cu același subiect. Acel traf poate da o putere de peste 400VA cu bobinajul de secțiune potrivită. Cu sârma actuală de pe el poate da 10A și poți adăuga ușor circa 10 spire la secundar pentru a avea 30V fără să-l demontezi.Doar lipești capătul sârmei (maxim 5 metri de sârmă) de sfârșitul secundarului de 24V și bobinezi strâns în continuarea ultimei spire prin spațiul dintre tole și bobină. Link spre comentariu
Baditza Vasy Postat Septembrie 19, 2015 Partajează Postat Septembrie 19, 2015 Da, am pus in doua parti, m-am gandit ca aici nu imi va raspune nimeni si am postat si acolo, multumesc oricum. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 23, 2015 Partajează Postat Septembrie 23, 2015 Nu ai specificat dacă cei 30V trebuie să fie tensiune alternativă sau continuă. În primul caz, 24Vca redresaţi şi filtraţi vor da în gol circa +33V şi cam +30 sau mai puţin în sarcină mare. Link spre comentariu
silcos Postat Octombrie 15, 2015 Partajează Postat Octombrie 15, 2015 Scuze ca ma lipesc de topicul omului, insa intrebarea mea e din aceeasi zona.Am un traf cu iesiri de +/-45 si +/-17 v.Bobinajul e evident mai gros pe secundarul de 17.Din putina teorie pe care o inteleg, daca pun secundarele in paralel va scoate +/- 30v. Practic, mi-e ca in sarcina va face poc. Mai citeam despre punerea iesirilor in paralel dupa redresare, insa inteleg ca, in acest ultim caz, tensiunea redresata, in gol, ar fi aproape de +/-60v, iar in sarcina ar scadea spre media de 40.Ce spuneti, cum reactioneaza traful la legarea in paralel a secundarelor, neredresate? Traful ar fi de vreo 250w, si se vrea folosit la alimentarea unor module de amplificare de vreo 2×70, fara pretentii de volum maxim.Am incercat sa ma lamuresc citind, insa nu am reusit, asa ca indraznesc sa va intreb.Multumesc. Link spre comentariu
flomar60 Postat Octombrie 15, 2015 Partajează Postat Octombrie 15, 2015 1) la trafuri nu exista + si - ....abia dupa redresarea tensiunii alternative oferita de secundarul trafului se poate vorbi de + si - 2) se pot pune in paralel secundarele aceluiasi trafo daca au aceeasi tensiune....bineinteles trebiue respectata si fazarea infasurarilor.... 3) daca procedati cum ati spus mai sus garantat va face poc! O solutie ar fi scoaterea unor prize pe bobinajul de 45V sau adaugarea unor spire pe bobinajul de 17V, asta daca nu rebobinati secundarul dupa necesitati... Link spre comentariu
silcos Postat Octombrie 15, 2015 Partajează Postat Octombrie 15, 2015 Eroarea mea, gandeam si scriam despre iesiri neredresate, insa am scris+/-. Voiam sa zic 43/0/43 si 17/0/17. Traful e unul ce nu poate fi usor desfacut, are ecranare din tabla (pare facut bine). As fi vrut sa inteleg de ce ar face poc. Oricat am cautat, nu am gasit raspunsul. Se incalzeste excesiv o infasurare secundara? Care din ele? Un filtraj mai mare dupa redresare poate rezolva ceva?Partea cu experimentatul o las la urma, daca nu inteleg natura fenomenului, macar sa vad manifestarea. ;) Link spre comentariu
flomar60 Postat Octombrie 15, 2015 Partajează Postat Octombrie 15, 2015 Daca tensiunile nu sunt egale , secundarul cu tensiune mai mare este sursa pt. secundarul cu tensiune mai mica care devine consumator....practic se pune in scurtcircuit secundarul cu tensiune mai mare....urmeaza temperatura mare , fum si foc in final! Link spre comentariu
Baditza Vasy Postat Octombrie 15, 2015 Partajează Postat Octombrie 15, 2015 Nu am mai revenit pe aici, ma ajutat domnul Daniel cu un traf si am rezolvat problema, multumesc pentru raspunsuri! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum