GEO 53 BN Postat Martie 29, 2015 Partajează Postat Martie 29, 2015 (editat) Nu numai marcajele difera. Ce am remarcat eu este modul diferit de incapsulare a diodei TU38. In poza atasata, decupata dintr-una din cele postate de @flomar, se vede clar marcajul TU38 pe amandoua, dar izolatoare ceramice diferite la cele doua capsule. tu38flomar.jpg Cele doua diode, au marcajul "beta" putin diferit,dar clar, au fost fabricate la IPRS Baneasa in perioade diferite.Nu am inteles nicodata cum de s-a inchis IPRS-ul? Cine a fost responsabil de inchiderea unei firme care avea viitor? Probabil cu putine investitii IPRS-ul ar fi putut functiona si acum.La fel si Microelectonica. Editat Martie 29, 2015 de GEO 53 BN Link spre comentariu
gauss Postat Martie 29, 2015 Partajează Postat Martie 29, 2015 (editat) S - a inchis pentru ca nu s - a facut mare lucru dupa Revolutie . Oricat de bune ar fi fost produsele , erau destinate pietii interne . Productia a cazut in toate domeniile . Si din cauza ca produsele care au aparut pe piata ( casnica sau industriala ) erau mai bune si mai ieftine . IPRS pierduse de mult trendul extern , inca inainte de ' 89 . S - au inaintat cereri de colaborare externa , si vizitatorilor li se explica ce nivel ridicat avea IPRS . In ' 90 am fost de multe ori la ei , dupa piese ... m - am intors cum am venit . La una din deplasari , am vazut o delegatie de japonezi . Un coleg de scoala , care lucra acolo , mi - a povestit ulterior ca japonezii au fost peste tot plimbati , si li s - a explicat ce si cum si de ce e necesara colaborarea . Cu politete asiatica , n - au raspuns decat la plecare - " cautati - ne peste 100 de ani ... " . In alta ordine de idei , au cazut industrii de componente din tari mai dezvoltate ca ale noastre : Cehia , Polonia , Bulgaria , RDG , Ungaria etc . Cortina ce ne despartea de Occident n - a fost numai de fier , a fost si de siliciu ... Restul e istorie . Editat Martie 29, 2015 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum