Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dioda redresoare de putere

Postări Recomandate

Va salut ! 

Am recuperat 4 bucati de astfel de diode : post-228380-0-71021900-1427558019_thumb.jpg

Nu reusesc sa gasesc caracteristicile tehnice ...am incercat cu  gogu' ...dar nu a iesit nimic...probabil nu ma pricep sa caut...

Daca ma puteti ajuta cu informatii despre aceste diode , raman dator o bere virtuala ! 

Multumesc!

Link spre comentariu

Interesant marcaj. Eu am lucrat mult cu TU38.Dar T38 n-am intalnit.Sa nu fi fost fi fost ametit cel care le-a marcat si a incurcat stampila, caci la vremea respectiva nu se stia de berea virtuala promisa de flomar, ci chiar exista zaibarul real...

Link spre comentariu

Cred ca ar ajuta niste dimensiuni fizice ale diodei.Dupa marcajul de pe placa de cablaj ar trebui sa fie destul de mare,intre doua marcaje sunt aprox 70 mm(am masurat ) :rade:

Editat de loleksibolek
Link spre comentariu

O poza cu dimensiunile :post-228380-0-12122200-1427561352_thumb.jpg

In capatul surubului de fixare sunt stantate un grup de cifre care difera de la o dioda la alta , la cea din poza este 11535 si literele CA comun la toate ...

Intr-o laterala a capsulei exista un orificiu inchis prin cositorire...

Link spre comentariu

Este sigur echivalentul (marcat greșit sau nu) al diodei TU38

Pe ce se bazeaza aceasta certitudine?Dar "datele tehnice" aruncate la postul nr.2?

Banuiala mea e ca la postul 2 sunt povesti nemuritoare de pe net, am vazut odata pe un anunt de vanzari aruncate aceste date, fara a preciza exact despre ce tensiuni si curenti e vorba, si in ce conditii sunt precizate, caci, niste date tehnice puse in circulatie pe net ar trebui sa se bazeze pe informatii corecte de la producator.

Datele de care dispun eu, (cf vechilor cataloage IPRS) pentru diodele TU38 (catod la capsula), respectiv TU38R (anod la capsula), nu se potrivesc cu ce am vazut la postul in discutie.

Link spre comentariu

Corect, specificațiile sunt de 350A și tensiunea 1300V la TU 38. Mă mai lasă memoria uneori..... .Nu am avut la îndemână un catalog când am scris.

post-179973-0-79876900-1427565360_thumb.png

Link spre comentariu

Nu te supara, dar vad ca ti-ai modificat postul fara sa precizezi ca ai reeditat, ceea ce mi se pare incorect.

Am vazut ca s-au mai intalnit situatii similare, care , spe deosebire de asta m-au deranjat intrucat modificau contextul in care eu faceam anumite afirmatii tehnice, dar n-am mai intervenit dorind sa evit polemicile, nu-mi explicam cum s-au putut edita posturi anterioare la un interval de timp nepermis de mare pt un user normal. Ulterior, am vazut ca esti si moderator, deci poti edita ce vrei si cand vrei. Nu e corect sa abuzezi de acest lucru.

Mai mult chiar decat rigurozitatea tehnica, apreciez caracterul.

Avem o oarecare varsta, hai sa dam exemple mai bune tinerilor care pot invata cate ceva de la noi.

Nu e nici o rusine sa gresesti, mai ales cand te repezi sa postezi neaparat, dar depinde cum dregi apoi busuiocul.

Link spre comentariu

Este adevărat, am ,,dres,, postarea fiindcă nu voiam să rămână o informație greșită. Nu mi-e rușine să recunosc când greșesc, uneori nu mă uit în catalog și dau din memorie....care mai face feste, deh...

Apropo de postări...chiar nu sunt în competiție cu nimeni la numărul de postări...am mai spus asta. Pur și simplu sunt oarecum imobilizat din cauza unei triple fracturi la gleznă de aproape trei luni și cum la tv nu prea am ce vedea...de lucrat prin curte nu pot, că nu am voie să calc în picior trei luni. Singura consolare e pe forum, mai ajut cu un sfat, o idee...mai aflu și eu câte ceva, că nu le știe nimeni pe toate  :rade:

Link spre comentariu

POST EDIT:

Sunt nevoit sa postez din nou, caci vad ca din nou ai reeditat, tot  fara nici o explicativa.

Avantajul calaretului.

Pana m-am mosmondit eu sa raspund, s-a schimbat de tot discutia.

Pai asta mai e forum de discutii?

Sau site configurabil de moderatori?

In orice caz, partea buna e ca intre timp ai gasit foaia de catalog si ai postat-o.

Puteai face asta de la inceput, inca de la postul 2, cand ai scris povesti dupa ureche.

Si mai cred ca nici macar n-ai bagat de seama ca flomar a pus poza unei diode pe care scrie T38, complet diferite de TU38, nici capsula nu e la fel. De aia am postat poza cu TU38, ca sa se vada ca sunt capsule diferite.

Probabil nici asta n-ai observat, caci n-ai comentat. Nu cred ca flomar intreba daca era vorba de TU38, caci sunt sigur ca cunoaste acest tip de dioda, doar nu e un pusti care-nvata acuma de pe net, probabil l-a frapat lipsa acelui U din macaj, de aia a deschis subiectul, asa ca asteapta lamuriri, nu detalii despre TU38, pe care probabil le cunoaste, ori le poate gasi fara dificultate.

Dar daca diodele lui flomar nu sunt de iprs? Nu e si asta posibil?

Banuiala mea e ca la mijloc poate fi un sistem mai vechi de marcare (a fost o gluma afirmatia cu greseala de marcare, nu putea fi asa machit operatorul chiar daca la vremea respectiva nu intrase in vigoare decretul 400), in caz ca e vorba de iprs, si lamurirea ar putea veni din partea unui coleg mai batran, care a lucrat si cu respectivul tip de capsula. Eu nu-mi mai amintesc.

Da.

N-am vazut postul 13 cand am postat.

Acum ca am vazut ca e vorba de o fractura la picior, inclin sa cred ca era greu de mers la raftul cu catalogul intr-un picior, ca sa scanezi si sa postezi datasheet-ul.

Insanatosire grabnica!

Dar, repet:

Ma deranjeaza ca nu precizezi atunci cand reeditezi o postare.

In context, cei care posteaza intre timp pot da impresia unor cretini, caci discutiile nu decurg firesc, nu se leaga.

Nu exista riscul sa ramana informatii false, daca acestea sunt corectate in cursul unor discutii, ci din contra.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări