Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nelamurire statie kenwood KAC-820

Vizitator yo_geo_boss

Postări Recomandate

Vizitator yo_geo_boss

Va salut dragi colegi, am achizitionat si eu de curand un subwoofer PIONER si o statie KENWOOD KAC-820 (auto). Si va rog sa ma ajutati si pe mine cu conectarea cablurilor, sincer sa fiu imi da bataie de cap. va rog sa ma scuzati daca am postat

gresit. am sa atasez si o poza cu statia sa vedeti despre ce e vorba.Posted Image

image hosting site over 5mb

Va multumesc si sper sa ma ajutati si pe mine, tot am cautat pe net dar niciun raspuns concret.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Electronicserver

5

• George

1

Top autori în acest subiect

Intrarea in dreapta la cele doua mufe RCA.

Iesirile spre boxe la cele patru borne din mijloc(unde scrie SPEAKERS).

Alimentarea in stanga la maro si albastru(cineva l-a ciobanit).

Editat de Electronicserver
Link spre comentariu
Vizitator Dragutescu Georgian

da asa este colegu si multumesc pentru raspuns. Asa l-am cumparat dar el merge ca a fost probat si statia si subwooferul inainte sa il cumpar. asa am inteles conectariile cu rca si speacker, si la cablul maro intra cel de 12V? si la cel albastru intra cablul cu minus? si stiu ca mai trebuie sa intre remote-ul care duce la cd player pentru aprinderea si stingerea statiei o data cu cd player-ul. acela unde intra?

Editat de Dragutescu Georgian
Link spre comentariu

Daca a fost modificat,e posibil sa nu mai ai functia Remote,ai doar alimentare.Trebuie sa faci tu manual ON-OFF.

Verifica fata de carcasa care e minusul.

Cu aparatul setat pe rezistente,atingi o sonda la carcasa si cealalta,pe rand,la albastru si maro.

Unde ai rezistenta zero,acolo e minusul.

Editat de Electronicserver
Link spre comentariu

am inteles pasul asta, si cred ca cu intreruperea amplificatorului adica ON-OFF, trebuie sa ii adaug un intrerupator legat tot de plus, minus? din ce mai cunosc si eu asa.

Link spre comentariu

ok dar de minus nu leg nimik de intrerupator sa inteleg, o sa am treaba decat cu cel de 12V adica plusul nu?

Link spre comentariu

ok multumesc mult pentru ajutor si timpul pierdut pentru mine, am sa incerc sa fac asta si sa il montez zilele astea.

@Electronicserver, am facut rost de 2 poze cum era montata statia la fostul propietar.

Posted Image

photo sharing websitesPosted Image

image sharing sites

Mentionez ca el nu avea siguranta pe cablul gros cel de 12v care duce la baterie, eu daca am sa ii pun siguranta o sa mai am nevoie de acel releu? sincer ma depasesc legaturiile astea din poze.

Link spre comentariu

Nu mai ai nevoie.

Conectezi minusul de la baterie direct la statie.

La plusul bateriei conectezi siguranta,aduci firul intr-un loc accesibil(in bord,pe langa bord),aici conectezi butonul ON-OFF si de la el mergi cu firul la plusul statiei.

Cabluri serioase,conexiuni ferme,izolare buna,atentie marita si spor la treaba!

Link spre comentariu

multumesc mult un adevarat profesionist, o zi placuta si daca intampin ceva probleme am sa le spun aici cine stie poate o sa ajute si pe alti.

Link spre comentariu
Vizitator yo_geo_boss

Salut stimati colegi si ELFORUMIST cu respect ca mai ajutat ieri. As mai avea si eu 2 intrebari, poate sunt banale dar mai bine am zis sa ma asigur si sa ma documentez inainte sa incep operatiunea cu montatul subwooferului si statiei.

Mi-am luat astazi dimineata un kit de cabluri ( CARE CONTINE: SIGURANTA DE 60A, CABLUL ROSU PENTRU 12v, INCA UNU GROS CA CEL ROSU DOAR CA ESTE NEGRU( ACESTA CRED CA ESTE PRELUNGIREA DE LA SIGURANTA PANA LA BORNA DACA NU MA INSEL), CABLUL PENTRU RCA-URI ALBASTRU, INCA UNU SUBTIRE ALBASTRU SI INCA UNUL MOV CU GRI)  si un intrerupator (le atasez mai jos in poze).

1. Prima mea intrebare este cu care cablu sa iau minusul de pe caroseria masini pana la statie??

Posted Image

2. A2-a intrebare este ce cablu imi trebuie pentru prinderea intrerupatorului?? Avand 4 picioruse nu imi dau seama de unde sa fac prinderea?? Si daca imi mai trebuie vreo sigurantasau altceva pentru acest intrerupator?? ( pe intrerupator scrie 15A - 260V AC si 20A - 125V AC). Precisez ca siguranta dupa statie este de 20A.
 Posted Image
Posted Image

Va multumesc mult pentru raspunsuriile voastre si ajutor.
Cu respect!
Editat de yo_geo_boss
Link spre comentariu

Cablul acela negru nu se leaga intre siguranta si borna de plus a bateriei, ci intre minusul statiei si caroseria masinii (preferabil cat mai aproape de amplificator). Locul unde se va lega cablul de minus la caroseria masinii va fi curatat in prealabil de vopsea pana se ajunge la metal curat pentru un contact electric cat mai bun. Cablul acela subtire este firul de remote, iar acela mov cu gri este cablul pentru difuzoare. Legatura dintre siguranta si borna de plus a bateriei se face cu o bucata de vreo 25-30 cm taiata din cablul acela rosu.

Citeste si primul mesaj de aici: http://www.elforum.info/topic/17170-cum-se-conecteaza-un-amplificator-la-masina/ Te va ajuta mult. Acolo se vorbeste despre cum se conecteaza un amplificator la masina.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări