marios013 Postat Martie 28, 2015 Partajează Postat Martie 28, 2015 (editat) va salut , am un prieten care si-a cumparat un cuptor electric wirlpool la 220v si nu stiu cum sa-l leg ,inainte a avut unul la 380v . deci unde are panoul de legatura ,vin patru fire din tabloul de sigurante :negru (o faza) ,maro(alta faza)verde cu galben (impamantare care este folosit ca nul )si albastru care nu este conectat ,si nici in tabloul de sigurante nu este conectat. deci cuptorul care trebuie legat are trei fire: negru ,albastru si verde cu galben .mentionez ca pe acest panou de legatura mai are legat un aragaz electric la 380v ,care este legat la fel cu trei fire negru si maro cele doua faze si nulul este legat la impamantare ,puteti sa-mi spuneti cum asi putea sa-l leg .multumesc anticipat . pun si o poza cu panoul de legatura Editat Martie 28, 2015 de marios013 Link spre comentariu
validae Postat Martie 28, 2015 Partajează Postat Martie 28, 2015 Leagă cuptorul de 220V între oricare dintre faze și nul/împământare. Să nu îl legi între două faze că se arde. Link spre comentariu
marios013 Postat Martie 28, 2015 Autor Partajează Postat Martie 28, 2015 (editat) da ,intre cele doua faze am 380 v ,deci daca leg negru la o faza si albastru la impamantare ,imi ramane un fir neconectat ,cel cu verde si galben si nu curenteaza? ,sau a-si putea sa leg albastru si verde cu galben impreuna? Editat Martie 28, 2015 de marios013 Link spre comentariu
validae Postat Martie 28, 2015 Partajează Postat Martie 28, 2015 Poți lega firul de împământare și nulul cuptorului împreună, dar asigură-te că împământarea este bine conectată cu fir gros de cupru la o priză bună de pământ. Link spre comentariu
marios013 Postat Martie 28, 2015 Autor Partajează Postat Martie 28, 2015 (editat) multumesc mult domnul validae ,si totusi v-asi mai intreba ceva : are posibilitatea sa schimbe acest cuptor cu unul la 380v ,dar ar avea avantaje ,este mai economic la 380v? Editat Martie 28, 2015 de marios013 Link spre comentariu
validae Postat Martie 28, 2015 Partajează Postat Martie 28, 2015 La aceeași putere, curentul prin rezistențe va fi mai mic dacă se alimentează la 380V (nu solicită cablajul). Nu știu din prisma costului per kW să fie diferență 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum