Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inlocuire difuzor

Vizitator Master01

Postări Recomandate

Vizitator Master01

As vrea sa schimb difuzorul de 1W din carcasa unui sistem(pc), vreau sa sune mai bine/tare, e ok daca pun un alt difuzor de 2-3W sau pun degeaba?

Editat de Master01
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

5

• Kuki

4

• Mircel

4

• Radiotelegrafist

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

daca vrei tu poti pune dar tot asa o sa se auda ..ideea e ca trebuie sa maresti puterea ..asta presupune ..alt amplificator alta sursa ..depinde ce sistem ai tu acolo ?

Link spre comentariu
Vizitator Master01

difuzorul este in carcasa unui pc, se alimenteaza din placa de baza care are placa de sunet inclusa nu dedicata

cum as putea sa cresc puterea?

mufa difuzorului este simpla(+/-)

Link spre comentariu

Poti incerca, un difuzor mai mare ar trebui sa aibe un SPL/randament mai bun

depinde si ce difuzor ai la dispozitie

Editat de Kuki
Link spre comentariu
Vizitator Master01

8 ohmi

Am cumparat si un difuzor de 5W dar incep sa cred ca l-am cumparat degeaba, exact cum spunea si un coleg mai sus daca placa de baza nu da putere degeaba pun difuzoare mari...

Cred ca o sa cumpar ceva de genul asta(vezi poza) si o sa vad de unde ma leg sa ii dau putin curent

post-230508-0-17238200-1427545378_thumb.jpg

Editat de Master01
Link spre comentariu

Tu nu prea te pricepi. Aşa că, decât să strici PC-ul, mai bine renunţă şi cumpără-ţi un sistem stereo extern pe care să-l ataci cu semnal de la ieşirea pe căşti.

Link spre comentariu

ar fi bine daca ar stii ce final audio este in unitate,dar pana la urma tot varianta dlui.mircel e cea mai buna pentru tine,si fara riscuri de ardere a unitatii.

Link spre comentariu

Mai mult de 1W de obicei nu prea găsești la amplificatoarele integrate în carcasa sistemului. Dar introducând acel semnal într-o incintă (boxă) de putere bine realizată, dinamica sunetului se va îmbunătăți simțitor . Țin minte și acum ce față a făcut un ,,meseriaș,, de la serviciu care se ocupa cu sonorizarea pe la nunți, atunci când intrând la mine în atelier a auzit muzica ce răsuna din zona dulapului cu scule.M-a întrebat ce ,,sculă,, audio am acolo de se aude așa bine.... Aveam pe atunci un râs de radio portabil chinezesc cu alimentare la 3V din baterii și al cărui sunet pițigăiat nu-mi plăcea deloc. Atunci mi-a venit ideea de a-l cupla cu un difuzor eliptic de 3W  de la un TV defect pe interiorul unui compartiment separat al dulapului de scule.Apoi am umplut spațiul din jurul difuzorului cu cârpe (lavete) pentru a reduce  undele reflectate în incinta dulapului. Difuzorul cuplat la radioul miniatură suna incredibil de bine și părea reprodus de un aparat mult mai ,,potent,, decât micul radio portabil. Nu mai zic faptul că acel coleg nu a vrut în ruptul capului să creadă că acel mic radio suna așa de bine și de puternic pe ,,boxa,, mea improvizată. A trebuit să-i desfac dulapul și să-i arăt compartimentul plin de cârpe unde era difuzorul. A rămas la propriu cu gura căscată  :rade:

Link spre comentariu
Vizitator Master01

Nu am loc suficient in carcasa sa-i fac difuzorului si o carcasa.

Imi puteti recomanda un difuzor cu spl mare care sa ma ajute?

Din ce am vazut in magazine difuzoarele sunt in cel mai fericit caz notate cu puterea si impedanta

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări