Vizitator Master01 Postat Martie 27, 2015 Partajează Postat Martie 27, 2015 (editat) As vrea sa schimb difuzorul de 1W din carcasa unui sistem(pc), vreau sa sune mai bine/tare, e ok daca pun un alt difuzor de 2-3W sau pun degeaba? Editat Martie 27, 2015 de Master01 Link spre comentariu
leo 17 Postat Martie 27, 2015 Partajează Postat Martie 27, 2015 daca vrei tu poti pune dar tot asa o sa se auda ..ideea e ca trebuie sa maresti puterea ..asta presupune ..alt amplificator alta sursa ..depinde ce sistem ai tu acolo ? Link spre comentariu
Vizitator Master01 Postat Martie 27, 2015 Partajează Postat Martie 27, 2015 difuzorul este in carcasa unui pc, se alimenteaza din placa de baza care are placa de sunet inclusa nu dedicata cum as putea sa cresc puterea? mufa difuzorului este simpla(+/-) Link spre comentariu
leo 17 Postat Martie 27, 2015 Partajează Postat Martie 27, 2015 si de ce nu folosesti un amplificator separat ? Link spre comentariu
Vizitator Master01 Postat Martie 27, 2015 Partajează Postat Martie 27, 2015 nu as vrea sa adaug nimic exterior, totul sa se intample in carcasa Link spre comentariu
Kuki Postat Martie 27, 2015 Partajează Postat Martie 27, 2015 (editat) Poti incerca, un difuzor mai mare ar trebui sa aibe un SPL/randament mai bun depinde si ce difuzor ai la dispozitie Editat Martie 27, 2015 de Kuki Link spre comentariu
Vizitator Master01 Postat Martie 27, 2015 Partajează Postat Martie 27, 2015 am pus in loc de difuzorul de 1W un difuzor visaton K50, parca se aude un pic mai bine dar nu suficient, sa incerc cu difuzoare si mai mari? Link spre comentariu
Kuki Postat Martie 28, 2015 Partajează Postat Martie 28, 2015 cel vechi e impedanta are ? poti incerca cu mult mai mari de ex de 10 15 cm, eventual modele mai vechi Link spre comentariu
Vizitator Master01 Postat Martie 28, 2015 Partajează Postat Martie 28, 2015 (editat) 8 ohmi Am cumparat si un difuzor de 5W dar incep sa cred ca l-am cumparat degeaba, exact cum spunea si un coleg mai sus daca placa de baza nu da putere degeaba pun difuzoare mari... Cred ca o sa cumpar ceva de genul asta(vezi poza) si o sa vad de unde ma leg sa ii dau putin curent Editat Martie 28, 2015 de Master01 Link spre comentariu
Kuki Postat Martie 29, 2015 Partajează Postat Martie 29, 2015 Cauta difuzoare cu SPL mai mare nu cu wati mai multi de ex visatonul ala are 83 dB. Link spre comentariu
Mircel Postat Martie 29, 2015 Partajează Postat Martie 29, 2015 Tu nu prea te pricepi. Aşa că, decât să strici PC-ul, mai bine renunţă şi cumpără-ţi un sistem stereo extern pe care să-l ataci cu semnal de la ieşirea pe căşti. Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Martie 29, 2015 Partajează Postat Martie 29, 2015 ar fi bine daca ar stii ce final audio este in unitate,dar pana la urma tot varianta dlui.mircel e cea mai buna pentru tine,si fara riscuri de ardere a unitatii. Link spre comentariu
validae Postat Martie 29, 2015 Partajează Postat Martie 29, 2015 Mai mult de 1W de obicei nu prea găsești la amplificatoarele integrate în carcasa sistemului. Dar introducând acel semnal într-o incintă (boxă) de putere bine realizată, dinamica sunetului se va îmbunătăți simțitor . Țin minte și acum ce față a făcut un ,,meseriaș,, de la serviciu care se ocupa cu sonorizarea pe la nunți, atunci când intrând la mine în atelier a auzit muzica ce răsuna din zona dulapului cu scule.M-a întrebat ce ,,sculă,, audio am acolo de se aude așa bine.... Aveam pe atunci un râs de radio portabil chinezesc cu alimentare la 3V din baterii și al cărui sunet pițigăiat nu-mi plăcea deloc. Atunci mi-a venit ideea de a-l cupla cu un difuzor eliptic de 3W de la un TV defect pe interiorul unui compartiment separat al dulapului de scule.Apoi am umplut spațiul din jurul difuzorului cu cârpe (lavete) pentru a reduce undele reflectate în incinta dulapului. Difuzorul cuplat la radioul miniatură suna incredibil de bine și părea reprodus de un aparat mult mai ,,potent,, decât micul radio portabil. Nu mai zic faptul că acel coleg nu a vrut în ruptul capului să creadă că acel mic radio suna așa de bine și de puternic pe ,,boxa,, mea improvizată. A trebuit să-i desfac dulapul și să-i arăt compartimentul plin de cârpe unde era difuzorul. A rămas la propriu cu gura căscată Link spre comentariu
Kuki Postat Martie 29, 2015 Partajează Postat Martie 29, 2015 Cam asta am sugerat si eu Link spre comentariu
Vizitator Master01 Postat Martie 29, 2015 Partajează Postat Martie 29, 2015 Nu am loc suficient in carcasa sa-i fac difuzorului si o carcasa. Imi puteti recomanda un difuzor cu spl mare care sa ma ajute? Din ce am vazut in magazine difuzoarele sunt in cel mai fericit caz notate cu puterea si impedanta Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum