Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Variator 3×400 V modificat la 220V

ala micu

Postări Recomandate

https://www.dropbox.com/s/hmf4mlonxlwj5va/variator%203%C3%97400v%20la%20230v%20.3gp?dl=0Sper s-a mearga linkul,deci sant 3 protectii peste care am trecut.Lipsa faza am rezolvat cu un 2 condensatori inseriati pentru a rezista la 550 v pusi dupa 3 diode care insumeaza alternanta pozitiva a celor 3 faze conditionate a fi prezente.Am cumparat o sursa cu choper de 200v ,tensiune care se inseriaza cu 310v rezultand 500v si ceva cu care am alimentat sursa auxiliara a variatorului dupa ce am deslipit o dioda care alimenta sursa cu 550v.Am identificat o rezistanta la un teminal careia am pus 550v pentru a scapa de alarma undervoltajePe mai tarziu acum plec la muncaPS ,este vorba de Altivar16 de 3kw
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ala micu

4

• em2006

2

• validae

1

https://www.dropbox.com/s/vndl4znsa557xtd/20150315_113022_81.mp4?dl=0Acum am pus o filmare cu Altivar de 0,75 kw la care am scapat de alarma lipsa o faza ,sau doua conteaza mai putin.Am inseriat 2 condensatori la 300v pentru a rezista la cei 550v de dupa redresare,in stanga sus este un traf separator 220/380vEste printre primele incercari de a pacali s-a mearga la monofazat un variator care statea degeaba prin casa
Link spre comentariu

Am si eu cateva intrebari.Cu ce pot curata lacul de pe pcb fiindca ingreuneaza deslipirea pieselor si unde pot gasi pasta termoconductoare mai ieftina s-a dau pe igbt .Cu ce pot lacuii dupa lipirea noilor fire,piese?Dupa definitivarea modificarii pot spala totul de praf cu contact cleaner?

Link spre comentariu

...Cu ce pot curata lacul de pe pcb fiindca ingreuneaza deslipirea pieselor si unde pot gasi pasta termoconductoare mai ieftina s-a dau pe igbt .Cu ce pot lacuii dupa lipirea noilor fire,piese?...

1 - Daca e bine protejata, lacul nu se indepareaza chimic, ci, cel mai bine mecanic, lipitura cu lipitura.2 - Cea mai ieftina pasta siliconica eu am luat de la Mivarom, cutie de 100g.3 - Pentru a reface protectia climatica (lacuire), eu folosesc Urethan71, spray, in cateva straturi succesive, dupa uscarea fiecarui strat.
Link spre comentariu

Multumesc frumos pentru raspunsuri.Pasta termoconductoare nu se justifica sa pun seringa pentru procesoare dat fiind suprafata mare de acoperit si pretul ei.Ps.Daca folosesc la cel de 075kw 4 seringi de vaselina la 40 ron si caut sa-l vand nici banii de vaselina nu ii scot.O s-a incerc in cateva saptamani s-a fac rost de un motor serios si revin cu fimari.

Editat de ala micu
Link spre comentariu

....Daca folosesc la cel de 075kw 4 seringi de vaselina la 40 ron si caut sa-l vand nici banii de vaselina nu ii scot...

De ce la seringa si nu la cutie de 100g? Ti-ar ajunge pt zeci de tranzistoare.

Cutia din poza atasata (100g) costa 12lei inclusiv TVA.

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări