Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Placa video laptop slot MXM

gigione01

Postări Recomandate

Asta e mai complicat,nibitor e facut pentru a face unele modificari,nu orice.

Dupa cum vezi in primul link,placa e foarte asemanatoare cu a ta,nu pot garanta ca e identica,are acelasi HW ID si SUBSYS

Insa are o alta versiune de BIOS

62.94.1F.00.08

iar tu ai

62.94.3C.00.04

Nu prea poti sti ce diferenta este intre unul si altul,nu ma refer la tensiuni,frecvente etc ci de cum e facut sa lucreze.

Salvezi rom-ul original,din memorie,apoi il scrii pe cel luat de pe net,eventual il aduci la dimensiunea necesara daca nu vrea sa il scrie altfel

(Pentru a economisi din memorie el e ajustat,are la inceputul lui declarata marimea,probabil dump-urile de pe net sunt citite live din system si au o marime variabila insa exact cat e el in realitate.

Memoria poate fi mai mare,in cazul acesta adaugi manual FF la sfarsit pentru a ajunge la dimensiunea necesara.

Asta doar daca softul nu vrea sa scrie un fisier mai mic intr-o memorie mai mare.

Aici te ajuta dump-ul original si un hex-editor.)

Tot ce poti face e sa experimentezi diferite combinatii.

Sau placa originala-compatibila pentru laptopul acesta.

Sau in caz de asa ceva nu vei gasi,dezactivarea placii video si folosirea celei Intel integrata in north-bridge.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Trebuie analizata schema.

Probabil trebuie montate ceva componente,schimbate cateva de configurare.

O sa vad de schema daca gasesc.

Edit

Schema cred ca e una din astea.

http://elektrotanya.com/iru_brava_4315_multi_quanta_kn1a_rev_2a_sch.pdf/download.html

sau

http://elektrotanya.com/iru_brava_4315_multi_quanta_kn1a_rev_3a_sch.pdf/download.html

E data varianta de semnale de la north bridge sau video separat,EXT_VGA si INT_VGA

Adica ce piese se monteaza sau nu in functie de varianta,dar nu-mi dau seama cum se face schimbul.

La generatii mai noi erau ceva gen pull-up sau down pentru a schimba asta,aici posibil sa fie ca la PC,BIOS-ul detecteaza placa video si dezactiveaza cea on-board.

Nu sunt sigur pe asta.

Ai putea verifica,dar e mult de explicat.

Edit 2

Nu am din pacate placa video.

Editat de gabiz_ro
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări