Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema TDA7294V

roscatu

Postări Recomandate

@Giorgi tv incearca sa intelegi si sa accepti in sinea ta insuti, ca TDA7294 chiar este capabil de 100W in anumite conditii, ce-i drept destul de aproape de limita dar este posibil, si ca sa intelegi de ce se intampla asta trebuie sa intelegi ce dicteaza puterea intr-un amplificator si cum functioneaza el de fapt, s-a dovedit de atatea ori aici pe forum prin teste, cam ce poate acest integrat, din cate stiu Dl MIsa a facut ceva teste pe la amplificatoare mai demult, de curand Dl Flomar la fel, si in ambele cazuri s-a dovedit ca se poate, deci este cazul sa renunti si tu la fixismul asta impotriva puterii declarate a acelui integrat, e spre binele tau, pe cuvant.

Link spre comentariu

Am revenit cu noutati , am realizat montajul prezent in adresa mentionata in primul post, l-am alimentat la 20 C.C si surpriza :)) functioneaza , asta a fost a 5-6 incercare. Multumuesc tuturor de sfaturi. Am inca o intrebare, daca kitul este conectat la pc si aceasta intra in sleep/standby , bazaie la puterea lui maxima banuiesc ca nu iam vreun potentiometru pe volum. Dar aceasta problema am avut-o mai cam la toate amplificatoarele pe care le am sau le-am construit. Oare care ii cauza?

Link spre comentariu

Cauza e veşnica buclă de masă. Desenează-ţi pe o foaie legăturile din circuit, exact aşa cum le ai (nu cum crezi că le ai), şi o să găseşti cauza destul de repede.

Link spre comentariu

Trebuie legat minusul la radiator ca sa scap de bazait?

Nu. Daca radiatorul este izolat de capsula IC-ului e bine. Sa nu legi minus la radiator si radiatorul sa fie prins la carcasa care la randul ei este legata la masa ca iar face poc, Eu am patit ceva asemanator , cand nu aveam semnal si miscam de potentiometrul de volum , auzeam un fasait in boxa si ti se parea ca potentiometrul scartie  .Problema era ca aveam tensiune continua ( Offset) care provoca acest fenomen. Am inseriat un condensator ceramic pe firul de IN dinspre calculator chiar la pinul potentiometrului si asa am scapat de problema.Verifica si conexiunile sa ai bucle de masa  asa cum ti-a recomandat si ratza

PS:In linkul de mai jos pe la pagina 3 gasesti cateva informatii despre buclele de masa

http://telecom.etc.tuiasi.ro/telecom/staff/vlcehan/discipline%20predate/cem/%284%29CEM-cuplaj%20masa.pdf

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări