roscatu Postat Martie 27, 2015 Partajează Postat Martie 27, 2015 Salut, am o problema, am cumparat un CI tda7294V si am facut cablajul prezent pe electrodb , dar cand l-am alimentat , dupa 15-20 de secunde , a iesit fum din integrat , radiatorul a fost putinel cald, mentionez ca nu am pus pasta termoconductoare (Oare aia sa fie problema? )/ L-am alimentat la 2x14V/3A C.A, am legat boxade 6 ohmi, si semnal de la pc, numai ca pc ul nu functioneaza atunci pe placa de sunet, ci pe aia dew HDMI. Poate stiti care a fost problema, dupa cum v-am zis , cablajul a fost respectat intocmai. Cabaljul aflat la aceasta adresa este functional? ca nu mai iasa fum din integrat. e-psc.ro/index/diverse/circuite/kit/tda7294.html Va multumesc si cei doritori sa ma ajute, Link spre comentariu
modoran Postat Martie 27, 2015 Partajează Postat Martie 27, 2015 L-am alimentat la 2x14V/3A C.A,Daca l-ai alimentat direct de la traf atunci adio, e perfect normal sa se arda. Trebuie punte redresoare + 2 condensatori de filtraj pentru a obtine curent continuu. De asemenea, respectarea polaritatii + si - e absolut obligatorie. 1 Link spre comentariu
roscatu Postat Martie 27, 2015 Autor Partajează Postat Martie 27, 2015 (editat) Are ceva dacă Am greșit prima data ca am pus minus la masa , și masa la minus și sa dus un condensator și l am schimbat , și după aia am respectat polaritate. Sa îmi spuneți va rog dacă e funcționează schema de pe e-psc sau dacă aveți voi alta mono fără mute/stby. Multumesc Editat Martie 27, 2015 de roscatu Link spre comentariu
flomar60 Postat Martie 27, 2015 Partajează Postat Martie 27, 2015 Nu ai izolat radiatorul integratului fata de radiatorul mare ...Capsula lui TDA7294 este legata intern la bara de minus...la redresor ai facut legaturile asa ? Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Martie 27, 2015 Partajează Postat Martie 27, 2015 mie mi se pare normal sa se arda asemenea circuite care promit sute de wati,si eu am ars cateva si de atunci mam lecuit si mam lamurit de asemenea stifturi.am construit si eu amplificatoare si construiesc la comanda la consatenii mei dar eu nu as avea curaj sa fac cu integrate si ca sa promit la om ca scoate jdemii de wati,mai bine fac cu 2n3055 si merge ani de zile. Link spre comentariu
roscatu Postat Martie 27, 2015 Autor Partajează Postat Martie 27, 2015 Nu ai izolat radiatorul integratului fata de radiatorul mare ...Capsula lui TDA7294 este legata intern la bara de minus...la redresor ai facut legaturile asa ?Sursa cu zero flotant.JPGAșa sunt făcute , și tensiunea este redresata Și are vreo 20 v cc Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Martie 27, 2015 Partajează Postat Martie 27, 2015 Are ceva dacă Am greșit prima data ca am pus minus la masa , și masa la minus și sa dus un condensator și l am schimbat , și după aia am respectat polaritate. Sa îmi spuneți va rog dacă e funcționează schema de pe e-psc sau dacă aveți voi alta mono fără mute/stby. Multumesc Pai daca spui ca ai gresit si ai inversat minus cu masa e posibil ca integratul sa fie compromis ! Nu cred ca are ceva daca nu ai izolat radiatorul de capsula IC . Cand testez ceva nici eu nu izolez capsula integratelor de radiator si nici nu pun pasta termoconductoare.Dar atunci cand pun montajul in cutie fac acest lucru. De obicei este recomandat sa se izoleze pentru ca atunci cand radiatorul este intr-o cutie de metal, care serveste drept carcasa amplificatorului ,sa nu existe pericolul de punere la masa .In acest caz daca tu ai montat IC pe radiator si tot montajul a fost pus in carcasa fara a izola IC de radiator sau radiatorul de carcasa , practic ai pus minusul la masa. Cateva poze ar ajuta mai mult! Link spre comentariu
roscatu Postat Martie 27, 2015 Autor Partajează Postat Martie 27, 2015 Montajul a fost facut in "Aer" . Deci spuneti ca daca am pus prima data am gresit polaritatile , ii posibil sa se fi defectat si integratul? schema aceea de ce care am pomenit mai sus,dupa care a fost facut montajul, e functionala? dar aceea de pe e-pcs? deoarece am mai cumparat un integrat si n-as mai vrea sa faca bum. mie mi se pare normal sa se arda asemenea circuite care promit sute de wati,si eu am ars cateva si de atunci mam lecuit si mam lamurit de asemenea stifturi.am construit si eu amplificatoare si construiesc la comanda la consatenii mei dar eu nu as avea curaj sa fac cu integrate si ca sa promit la om ca scoate jdemii de wati,mai bine fac cu 2n3055 si merge ani de zile. Salut , scuze de deranj, mai putea ajuta si pe mine cu un pcb pentru 2n3055? Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Martie 27, 2015 Partajează Postat Martie 27, 2015 eu sincer sa spun cand fac amplifuri cu 2n3055 niciodata nu folosesc scheme dupa google pentru ca sunt stan patitu,daca nu vrei puteri de iesire astronomice cum promit integratele poti folosi cu incredere schema la statia (AS2020)facuta de electronica,eu iam dat si 70v si bubuie adica scoti sigur in jur de 40w.schema o gasesti foarte repede pe gogu si e si simpla . Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Martie 27, 2015 Partajează Postat Martie 27, 2015 Da schema din linkul postat este corecta! O poti compara cu ce ti-am trimis eu pe privat . Mai mult ca sigur daca ai inversat masa cu minus IC s-a defectat pentru ca IC nu are protectie pentru a prevenii genul asta de accidente.. Dar eu o nelamurie , ai inversat polaritatea si a explodat condensatorul iar dupa asta ai alimentat corect montajul si a iesim fum din IC? Link spre comentariu
roscatu Postat Martie 27, 2015 Autor Partajează Postat Martie 27, 2015 Da, exact asa. Spuneti ca cea de pe e-pcs.ro ca e functionala sau cea dupa care am realiazat montajul? Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Martie 27, 2015 Partajează Postat Martie 27, 2015 Da, exact asa. Spuneti ca cea de pe e-pcs.ro ca e functionala sau cea dupa care am realiazat montajul? Eu am mai realizat un amplificator tot de pe e-pcs si a mers fara probleme.. Link spre comentariu
Spitfire Postat Martie 29, 2015 Partajează Postat Martie 29, 2015 eu sincer sa spun cand fac amplifuri cu 2n3055 niciodata nu folosesc scheme dupa google pentru ca sunt stan patitu,daca nu vrei puteri de iesire astronomice cum promit integratele poti folosi cu incredere schema la statia (AS2020)facuta de electronica,eu iam dat si 70v si bubuie adica scoti sigur in jur de 40w.schema o gasesti foarte repede pe gogu si e si simpla . Suuuper! Hai sa ne apucăm să facem amplificatoare cu un tranzistor antic, fiindcă integratele sunt "mincinoase". Integratele nu "promit" nimic, catalogul spune clar care e puterea de iesire, pe ce impedantă, cu ce alimentare, cu ce THD, etc, etc. N-o sa obtineti niciodată cu tranzistori uzuali performanţele pe care le obtineti cu circuite integrate specializate, nu aveti cum imperechea tranzistorii perfect, nici rezistoarele de polarizare aflate pe cipul unui integrat nu le puteti inlocui cu discrete-nu exista de ex.rezistor de 24,75 kohm discret, dar pe cipul unui integrat se pot forma la perfectie astfel de valori. Nici cuplarea termica a unor componente nu poate fi realizata la nivelul celei existente pe un cip monolitic.Nu e de mirare ca majoritatea firmelor au renuntat in prezent la solutii discrete, preferand sa proiecteze circuite integrate adecvate scopului propus, exista circuite integrate audio cu puteri de iesire intre 0,5W si 600W. In cazul de fata, daca kitul nu avea punte+electrolitici de filtraj, iar initiatorul l-a alimentat in alternativ, direct de la traf, ura şi la gară! 1 Link spre comentariu
roscatu Postat Martie 30, 2015 Autor Partajează Postat Martie 30, 2015 Salut, daca te uitai ce am scris , am zis ca nu l-am alimentat la alternativ, ca nu sunt asa de dobitoc, atata lucru stiu si eu ca functioneaza cu C.C. am punte de 800V/10A plus 2 electrolitici de 4.7mF/50V. Dar ce nu inteleg este ca tensiunea este 27-0-27 alternativ , in continu devine 38V fara sarcina, si ce nu inteleg eu este ce tensiune trece printr-un singur condensator? adica adunate formeaza vreo 80 de volti, printr-un condensator trece doar tensiunea de la minus , si in celalalt doar de la plus? Link spre comentariu
Spitfire Postat Martie 30, 2015 Partajează Postat Martie 30, 2015 Ca sa aflati tensiunea continua pe care o veti obtine dupa redresare si filtrare, inmultiti tensiunea pe care o scoate transformatorul cu 1,41. Si invers, daca doriti sa aflati tensiunea pe care o scoate traful(in cazul in care nu se poate masura direct), iinmultiti tensiunea continua filtrata cu 0,707 si aflati ce tensiune CA are traful. Cum adica "ce tensiune trece printr-un condensator"?! Nu trece nici o tensiune, condensatorul filtreaza tensiunea continua de la redresor, bineinteles ca veti avea pe fiecare condensator tensiunea respectiva, in cazul de fata 38V. Da, pe un condensator veti avea 38V fata de masa, si pe celalalt tot 38V fata de masa.Numai intre extreme, cu masa flotanta, veti avea 38X2=76V. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum