Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Redresor auto

Mihainic93

Postări Recomandate

nu pot sa ma duc acum sa incep iar 1-6 imi cer scuze tuturor pentru problema asta:(( UDAR scuze si tie. (nu am vrut sa te ranesc)  "glumesc" :))

ce imi recomandati pentru anti scurtcircuit si montarea clestiilor gresit polarizati?

Editat de kotezzyno
Link spre comentariu

Poţi face un circuit simplu, cu un releu şi o diodă înseriată cu bobina. Contactele releului să fie de tip NO, prin ele treci curentul de încărcare. Dacă inversezi cleştii, bobina releului nu va fi activă, iar prin contactele deschise nu va trece nici fărîmă de curent.

Link spre comentariu

Mai sensibilule, ti-am dat cel mai bun sfat, sa faci schema cu tiristor la care ai atat documentatia cat si comentariile cu diverse modificari pt a se adapta mai bine la necesarul fiecaruia.

Nu-mi pasa de persoana ta, dar as dori sa termini odata proiectul. In loc sa mai pui mana pe carte sa te prinzi si tu ce este tensiunea si curentul (mai si te lauzi ca ai facut instalatia electrica acasa) te tot plangi ca la gradinita ca toata lumea are ceva cu tine.

Ce nu ai inteles, nu exista situatia in care sa calculezi exact tensiunea in secundarul unui traf la care sa ai un anume curent de incarcare. In primul rand ca tensiunea la retea nu este constanta. Si pt ca influenteaza rezistenta bobinajului din primar si secundar. Dar poti pune si diode foarte diferite, unii le pot pune usor subdimensionate iar altii le pot pune mult supradimensionate. Si trebuie sa ai grija de supraincarcarea bateriei. Multe montaje se pot face cu piese recuperate, asa ca nici pretul nu ar fi o problema.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări