Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Redresor auto

Mihainic93

Postări Recomandate

Nu cred, altfel nu te intindeai pe trei topicuri cu acelasi subiect, ori pur si simplu nu intelegi...

P.S.: Curentul electric nu are culoare, miros si nu iarta!!!

Link spre comentariu

Daniele gresesti! sunt pe 100000 de topicuri pentru ca nu pot sa intreb despre mai multe componente a unui redresor ca voi deveni OFF TOPIC (nu poti sa intrebi despre traf la topicul si nu poti intreba despre redresor la topicul)

1 sunt pe topicul pentru a ma documenta cum se face un redresor (din care mau trimis la incepatori)

2 sunt pe topicul pentru a ma documenta despre transformator (din care mau trimis la incepatori)

3 sunt aici pentru ca aici m-au trimis

ma intereseaza cum calculez cati V am dupa o punte ne filtrata

ma intereseaza cati V am nevoie ca sa incarc o baterie 6V Pb la rapid si lent

ma intereseaza cati V am nevoie ca sa incarc o baterie 12V Pb la rapid si lent

sunt intrebari care le-am pus si nu mi sa raspuns decat pe termeni evoluati si asa am ajuns aici ca sa gasesc niste raspunsuri pe nivelul meu de cunostine in electronica nu ma intelege gresit te rog.

Editat de kotezzyno
Link spre comentariu

deci pana la urma 14.4V la iesire inseamna perfect pentru a incarca o baterie

Și 7,2V ptr. cea de 6V.

Nu recomand încărcarea rapidă.

Ce scrie aici: http://www.unibuc.ro/prof/dinca_m/miha-p-dinc-elec-manu-stud/docs/2011/sep/19_11_18_18cap_5_v3.pdf este mai ușor de înțeles. Încearcă!

Și aici: http://www.elforum.info/topic/104741-redrespr-monofazat-monoalternanta/ este o discuție similară.

Editat de Mircel
Link spre comentariu

Daniele gresesti! sunt pe 100000 de topicuri pentru ca nu pot sa intreb despre mai multe componente a unui redresor ca voi deveni OFF TOPIC (nu poti sa intrebi despre traf la topicul si nu poti intreba despre redresor la topicul)

1 sunt pe topicul pentru a ma documenta cum se face un redresor (din care mau trimis la incepatori)

2 sunt pe topicul pentru a ma documenta despre transformator (din care mau trimis la incepatori)

sunt intrebari care le-am pus si nu mi sa raspuns decat pe termeni evoluati si asa am ajuns aici ca sa gasesc niste raspunsuri pe nivelul meu de cunostine in electronica nu ma intelege gresit te rog.

Asta e un forum pentru electronisti(mai putin sau mai mult pregatiti profesional) dar daca tu nu stii cati volti ai dupa o punte nefiltrata.....mai bine iti cumperi un redresor..si scapa toata lumea de chinuri....no offence.

Link spre comentariu

Uite, pentru cei nelamuriti , o oscilograma facuta acum cateva minute cu redresarea monoalternanta - partea de sus - si redresarea bialternanta partea de jos...daca mai aveam un spot la osciloscop puneam si sinusoida retelei....oricum se confirma inca o data ca sinusoida retelei s-a aplatizat la varfuri...post-228380-0-05272700-1433958501_thumb.jpg

EDIT.  Redresarea monoalternanta versus sinusoida retea:post-228380-0-65835700-1433959182_thumb.jpg

Redresarea bialternanta versus sinusoida retea:post-228380-0-97950500-1433959239_thumb.jpg

Cred ca e destul de clara problema...

Editat de flomar60
Link spre comentariu

Nu ma supar, si nu te inteleg gresit, tu intelegi gresit deoare pe toate topicurile ti s-au dat explicatii si toti te-am ajutat, pur si simplu tu (parerea mea) nu detii baza de cunostine si astfel ajungi sa pui niste intrebari puerile ca sa nu le numesc altfel. Nu te supara pe cei care ti-au recomandat sa iti iei unul, pur si simplu tin la sanatatea ta si probabil eviti mici incendii (sau mari, depinde...)... Nu le lua ca o ofensa, daca erai atent ce ti-am explicat eu, si @validae si multi alti colegi faceai 10 redresoare pana acum...Daca tu consideri ca ai asa multe componente intr-un redresor, despre alte montaje nici nu poate fi vorba.

P.S.: nu o lua ca o critica la adresa ta, ci ca un sfat. Si eu am fost ca tine, eu am invatat bobinaj de la tatal meu (practica), iar unde ma depasea il foloseam pe "varu' google", si bagam la cap.  End off topic, promit. :offtopic2

:google

Link spre comentariu

ceva simplu:

ca sa incarci acel acumulator de 6V si 4 Ah a-i nevoie de un transformator si punte redresoare care sa scoata 7,2v si 400ma.de ce? un acumulator se incarca "lejer"cu un curent de 10%din capacitatea lui. este de 10 Ah,il incarci cu 1A.

acumulatorul postat este format din 3 celule.o celula=2v . ca sa-l incarci trebuie aplicat pe fiecare celula 2,4v.

2,4x3=7,2V.

La fel si cu acumulatoarele de 12 v....ele au 6 celule

6x2,4=14,4v si respecti puterea de incarcare raportat la capacitatea acc-ului.

Link spre comentariu

hai sa spunem ca fac o priza de 7.2V cu sarma de 0.7 pentru bateria de 6V 4Ah si imi va debita 1A max, dar ce fac in cazul ca voi incarca si bateri de 6V 50Ah, fac alta infasurare? in desen veti vedea la priza de 10.5 o rezistenta confectionata pe un miez de ceramica cu 3 sarme de nichelina de 2500W, nu ar fii o idee pentru acumulatori din toata gama de 6V pana la 50Ah sa fac o infasurare de 7.2V cu sarma 1,1 CuEm sau chiar 2.5? pentru asa zica incarcare automata? 

P.S tin sa precizez ca ideea cu rezistenta vine de la un moderator deci nu cred ca spun balari.

Editat de kotezzyno
Link spre comentariu

Chiar si cei mai bine intentionati forumisti care au raspuns la acest subiect au reusit sa creeze un "mit" despre redresorul simplu cu un traf si o punte.

Cum spunea si Daniel, cei cu ceva cunostinte si prieteni cu google se descurca in final.

Pt un incepator nepriceput eu as spune simplu: profita la max. de puterea trafului si foloseste o schema electronica care permite si controlul de curenti mai mici decat ce poate da traful.

La paginile recomandate mai sus este descrisa pana la cel mai mic detaliu functionarea schemei din tehnium, cu tiristor.

O sa fie insa nevoie de reproiectare pt 6V.

S-a discutat mult acolo de puterea disipata de rezist de 0,33ohm. Varianta cu disipare mica este cu MOS si comutatie dar mi-e teama ca esti total nepregatit pt asa ceva.

Citeste despre varianta cu tiristor si scrie ce ai inteles si cu ce te putem ajuta in continuare.

Desi fiind prezentat si cablajul s-ar putea sa-ti mearga din prima.

Link spre comentariu

chiar va rog sa va abtineti celor care nu au chef de mine (ci daca vrei sa imi raspunzi raspunde la ce intreb) sunt satul de profesori nu mai umpleti toate subiectele cu paginii pline de... dute la un electrician sau dute si cumparati

Editat de kotezzyno
Link spre comentariu

@kotezzyno 

Am remarcat ceva mai devreme dar am crezut că e o glumă. Ți-ai pus în semnătură un fragment dintr-o postare de a mea .

Bancul nu îmi aparține dar acolo sunt cuvintele mele . Te rog să-ți modifici semnătura . Nu mi-o lua în nume de rău , dacă ți-a plăcut atât de mult bancul , poți să reformulezi cu cuvintele tale.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări