adi1967 Postat Aprilie 10, 2015 Partajează Postat Aprilie 10, 2015 (editat) Asa arata terminalele la tranzistorul BC 557. Editat Aprilie 10, 2015 de adi1967 Link spre comentariu
daniel_88 Postat Aprilie 11, 2015 Partajează Postat Aprilie 11, 2015 Varule,nu vreau sa fiu rautacios,dar cand o sa bagi in priza dracovenia,sa ai un extintor pe aproape...la cum cauti tu tranzistorii pe net...iti las un link util,si acolo gasesti si echivalenti,fara sa mai intrebi pe aici lucruri care le gasesti cu google-ul... http://alltransistors.com/ Bafta la cautari Link spre comentariu
remus68 Postat Aprilie 11, 2015 Partajează Postat Aprilie 11, 2015 iti las un link util,si acolo gasesti si echivalenti,fara sa mai intrebi pe aici lucruri care le gasesti cu google-ul... A primit inca de saptamana trecuta... dar nu stie nici sa multumeasca, nici sa caute... http://www.elforum.info/topic/102254-amplificator-audio-hi-fi-cu-tranzistoare-2n3055/?p=1158820 Link spre comentariu
HelliosSun Postat Aprilie 11, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2015 Am cautat.Dau un exemplu.Scriu la search 2N3055.Imi gaseste.Dau pe prima sa zicem si dupa dau mai jos si dau pe 2N3055 Equivalent Transistors.Acolo sunt echivalenti?Nu m-am luat dupa site pt ca nu stiu daca fac bine ceea ce fac. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 11, 2015 Partajează Postat Aprilie 11, 2015 Ca să înţelegi cum stă treaba, există echivalenţi direcţi, echivalenţi funcţionali şi echivalenţi la plezneală. Cei direcţi au aceleaşi caracteristici electrice şi fizice, doar sînt produşi de firme diferite. Cei funcţionali îndeplinesc cerinţele minime la caracteristicile electrice şi uneori pe cele fizice şi vor funcţiona bine în locul originalilor. Cei puşi la plezneală sînt ce găseşte electronistul prin sertare şi îndeplinesc măcar una dintre caracteristicile electrice necesare, iar de cele mai multe ori funcţionează. În ultimele două cazuri e nevoie şi de ceva experienţă ca să ştii ce cauţi. Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 11, 2015 Partajează Postat Aprilie 11, 2015 Aiurea . Poti găsi la rubrica specializată ( bazar ) exact ceea ce ai nevoie , fără mari căutari . Atenție la activitatea unor useri , unii au interese economice in semnătura . Anumite gunoaie au umplut toate forumurile de limba româna ... Link spre comentariu
HelliosSun Postat Aprilie 21, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2015 Am realizat amplificatorul si mare problema.Un tranzistor 2n3055 arde rau de tot dupa 5 sec de functionare a amplificatorului.Nici nu apuc sa masor tensiunile la preamplificatoare ca ala arde de rupe.Ce este de facut? Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 21, 2015 Partajează Postat Aprilie 21, 2015 Care din ele? Cel dinspre plus sau cel dinspre masa? Ce temperatura are radiatorul sau? Link spre comentariu
HelliosSun Postat Aprilie 21, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2015 Cel dinspre plus.Misepare ca sau ars ambi ca am pus aparatul ambi 2 2N3055. Link spre comentariu
marius75 Postat Aprilie 26, 2015 Partajează Postat Aprilie 26, 2015 Eu n-as alimenta la +-55V acest montaj cu 2N3055 nici macar de proba...Sunt originali tranzistorii? Link spre comentariu
mario_xx Postat Aprilie 26, 2015 Partajează Postat Aprilie 26, 2015 Cred ca e doar +55V, fara minus. Link spre comentariu
fritz_vali Postat Aprilie 26, 2015 Partajează Postat Aprilie 26, 2015 (editat) Imi pare rau ca ma bag ca musca in lapte dar ar trebui modificat titlul / sters cuvantul ala HI-FI! Induce in eroare electronistii incepatori! Editat Aprilie 26, 2015 de fritz_vali Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 26, 2015 Partajează Postat Aprilie 26, 2015 Sint sute de modele de amplificatoare ce respecta si se incadreaza cu usurinta in normele Hi-Fi, DIN 45500, care au ca finali, clasicii monstrii sacriiii, 2N3055. Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Aprilie 26, 2015 Partajează Postat Aprilie 26, 2015 Sint sute de modele de amplificatoare ce respecta si se incadreaza cu usurinta in normele Hi-Fi, DIN 45500, care au ca finali, clasicii monstrii sacrii, 2N3055. sunt tare al dracu sa inteleg ce intelegeci dtra. prin hi fi. uimitima. Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 26, 2015 Partajează Postat Aprilie 26, 2015 Nu critic, doar o corectie: "clasicii monstri sacri". Nu e nevoie de mai multe litere "i".Acuma la subiect: cred ca multi avem obsesii cu hi-fi, distorsiuni cu n-spe zecimale, defazari si altele... dar majoritatea suntem cam surzi. Asta vine cu varsta, nu-i vina sau handicapul nimanui. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum