Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator audio Hi-Fi cu tranzistoare 2N3055

Postări Recomandate

Depinde de calitatea cond respectivi, am întîlnit unii la 50V care mergeau de ani buni la 55V şi alţii de 100V care cedau peste 70V deci erau făcături de circa 50...63V remarcate. Ptr siguranţă foloseşte pe cei de 100V, oricare. Ptr cond de ieşire mai bine pui în paralel de 1000uF cîţi necesită schema aleasă, la o tensiune egală cu cea de alimentare, 63V. Sper să duci la capăt acest proiect şi mai tîrziu să ataci şi scheme mai moderne.

Editat de zal
Link spre comentariu

Ma gandeam sa pun de 10000uF 100V.Este vreo diferenta de tensiune intre cel de 6800uF si cel de 10000uF atunci cand ii montez dupa puntea redresoare?Si cum as putea sa montez doua coolere de 12v?Daca transformatorul scoate 45v.Fac o punte redresoare separata si ma gandeam sa ii pun in serie sa am 24v dar pana la 45v mai am destul.Modifica cu ceva tensiunea cealalta de 60v?Sau cum ar trebui sa fac ca sa fie bine.

post-232399-0-31687300-1427617271_thumb.png

Link spre comentariu

Daca ai 10000uF si 100V foloseste cu incredere. In caz ca trebuie sa achizitionezi si ai deja 6800uf si 100V, ar trebui sa nu ai probleme si cu astia. Daca trebuie sa achizitionezi indiferent atunci mergi pe uF cat mai mare la voltaj cat mai mare...dar dupa parerea mea mai mult de 10000uF (orice voltaj) sunt bani aruncati pe geam...cel putin pentru amplificatorul asta.

Link spre comentariu

E bun TIP31C, are Ic=3A. Am inteles ca ai 2 ventilatoare de 12V si vrei sa le folosesti inseriate. Trebuie sa fie identice la consum, in acest caz vei avea nevoie de 24V sa le alimentezi, deci in schema ai nevoie de un zenner de 24V si recalculata R1. De asemenea de la 60V la 24V vei avea o cadere de tensiune mare pe trz. regulator serie ( TIP31C - in cazul tau), deci acesta se va incalzi si va avea nevoie de radiator serios. Eu te-as sfatui sa cauti un transformator mic de 9V maxim,/500mA si cu o punte si un electrolitic de 1000uF ai rezolvat problema mai elegant, fara degajare de caldura suplimentara - in acest caz vei avea 12V si vei alimenta ventilatoarele in paralel.

Link spre comentariu

Am inteles.La schema asta preamplificatorul este cel incercuit cu galben?Si cu rosu(in interiorul celui galben) este intrarea de semnal?Deci o sa intru cu semnal unde este incercuit cu rosu adica in preamplificator dupa in corectorul de ton si dupa in etajul final.Tensiunea de alimentare a preamplificatorului si a corectorului este deja facuta asa vad eu.

post-232399-0-05612800-1427889460_thumb.jpg

Editat de HelliosSun
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări