Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Indicator nivel basculare remorca

kotezzyno

Postări Recomandate

în spatele fiecărui releu Reed câte o bucată de metal.

Exista riscul unei magnetizari permanente, varianta mea este post-176697-0-17644000-1428353936.png aceasta, pintenul fiind elementul de atac al releului reed.

Editat de miron1947
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

dar pentru afisare nivelului de basculare remorci sa imi arate pe un display ce spuneti sa fac un montaj cu pic pentru afisare pe display de telefon NOKIA5110 sau un display cel putin patrat sau dreptunghiular 6cm pe 9cm care cunoasteti ?

Editat de kotezzyno
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Dacă vrei să-ți facă cineva un astfel de montaj cu PIC sau alt microcontroler, cred că ar fi bine să postezi la Servicii - ElectroJob.  Asta fiindcă deja e ceva de muncă să scrii codurile necesare....deja depășim cu mult nivelul de începători acolo.

Link spre comentariu

pai ce ar fii asa de greu sa fac clona pickit 2 mi-l compileaza unu din oras de pe aici poate gasesc si apoi compilez alte picuri, caut un hex pentru display si gata nu este asa treaba ?

La mine treaba este simpla daca mi se arata  :reytre

Link spre comentariu

Poti folosi un encoder cu fir cu iesire tip potentiometru, apoi semnalul convertit si afisat, vezi aici diferite modele: http://www.encodere.ro/encoder-cu-fir/146.htmO alta solutie ar fi adaptarea unei nivele electronice, nu stiu cat rezista la vibratii, socuri. Scos afisajul de pe nivela, sau o adaptare la un alt afisaj si instalat in cabina.http://www.sculesiechipamente.ro/nivela-electronica-laser-30cm-081-212a/Linkurile sunt doar cu titlu de exepmlu.Off topic: mai studiaza un pic limba romana, scrii de parca nu ai fi trecut deloc prin scoala.http://www.elforum.info/topic/104227-să-ne-corectăm/Vezi, unii sunt preocupati in a scrie corect, chiar si pe forum.

Link spre comentariu

O solutie ar fi sa utilizati inclinometre wireless.

Puteti masura si inclinarea cilindrului daca doriti.

Am gasit un exemplu de produs (cu fir), cautand pe internet, aici.

Dupa parerea mea, accelerometrele digitale sunt mult mai valabile decat inclinometrele mecanice.

O solutie simpla, care nu presupune nici un montaj electronic, ar fi realizarea unui sistem optic, cu 2 elemente alineate (sau o mica tija fixata in spatele ferestrei, astfel incat sa se priveasca intotdeauna in aceeasi directie, similar ochirii la o pusca) si gradatii pe bena, astfel incat se extinde cate un cilindru, se face semn pe bena (cu ajutorul unei alte persoane evident).

O alta solutie pentru a vedea ultimul cilindru ar fi fixarea unei oglinzi.

Editat de one
Link spre comentariu

eu doresc sa stau in cabina si sa ma uit pe display, cat sa ridicat bena sau cat a coborat si bine inteles pe display sa imi arate bena in vector sau chiar color acum nu stiu ce sfaturi aveti in legatura cu alegerea display-ului.... nu oglinzi sau camere video exclus

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Mai exista o varianta, monitorizarea nivelului de ulei din asa-zisul "keeper" (rezervor) care se poate face mult mai simplu si te scuteste de functionarea defectuoasa, datorata conditiilor vitrege, a unor eventuale traductoare electromecanice montate pe cilindru sau bena.

Cu bena in pozitie orizontala nivelul uleiului este maxim iar cand incepi sa basculezi acesta incepe sa scada proportional cu unghiul de inclinatie al benei, pentru ca pompa de basculare trimite uleiul in cilindru. Evident la unghi maxim vei avea nivel de ulei minim in rezervor. Diferenta dintre nivelele minim si maxim este destul de mare si usor de monitorizat cu orice varianta gen "litrometru".

Conditia e sa nu ai pierderi importante pe instalatie, care sa implice scaderi dese ale nivelului urmate de completari.  

Link spre comentariu

Cu ocazia asta se semnalizeaza si pierderile de ulei  :rade:

Nu are nici o treaba cu pierderile de ulei pentru ca daca faci un sistem cu zero automat, atunci va masura doar diferenta , nivelul relativ deci, nu nivelul absolut.

Dar ai gasit transductorul sau tot la display ai ramas blocat ?

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări