Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Indicator nivel basculare remorca

kotezzyno

Postări Recomandate

Omul a spus că nu poate folosi o cameră spate, fiindcă descarcă materiale ce provoacă mult praf și astfel camera devine inutilizabilă. Citiți toate răspunsurile, nu doar pe ultimele  :rade:

Link spre comentariu

Cu conditia sa fie la orizontala autocamionul, daca exista o inclinare a terenului, infomatia este eronata.

Dupa opinia mea este cea mai corecta abordare.

Asta nu este o problema... Printr-o simpla apasare de buton se calibreaza si pozitia senzorului (autobasculantei) si de la pozitia aia in colo, incepe masurarea.

Link spre comentariu

Aceeași întrebare aș pune-o și eu, un sistem relativ fragil ca un accelerometru, montat pe o remorcă supusă diverselor mizerii și/sau șocuri ar fi destul de vulnerabil.Dar implementarea e ultima grijă, eu am dat o soluție pe care o poate construi cam orice amator cu puțină experiență. Dacă se folosesc relee Reed, simplificarea e extremă.Tot ansamblul se poate închide etanș și protejat, doar un cordon flexibil de fire ar fi expus și acesta se poate proteja cu tub copex. Montarea nu trebuie făcută nicidecum pe cilindri, doar într-un punct relativ apropiat de axa de pivotare .Am deja proiectul în minte dar sincer nu am chef de desenat acum.Poate dacă există interes.

Link spre comentariu

N-ai si tu un coleg sa stea in praf ? Un ajutor,ceva ?

Ultimul răspuns e total offtopic....nu mai postați de dragul de a posta !   Colegul a cerut soluții pentru o anumită construcție, treaba lui ce face cu ea și de ce o dorește....dar nu e nimic exotic, e cât se poate de utilă. Soluții a primit deja, rămâne să-și aleagă ce vrea. Era vorba de soluții tehnice, nu altceva.....

Link spre comentariu

N-ai si tu un coleg sa stea in praf ? Un ajutor,ceva ?

ar fii o chestie si asta :))))

M-am si gandit cum sa fac comanda de jos simplu cam asa post-214296-0-79209300-1428254862_thumb.jpg ceva fac tija sudata de remorca pun o placa ceva acolo de proba ridic bena si de unde incepe sa se ridice pana la terminarea primului cilindru fac un semn si tot asa la fiecare si se vor forma 5 etaje cand ajunge tija cu + pe etaju 1 sau 3  nu conteaza imi da curent pe respectul etaj atata timp cat este in zona lui si tot bine inteles delimitate zonele si asa am rezolvat cu 5 "faze" sa le zic mai asa simplu "-" nu conteaza il lom de unde vrem iar in legatura cu afisarea unghiului de inclinare as vrea sa vad forma benei dar si inclinatia prin ce spune`ti cam scump cu arduino nu vreau sa bag asa multi banii intr-o asa banal proiect sa il numim :)).... chestia cu VU metru cred ca este cel mai ieftin nu stiu cum sa il numesc altfel oricum va multumesc pentru raspunsuri sunt geniale dar scumpe pentru mine "unele"

P.S gresesc ceva la chestia aia cu cablaju cu tija? problema cu praful cu alea nu este problema le rezolv nu`i bai vaselina tehnica o camera de masina sa acopere tot ansamplu acolo si gata

Link spre comentariu

Daca am inteles bine, este vorba despre un contact alunecator, solutia dvs. nu tine cont tocmai de mediul de lucru cu praf despre care scriati.

O varianta ar fi ca de tije sa fie fixat un magnet si contactele care comanda led-urile sa fie relee reed dar fara bobina   http://wiki.pickeringtest.net/Choose+a+Reliable+Reed+Relay+Construction

Tija este recomandat sa fie din material nemagnetic.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Este buna si cu relee dar au raza de actiune variabla ar fii foarte greu sa pozitionez releele pe o placa intre ele variand de la cilindru la cilindru oricum mersi am sa studiez mai mult sa vad ce pot face.... mersi inca o data

sau poate imi poti arata un model de releu care as putea sa il utilizez vad ca sunt variabile modele poate altele au o alta sensibilitate magnetica

Link spre comentariu

Este buna si cu relee dar au raza de actiune variabla ar fii foarte greu sa pozitionez releele pe o placa intre ele

Daca insemnati pozitiile dorite, nu este greu de transpus pe un placat, chiar si pe unul de test cu perforatii.

post-176697-0-40547300-1428260871_thumb.png

P.S.

Daca doriti acuratete sporita se poate atasa de magnet un concentrator de camp, o piesa mica metalica.

Editat de miron1947
Link spre comentariu
post-179973-0-82146700-1412624052_thumb.jpg Exemple de relee Reed. Grosimea de circa 5mm și lungimea 50mm. Există însă și variante mult mai mici.

Releele Reed sunt subțiri și se pot monta într-o cutie de plastic etanșă, releele fiind lipite pe peretele interior al cutiei.Tija mobilă va plimba un magnet recuperat de la un HardDisk defect pe laterala cutiei cu releele.Dat fiind sensibilitatea releelor și prezența unui magnet puternic, nu e o problemă dacă există o abatere de până la 1cm între distanța dintre magnet și cutie.

Link spre comentariu

Senzori ultrasonici pentru parcare pentru autoturisme (am vazut si la 50 lei) montati pe sasiu sub bena, plus un eventual sistem care avertizeaza depasirea cursei utile.

Link spre comentariu

Poți face concentraea câmpului și punând în spatele fiecărui releu Reed câte o bucată de metal.Liniile de câmp se vor ,,grupa,, spre bucata de metal, în loc să se închidă doar între polii magnetului.Concentrarea câmpului magnetic se poate face în mai multe moduri, asta e cea mai simplă.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări