Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema amplificator tuburi

Chitic Constantin

Postări Recomandate

Buna ziua ! as dori sa deschid acest topic in speranta ca ma va ajuta si pe mine cineva in legatura cu amplificatoarele pe tuburi de curand am intrat in posesia mai multor lampi  GU-32,  6p3s  6p14s 6p1p  si multe altele mai detin doua transformatoare toroidale WERCO  cu doua iesiri 140v respectiv 8,5v . dimensiunile trafului sunt de 11cm in diam exterior si 4cm H  4cm diam interior mai detin si doua trafuri tc-90-2 orice sfat imi va fi de folos ma intereseaza scheme cat mai simple vreau sa fac primul meu amp pe lampi . Va multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Chitic Constantin

9

• Untold

3

• flomar60

2

• 300B SE

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Transformatoarele TC 90 2 sunt transformatoare de iesire ? Ce provenienta au ? Dati detalii despre ele , eu am cautat pe Google si nu am gasit nimic !

Scheme cu tuburile mentionate sunt o multime si aici la rubrica Audio pe tuburi ,comentate si analizate suficient !

Editat de romicap
Link spre comentariu

Despre traful TC -90-2 :  este traf de alimentare utilizat in televizoarele rusesti importate la noi prin anii  '85 si comercializate sub denumirea de DIAMANT 220 ; element specific acestui tip de TV - selectorul de canale era de tip rotactor. 

Aveti ,mai jos, poze si schema de conectare... miez de tip C , sectiune 2,1 x 3,2 = 6,72 cmp

post-228380-0-56369700-1427303295_thumb.jpg

post-228380-0-74229600-1427303314_thumb.jpg

Editat de flomar60
Link spre comentariu

Pnetru stereo, va trebuiesc 4 tuburi, 2xGU32 (832) si 2xECC81 (12AT7), amplificatorul este un Push Pull.

Daca doriti o schema mai simpla cu doar 2 tuburi pentru stereo, 1x6N2P si 1xGU32, puteti face Single End-ul din schema de mai jos, e proiectata de Dl. Lazaroiu, eu l-am facut si se aude foarte bine.

Pentru bobinarea transformatoarelor de iesire, luati legatura tot cu Dl. Lazaroiu.

Puterea e mai mica decat la cel din schema dvs de mai sus, dar pentru o camera de locuit, este mai mult decat suficient.

post-221025-0-20425700-1427366822_thumb.png

Editat de Untold
Link spre comentariu

Schema postata de dv. este ok si nu pune probleme deosebite la realizare insa partea cea mai grea sunt transformatoarele care trebuiesc executate preferabil de un profesionist.Va spun asta pentru ca ati afirmat ca sunteti incepator si un transformator prost va poate schimba parerea despre amplificatoarele cu lampi si ar fi pacat ! Am vazut in lista dvs. 6P3 si 6P14 si ar fi mai nimerit sa folositi aceste lampi deoarece sunt destinate domeniului audio pe cand GU32 e tetroda de radiofrecventa si va suna diferit (ma feresc sa spun mai bine sau mai rau !) . Scheme gasiti multe dar eu as pleca de la incintele acustice de care dispuneti. Transformatorul de retea este greu utilizabil pentru ce v-ati propus - dublare de tensiune pe 140v si daca secundarul de 8,5v suporta min. 2,5A s-ar putea utiliza pentru un amplificator mono. Succes !

Link spre comentariu

va multumesc din suflet pt sfaturi ! am uitat sa specific ca trafurile toroidale scot 140v in gol si cam 1 A si 8,5v 2 A  si m-ar interesa daca intensitatea pt 140v e prea mare ! 

la secundarul de 8,5 v am acces il pot rebobina din nou cu sarma mai groasa 

si ca difuzoare intentionez sa iau doua rft  de hartie 

de 12 inch sau 15 inch

Link spre comentariu

va multumesc din suflet pt sfaturi ! am uitat sa specific ca trafurile toroidale scot 140v in gol si cam 1 A si 8,5v 2 A  si m-ar interesa daca intensitatea pt 140v e prea mare ! 

In primul rand, ar trebui sa tineti cont de sfatul D-lui Gheo23, intr-adevar, GU32 este o dubla tetroda de RF, iar 6P3S si 6P14P (EL84) sunt dedicate pt audio.

In al doilea rand, intensitatea de 1A pt tensiunea de 140V nu este prea mare, amplificatorul isi trage din ea cat are nevoie, de obicei 100-200mA, deci e mai bine mai mare, ca sa fie o rezerva. Despre tensiune, urmati tot sfatul de mai sus de a face o dublare de tesiune, ar iesi numai bine.

Postez inca o schema de Single End, de data asta cu EL84, conceputa de un alt maestru de pe acest forum, @Valderama, e bine sa aveti de unde alege.

post-221025-0-98774600-1427438719_thumb.gif

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări