vicentiu ionescu Postat Martie 25, 2015 Partajează Postat Martie 25, 2015 Salutare tuturor ! va rog sa ma ajutati cu o informatie. vreau sa stiu daca pot suda prin procedeul sudurii cu electrod invelit, otelul cu fonta. posed un inverter de 175 amperi care sudeaza otel, fonta, inox si aluminiu , fiecare cu electrozii specifici. cum sa procedez sa sudez otelul cu fonta si ce electrozi sa folosesc? Multumesc anticipat pentru ajutor. Link spre comentariu
mihaighe Postat Martie 25, 2015 Partajează Postat Martie 25, 2015 Eu am sudat niste varfuri de fonta turnate la un gard de teava 20x20 cu inox si a mers,acu depinde ce sudezi tu si la ce vrei sa foloseste cea ce sudezi. Link spre comentariu
vicentiu ionescu Postat Martie 26, 2015 Autor Partajează Postat Martie 26, 2015 in primul rand ,multumesc pentru raspuns. am niste roti din fonta carora vreau sa le maresc calea de rulare . ele au calea de rulare de 40 mm si vreau sa o dublez sudandu-i o teava de otel de 40mm latime si diametrul de 200mm, atat cat au si rotile. ele ruleaza pe sina de tren. Multumesc inca o data. Link spre comentariu
mihaighe Postat Martie 26, 2015 Partajează Postat Martie 26, 2015 Cred ca trebuie facut sanfren si dupa asta sudat ,si apio la strung ca sa obtii calea de rulaj,obligatoriu sudura si pe interior. Link spre comentariu
validae Postat Martie 26, 2015 Partajează Postat Martie 26, 2015 Eu nu m-aș baza pe sudura dintre fontă și oțel la niște roți ce merg pe o cale ferată. Link spre comentariu
mihaighe Postat Martie 26, 2015 Partajează Postat Martie 26, 2015 (editat) La diametru de 200 mm cred ca sant rotile de la un gater care este pe sina de cale ferata ,daca este asa nu sant probleme . Editat Martie 26, 2015 de mihaighe Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 26, 2015 Partajează Postat Martie 26, 2015 Poti suda fara probleme si cupru cu fonta sau otel. Trebuie insa un pic studiata procedura. La fonta cu fier trebuie fie sudat cu strat buffer pe fonta sau daca nu`i prea mult de sudat, direct . E vorba de pretul electrozilor. Cheia e sa folosesti electrozi pentru fonta din Ni sau NiFe. Folosesti procedura de la fonta si nu sint probleme mari. Asta e abordarea profesionala. La "cirpeala" poti incerca si cu electrozi pentru inox, E307 sint destul de comuni sau cu bazici inveliti cu sirma de Cu. Grig Link spre comentariu
Vizitator stefan 7 Postat Aprilie 2, 2015 Partajează Postat Aprilie 2, 2015 va salut domnilor as avea si eu o intrebare in legatura cu sudarea fontei ce inseamna strat buffer si la ce sududi se foloseste multumesc Link spre comentariu
nickrvl Postat Aprilie 2, 2015 Partajează Postat Aprilie 2, 2015 (editat) Strat tampon cu electrozi specifici fiecarui tip de material/aplicatie (nu e un material universal), intre materialul de baza si stratul de sudura (umplutura), in acest caz, fonta, daca ai electrozi dedicati nu mai e necesar strat tampon. Editat Aprilie 2, 2015 de nickrvl Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum