Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

se poate reconditiona scrisul de pe un amplificator ?


ptraian2

Postări Recomandate

buna tuturor !

dupa cum am intrebat si in titlu , stie cineva cum s-ar putea reconditiona scrisul de pe un amplificator ? Deoarece cu timpul sa mai sters  iar unele nu se mai vad deloc. 

si ma refer ca repararea scrisului sa se poate face si pe aluminiu, fier sau  plastic

va multumesc pentru orice raspuns acordat sau pareri.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • ptraian2

    2

  • ChRS

    1

  • Ionut Remus

    1

  • Taraxacus

    1

Top autori în acest subiect

Buna ziua, se poate restaura acel scris de pe placa frontala a amplificatorului. Important este sa gasiti o societate care a mai facut acest lucru in trecut. Va spun acest fapt deoarece am dat de o companie care facea imprimari pe metal, dar nu si pe aluminiu. Ulterior am gasit o firma in Brasov care face imprimare profesionala pe aluminiu si care a mai printat pe astfel de placi.

 

Am discutat cu ei, mi-au spus grila de preturi si am convenit ca sa le trimit proiectul (care continea scrisul, liniile, cifrele, etc. elementele care doream sa le reproduc) in format vectorial dupa care ei mi l-au imprimat pe placa. A durat circa 3 zile si a iesit impecabil.

Editat de ChRS
Link spre comentariu

din experienta mea stiu ca asa ceva se poate face serigrafic sau tampografic...dar acum depinde si daca merita deoarece nu e chiar ieftin. Fie prin serigrafie sau tampografie se poate aproape pe orice tip de material, important e cerneala (vopseaua) folosita si daca o anumita firma nu are pentru aluminiu (mai exact pentru metale neferoase) nu prea e rentabil sa comande 1 litru de cerneala pentru a folosi 10 ml plus ca e si o anume pierdere de cerneala si alte material...de aceea pretul mare.

 

Cu siguranta mai sunt si alte metode de care nu stiu eu.

 

Ceva idei :

 

1. Folie PNP Blue...daca stii sa o folosesti.... si trebuie probat pe aluminiu.... dar ar trebui sa mearga. Fupa car poti aplica un strat de lac incolor

 

2. Poti cauta o firma de productie publicitara care sa iti faca CUTTING pe plotter, la autocolant la dimensiune , dar depinde si cat de fine sunt textile ca te injura aia si/sau te refuza, si o poti lipi bucata respective pe fata amplificatorului iar cu un spray cu vopsea sau, de ce nu, cu pensula si vopsea normala, iar dupa ce sa uscat decojesti autocolantul si vopseaua ramane unde a fost decupat autocolantul....dar trebuie vazut daca vopseaua ataca autocolantul respective.

 

3. tot in industria productiei publicitare mai circula ceva folii care se face transfer de toner, o metoda asemanatoare cum "facem" multi din noi cablajele, doar ca folia aceea e ceva mai calitativa si rezolutiaeste mult mai mare....dar ai nevoie si de presa termica si imprimanta speciala neaparat ca altfel folia aia e buna de aruncat la gunoi...  Dar in cazuri din astea cei care folosesc o astfel de folie mai fac si tricouri personalizate, sepci, cani si alte produse textile si au toate necesare....ba sunt unele firme care fac si trofee unde personalizeaza pe sticla , bronz, cupru si chiar aluminiu.

 

4. Tot in productie publicitara se poate tipari pe autocolant TRANSPARENT care il lipesti ca o folie pe fata amplificatorului...cum lipesti folia la un telefon pentru protective sau alt sticker. Aici exista posibilitatea sa se vada putin textul mai sters deoarece si tiparul va fi transparent.

 

5. GRAVARE

 

 

 

Alta solutie nu-mi trece prin cap acum

 

 

 

 

LE: 6. Tipar pe autocolant de culoare argintiu, auriu, cupru, bronz....etc si la fel lipesti cu totul dar e posibil sa difere culoarea....totusi cu putina indemanare si rabdare o sa iasa o treaba foarte profesionala si avantajul este ca daca in timp se vor sterge , ca sigur se vor sterge dar nu foarte repede , mai mult depinde de tehnlogia de print, atunci decojesti, cureti si lipesti altul si iar il faci ca nou.....

Editat de Ionut Remus
Link spre comentariu

Cel mai simplu ar fi , daca se poate scoate masca, trimis la o imprimanta care face gravura cu laser. Se face un desen in Corel la scara 1/1. Se curata masca, cu smirghel fin pana la matuire satinata apoi se graveaza. Locurile gravate se pensuleaza cu vopsea la culoarea dorita se lasa la uscat apoi iar se smirgheluieste pt a indeparta vopseaua sau tusul care a ramas peste marginile santului de gravura. Daca este facuta vopsirea cu atentie, aceasta ultima procedur nu mai e necesara. Dupa uscare se aplica un strat de lac.

Se mai poate la o masina de imprimat cu jet de cerneala in puncte cum se inscrie pe ambalaje daca gasesti asa ceva. Serigrafia si cu gravarea sunt cele mai bune si mai sigure metode. Ar mai fi o solutie, sa gasesti o folie autocolanta transparenta, faci desenul la scara 1/1 in Corel apoi il imprimi la o imprimanta laser si aplici folia peste masca in prealabil curatata si degresata. Pe desasupra acestei folii va trebui sa aplici inca o fo0lie transparenta autocolanta. Eu am facut ceva asemanator pt un alt aparat la o firma care facea panouri publicitare si cele 2 folii mi le-au colat la cald si apoi au aplicat pe foaia de aluminiu. Desenul a trebuit sa-l fac eu si sa-l duc direct in Corel.

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări