Vizitator kissmarco Postat Martie 24, 2015 Partajează Postat Martie 24, 2015 buna ziua am o problema in legatura cu o antena. satelit. am una de 1.20 m diametru si vreau sa construiesc din ea un radiotelescop pentru frecvente radioastronomice apecial pentru 1420 mhz linia de hidrogen,si am un lnb (feedhorn) zis in engleza. cu un diametru de 15.5 cm ,si as vrea sa construiesc cele 3 axe care o sa sustina lnbul pe antena adica pe cele 3 brate. ale antenei.As dori sa stiu. la ce lungime ar trebui sa tai axele pentru antena ,care tine lnbul pe punctul focal adica pe centru? Link spre comentariu
validae Postat Martie 24, 2015 Partajează Postat Martie 24, 2015 Nu ați menționat tipul antenei, este una focală (Prime Focus) sau Offset ? V-ar putea ajuta acest articol: http://www.antena-satelit.ro/upload/fck/File/Antene%20si%20%20Feedhornuri-1.pdf Link spre comentariu
Vizitator kissmarco Postat Martie 24, 2015 Partajează Postat Martie 24, 2015 antena este offset desigur imi cer scuze am uitat sa precizez. Link spre comentariu
Vizitator kissmarco Postat Martie 24, 2015 Partajează Postat Martie 24, 2015 Se poate monta feedhornul si pe un singur brat cum e la cele offset normal si la ce lungime sa construiesc bratul, va rog ajutatima, eu am citit pdful pe care lam primit dar nu prea am inteles cine stie ce. Link spre comentariu
validae Postat Martie 24, 2015 Partajează Postat Martie 24, 2015 Păi în acel pdf. se arată spre final metodele prin care se poate afla focarul antenei (zona în care trebuie amplasat feedhorn-ul). Cea mai simplă este cea optică, în care se lipesc patru oglinzi mici pe suprafața interioară a antenei în patru zone echidistante. Antena se va comporta ca un reflector imens de lanternă, ,,punctul,, luminos obținut prin însumarea spoturilor de la cele patru oglinzi fiind și focarul ei optic. Lungimea suportului de feedhorn se alege astfel încât focarul antenei să se suprapună peste intrarea în ghidul de undă al LNB-ului. Ulterior se vor face ajustări de finețe ale poziției LNB-ului. Tija sau tijele de fixare ale feedhornului trebuie să fie prevăzute la ambele capete cu filete de ajustare fină a lungimii pentru o centrare precisă. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum