Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa de tensiune reglabila intre 2-50V ( maxim 3A )

Postări Recomandate

Am si eu o intrebare:

O sursa ca in schema aceasta

http://www.hobby-hour.com/electronics/lm2576hv-adj-buck-regulator-schematic.png

- 55Vcc pe intrarea regulatorului pin1;

- reglaj 5Vcc pe iesire.

Aceasta cadere de tensiune nu este prea mare? Nu se va incalzi regulatorul LM2576 foarte tare (chiar daca este pus pe un radiator, ventilatie).

Se poate ca acest circuit sa functioneze mai bine cand ai cerinte de tensiuni cuprinse intre 1,5 si 8 Vcc sa fie alimentat regulatorul cu 12Vcc?

La fel si cand ai cerinte cuprinse intre 9 si 15Vcc regulatorul sa fie alimentat cu 18Vcc?

Este adevarat ca temperatura acestui regulator va fi mai mica si functioneaza mai bine, in parametri?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Regulatoarele în comutație nu lucrează prin disiparea diferenței de tensiune sub formă de căldură, ca cele liniare. La modul simplificat, ele încarcă în impulsuri un condensator de filtraj, modificând fie lățimea impulsurilor, fie frecvența lor pentru menținerea tensiunii la borne. Deci disipația este mai redusă, tranzistorul lucrând la saturație.

Link spre comentariu

Regulatoarele în comutație nu lucrează prin disiparea diferenței de tensiune sub formă de căldură, ca cele liniare. La modul simplificat, ele încarcă în impulsuri un condensator de filtraj, modificând fie lățimea impulsurilor, fie frecvența lor pentru menținerea tensiunii la borne. Deci disipația este mai redusă, tranzistorul lucrând la saturație.

Acesta era un raspuns la intrebarea mea? Sau ai dat un exemplu ca regulatoarele in comutatie sunt mai fiabile,...

Link spre comentariu

Scuze de intarziere validae.

Cred ca o sa cumpar o astfel de sursa, ca sa nu rebobinez transformatorul, doar de test pentru sursa pe care vreau sa o fac.

Pentru un curent mai mare se poate pune in paralel o astfel de sursa realizata cu LM2576 asa cum se mai foloseste si la stabilizatoarele cu LM317?

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări