Florin31 Postat Martie 23, 2015 Partajează Postat Martie 23, 2015 Salutare am nevoie ca pentru micile mele proiecte la care lucrez mai ales fiind si incepator in electronica de o sursa reglabila intre 2v-50v si maxim 3AAm cautat sa cumpar dar n-am gasit pana la 50V, asa ca va intreb pe voi daca aveti scheme de asemenea sursa sa fie ceva mai simpliste. Transformator am unul care debiteaza 6A la 52V l-am recuperat de la un amplificator ce folosea un STK.Daca este nevoie il rebobinez cu un conductor mai subtire pentru 3A. Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 23, 2015 Partajează Postat Martie 23, 2015 Ceea ce vrei să faci nu e simplu . Majoritatea integratelor uzuale nu rezistă la tensiuni atât de mari deci ar trebui o abordare numai cu tranzistoare sau eventual combinată. În altă ordine de idei , transformatorul e OK așa cum e . Link spre comentariu
romicap Postat Martie 23, 2015 Partajează Postat Martie 23, 2015 (editat) http://www.hobby-hour.com/electronics/lm2576hv-adj-buck-regulator-schematic.png Schema functioneaza excelent si nici nu e mare lucru de facut ! http://s21.postimg.org/q4r7npk4z/WIN_20150221_120616.jpg Editat Martie 23, 2015 de romicap Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 23, 2015 Partajează Postat Martie 23, 2015 (editat) @romicap Schema aia e .... doar o schemă. În lumea reală nu ai 55V la intrare ci o plajă de variație destul de largă. Dacă dimensionezi la minim 53V ( la sarcină maximă și rețea minimă ) o să obții în gol, la rețea maximă peste cei 63V pe care îi suportă LM2576HV . Niciodată nu se proiectează la limită cu tensiuni nestabilizate . EDIT Poate se mulțumește cu tensiune mai mică și mai scoate spire de pe transformator. Editat Martie 23, 2015 de UDAR Link spre comentariu
romicap Postat Martie 23, 2015 Partajează Postat Martie 23, 2015 In lumea reala , daca la intrarea integratului ai o tensiune redresata si filtrata de 52 V vei obtine tensiunile dorite cu siguranta !...Cu conditia sa realizezi montajul corect . P.S. Schema a fost proiectata de constructorul integratului !!! Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 23, 2015 Partajează Postat Martie 23, 2015 Fă te rog calculele pentru o variație a rețelei cu ±10% și o variație cu sarcina de 5-10% sau , altfel spus, explică cum obții 52V după redresare și filtrare indiferent de variațiile rețelei și ale sarcinii . Și , eu nu am zis că schema nu e bună , nici măcar că nu e aplicabilă . Am atras atenția asupra unor factori care nu țin de schema propriu zisă. Link spre comentariu
Florin31 Postat Martie 23, 2015 Autor Partajează Postat Martie 23, 2015 O sa incerc aceasta schema deoarece vad ca este simpla si am toata componentele acestei scheme. O sa fac cablajul in eagle si o sa il corodez maine. Link spre comentariu
romicap Postat Martie 23, 2015 Partajează Postat Martie 23, 2015 Este bine sa luati in calcul si un radiator pentru integratul acesta. Link spre comentariu
Florin31 Postat Martie 23, 2015 Autor Partajează Postat Martie 23, 2015 Este logic acest lucru. Vreau sa integrez totul intr-o carcasa de sursa PC unde incerc sa pun si un voltmetru si ampermetru pentru putea vedea exact la cat reglez voltajul si consumul care il trage consumatorul ce il voi pune. Asta daca imi va merge dupa aceasta schema. Sper sa fie corecta. Link spre comentariu
romicap Postat Martie 23, 2015 Partajează Postat Martie 23, 2015 Tasteaza seria integratului pe Google si vezi foaia de date .In felul acesta vei fi sigur ca schema e corecta. Link spre comentariu
woodyteo Postat Martie 23, 2015 Partajează Postat Martie 23, 2015 Va salut. O schema cu acest integrat cu posibilitatea reglarii si curentului, nu exista, ar fi foarte interesanta? Link spre comentariu
romicap Postat Martie 23, 2015 Partajează Postat Martie 23, 2015 LM2576/LM2576HV Series SIMPLE SWITCHER 3A Step ... Link spre comentariu
Kreator Postat Martie 24, 2015 Partajează Postat Martie 24, 2015 (editat) Va salut. O schema cu acest integrat cu posibilitatea reglarii si curentului, nu exista, ar fi foarte interesanta? Varianta de integrat cu terminatia ADJ poate fi folosita pentru sursa de CC. Editat Martie 24, 2015 de Kreator Link spre comentariu
bratueduard Postat Martie 24, 2015 Partajează Postat Martie 24, 2015 LM2576HV este excelent pana la 64V. (cel putin seria care am testat-o). Dioda si inductanta sa fie generoase ca si marime daca se doreste peste 2A (a se citi: saturatie a miezului) In rest, excelent si functioneaza vreo 30 astfel de surse de peste 2 ani fara probleme cu o variatie la intrare de 42-60V. Personal nu am testat varianta "ADJ" doar cea de 12V out. Link spre comentariu
albasete Postat Martie 25, 2015 Partajează Postat Martie 25, 2015 (editat) LM 2576 T-ADJ. Am facut o sursa reglabila cu acest integrat. Functioneaza foarte bine. Cablaj nu am, deorece l-am facut cu marker direct pe placuta. Totusi, cu exceptia amplificatoarelor audio, ce alimentezi / testezi la 50 - 60 Vcc ? Parerea mea: i-i scoteai o priza mediana si faceai o sursa dubla de 30 Vcc. Editat Martie 25, 2015 de albasete Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum