valentinleonte Postat Ianuarie 25, 2007 Partajează Postat Ianuarie 25, 2007 Dif piezo sunt ALDA seria HL , si le-am luat pt a inlocui dif de inalte de la sist Jazz9940 care sau ars. Problema e ca nu stiu daca le-am legat corect pt ca pe carcasa la 3 din 4 nu se vedea + sau - Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 25, 2007 Partajează Postat Ianuarie 25, 2007 De obicei ,daca sunt facute stas,cum te uiti din spate(dinspre magnet) si cu bornele spre tine plusul este in dreapta si minusul in stanga.Daca ai dinalea piezzo auto cu fire cel auriu e + si cel argintiu e - sau ,culoarea cea mai deschisa + si cea mai inchisa -.Pune o poza mai bine sa vedem exact despre e vorba,oricum nu prea conteaza cum le legi ca la cum suna nu ai ce sa observi oricum le-ai lega,din pacate.Punele acolo,dar vezi ca au spl mare,va trebui sa le mai atenuezi ca o sa supuna restul Link spre comentariu
neinvins Postat Ianuarie 25, 2007 Partajează Postat Ianuarie 25, 2007 da .. cum a zis cbi .. pune un l=pad dupa un condensator de 2 micro la 200v ... o sa fie ok .. daca ai deja filtru, pune dor atenuatorul. Link spre comentariu
valentinleonte Postat Ianuarie 25, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2007 Adevarul este ca acum inaltele se aud tare chiar daca satelitii au filtre. Ce sa fac sa nu mai fie asa tari SPL 115 era pe cutie. Link spre comentariu
neinvins Postat Ianuarie 25, 2007 Partajează Postat Ianuarie 25, 2007 hmmmm ... mergi pe un l-pad cu atenuare de 7db ... rezistenta in serie cu plusu sa fie de 4,5 si cea in paralel cu bornele sa fie de 6,5cred ca fa fi ok asa .. succes Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 25, 2007 Partajează Postat Ianuarie 25, 2007 Nu merge L-pad pe tw piezo la fel cum merge pe niste difuzoare dinamice. :axe: Piezo e un condensatorDAca inseriezi o rezistenta efectul este de filtru trece jos.Atenuarea se face inseriind alt condensator. Inceara diferite valori, de la 100n la 1uF pe 250V.E recomandabila inserierea unei rez pentru a pastra o impedanta mare la fr inalte, sa cu cumsa sa prajesti amplificatorul. Link spre comentariu
neinvins Postat Ianuarie 25, 2007 Partajează Postat Ianuarie 25, 2007 pardon .. nu stiam asta ..... :toimonster: nu am prea avut de-a face cu piezzo-uri .. decat ocazional .. multumesc pt info Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 25, 2007 Partajează Postat Ianuarie 25, 2007 Pune un condensator nepolarizat de max 2,2uf urmat de o rez. de vreo 25-30ohmi cu 5-9w in serie amandoua,asta in caz ca se arde sa raman in sarcina pe rezistenta,plus ca atenueaza si presiunea.Unele au din nascare cond. incorporat si se subtiaza prea mult,experim. cu condensatorul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum