flomar60 Postat Martie 23, 2015 Partajează Postat Martie 23, 2015 Test efectuat pe amplificatorul aflat la reparat , cu finali TDA7294; 1) sarcina de 7 ohmi ; tensiune de alimentare( intre plus si minus ) = 59V ; frecventa semnal de comanda = 400Hz ; tensiune pe sarcina la limita clipping = 19,14V ; putere rezultata din calcul P = U2 / R => P= ( 19,14 x 19,14 ) / 7 = 52,33W 2) sarcina de 4,7 ohmi ; tensiune alimentare = 58,5V ; frecventa = 400Hz ; tensiune sarcina la limita clipping = 17,40V ; putere rezultata = 64,41W Asa arata montajul : Si aparatura folosita la test : Concluziile le trageti dvs. ! Link spre comentariu
Marian Postat Martie 23, 2015 Partajează Postat Martie 23, 2015 Cred ca se confirma estimarile mele, daca la +/-29V s-au obtinut 64W pe 4,7 Ohm, este lesne de inteles de ce undeva spre +/-35Vcc si 4 Ohm, se pot obtine 70-80W asa cum am estimat eu ( in fapt chiar mai mult as putea spune ). Multumim pentru test D-le Marcu. PS: Tare frumos mai arata sarcina aia a Dvs Link spre comentariu
Vizitator nae ionut Postat Martie 24, 2015 Partajează Postat Martie 24, 2015 (editat) am conectat traful la integrat si sant f f multumit de rezultat !!in curand o sa pun si poze cu amplificatorul!! ms pt sfaturi! pro sau contra!! Editat Martie 24, 2015 de nae ionut Link spre comentariu
Marian Postat Martie 24, 2015 Partajează Postat Martie 24, 2015 ...sant f f multumit de rezultat... Ei asta conteaza cel mai mult, restul sunt doar opinii, daca tu esti satisfacut atunci totul este ok, deci felicitari pentru reusita, acuma ramane sa-l pui intr-o carcasa si te-ai facut cu un amplificator. Link spre comentariu
Vizitator nae ionut Postat Martie 27, 2015 Partajează Postat Martie 27, 2015 Finalizarea! ! Link spre comentariu
mișa Postat Martie 27, 2015 Partajează Postat Martie 27, 2015 Test efectuat pe amplificatorul aflat la reparat , cu finali TDA7294; 1) sarcina de 7 ohmi ; tensiune de alimentare( intre plus si minus ) = 59V ; frecventa semnal de comanda = 400Hz ; tensiune pe sarcina la limita clipping = 19,14V ; putere rezultata din calcul P = U2 / R => P= ( 19,14 x 19,14 ) / 7 = 52,33W 2) sarcina de 4,7 ohmi ; tensiune alimentare = 58,5V ; frecventa = 400Hz ; tensiune sarcina la limita clipping = 17,40V ; putere rezultata = 64,41W Asa arata montajul : IMG 6483.JPG Si aparatura folosita la test : IMG 6484.JPG Concluziile le trageti dvs. ! Felicitari ! Deci 17.4V pe 4,7 Ohmi = 64W, rezulta ca pe 4 Ohmi cam 75W. E superOK. Marind putin tensiunea se poate ajunge la 100W. Puterea in catalog e data pe sarcina pur rezistiva, cu sursa de alimentare ideala sau ma rog, aproape ideala. Zic asta ca de exemplu daca sursa de alimentare are sa zicem impedanta de 1 Ohm (LA FRECVENTA DE TEST), acea impedanta o putem considera in serie cu rezistenta de sarcina. Din aceste motive, in amplificatoarele noastre e greu sa obtinem puterile din catalog la tensiunile din catalog. Pentru asta trebuie marite tensiunile de alimentare, totusi fara a exagera si normal, fara a depasi tensiunea maxima admisa. Link spre comentariu
Mihai85 Postat Martie 27, 2015 Partajează Postat Martie 27, 2015 Pozitia radiatorului nu este tocmai una fericita(corecta), cu aripioarele in jos si si ventilatorul pe spate. Mai bine il puneai cu ele in sus si ventilatorul deasupra, ca la calculator sau intr-o parte. Cutia este aproape inchisa ermetic, si nu asigura un debit de aer suficient. In rest arata bine. Link spre comentariu
Vizitator nae ionut Postat Martie 27, 2015 Partajează Postat Martie 27, 2015 integratul fiind mai lung nu mi a permis decat aceasta pozitie in carcasa .L am ivartit si rasucit in toate felurile ! chiar daca pare inchis aproape ermetic are o racire foarte buna' nu se incalzeste deloc ' ba chiar carcasa se simte rece la atingere! mai are niste aerisiri si sub ea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum